Kledingmerken 90s cool hip

Via: youtube.com (capture) | Van Van Zundert (L) / flickr.com | Alex-501, CC (R)

Droeg jij vroeger vaak merkkleding? Ik niet, maar er waren wel veel populaire kledingmerken waar ik één item van in de kast had hangen. Net als nu waren er kledingmerken die je echt moest hebben, en na lang zeuren kreeg je heel soms een peperduur kledingstuk. Dat je nog in de groei was, maakte je geen drol uit. Had jij deze coole kledingstukken ook in de kast hangen?

Deze kledingmerken maakten je cool!

Als tiener draait alles om uiterlijk. What’s hot, what’s not? Grote kledingmerken speelden hier handig op in, vooral de wat sportievere. De kleding werd gedragen door allerlei, met name RnB, artiesten en het was booming business want wij kochten massaal hetzelfde.

Gabbers posse school
Via: youtube.com (capture) | 3doc VPRO

1. Helly Hansen

Geel en blauw aan en skiën maar. Het coole van de Helly Hansen jas was dat het reversible was. Je had dus 2 jassen ineen, hoewel iedereen de gele kant liet zien. Leuk zo rond Pasen!

Via: youtube.com (caption) | Always Vlogging

2. LA Gear

Hét schoenenmerk met lichten! Artiesten als M.J. en Paula Abdul waren helemaal lyrisch en wij dus ook! Wat was de moonwalk geweest zonder lichtjesschoentjes?

3. Tommy Hilfiger

Een tijdlang was het kledingmerk Tommy Hilfiger het enige wat je zag. Iedereen droeg het maar het werd pas écht booming toen artieste Aaliyah ermee werd gespot. Wat zag zij er gaaf uit in die tube top!

Afbeelding wordt geladen…

4. FUBU

Wat in een kleine woonkamer begon, ontplofte in de jaren ’90 tot een waar hip hop kledingmerk en zelfs rapper en producer Dr. Dre droeg de truien. Het brein erachter ken je wel als je van het programma Shark Tank houdt.

FUBU kleding
Via: flickr.com | Mike Mozart, CC

5. Reebok

Lekker basic, geen poespas. Daarom droegen veel van ons Reebok. Had jij deze ook? Kon jij ze wit houden?

6. Australian & Cavello

Natuurlijk mogen deze merken niet ontbreken. Bijna iedere gabber had er wel een (of meer) hangen en deed ze met trots aan tijdens het uitgaan of naar school.

Via: ebay.com

7. Karl Kani

Als je fan was van Tupac, droeg je net als hij alleen Karl Kani. Tupac heeft er eigenhandig voor gezorgd dat dit binnen korte tijd een ware hype was.

Via: youtube.com (caption) | JUICE Magazin

8. Guess

Streepjes, streepjes en nog eens streepjes. Wat hielden wij ervan. Werd jij net zo blij van je nieuwe gestreepte Guess trui of t-shirt als deze meneer?

Via: youtube.com (caption) | Hustle and Joe

We hebben nog 6 nostalgische kledingmerken op de volgende pagina. Weet je nog dat iedereen dat rode etiket wilde? (zie 13.)

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

39 gedachten over “13 onwijs hippe kledingmerken uit de jaren ’90”

  1. Ray Ben piloten zonnebrillen. Cowboy laarsen van Western House Amsterdam. Roots suede schoenen. Leren motorjasssen van de Albert Cuijp markt. Sergio Tacchini trainingspakken. Mephisto schoenen. Baseball shirts.

    Beantwoorden
  2. Het was toch vaak een Australian-trainingspak met Nike Air Max? En je Levi’s moest wel model 501 zijn…. Dr. Martins en Converse. Esprit en La Costa

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer