Via: Oppassen!!! (capture)

Oppassen!!! was populair, bijzonder populair. Elke zaterdagavond weer een nieuwe aflevering met daarin de familie Bol-Buys. Als groot fan van deze serie hebben we een aantal weetjes op een rij gezet.

De nostalgische serie: Oppassen!!!

Voor velen zijn de nostalgische komedieseries van vroeger onvervangbaar. Oppassen!!! is daar een belangrijk onderdeel van. Om het geheugen nog even op te frissen, allereerst nog een keer de intro!

1. Langstlopende Nederlandse komedieserie

Met een record van 321 afleveringen is het de langstlopende Nederlandse komedieserie. Voor de liefhebber, ook alle 321 afleveringen zijn inmiddels op DVD uitgebracht en is nog steeds te koop.

Via: Oppassen!!! (cover)

2. Record aantal kijkers laatste aflevering

De laatste aflevering werd uitgezonden op 22 februari 2003, inmiddels al heel wat jaar geleden. Dat zorgde ervoor dat er maar liefst 1,6 miljoen voor de buis zaten om de serie vaarwel te zeggen.

Oppassen serie televisie
Via: Oppassen!!! (capture)

3. De serie speelde zich af in Kralingen (Rotterdam)

Opa Bol, Opa Buys, Anna, Rick, Harrie en de personages in de komedieserie woonde in Kralingen, een wijk in Rotterdam.

Via: Oppassen!!! (capture)

4. Dit is het adres van het Oppassen-huis

Het huis waar de serie werd opgenomen bestaat echt en is te vinden op de kruising van de Essenlaan, Essenweg, Slotlaan en Vijverlaan in Rotterdam. Grappig genoeg heeft het huis te koop gestaan!

Oppassen televisie serie
Via: Oppassen!!! (capture)

5. Gouden Televizier-Ring

De serie heeft in 1996 een Gouden Televizier-ring gewonnen. Een terecht jaar met hilarische afleveringen!

6. Coen Flink (Opa Henry) overleed in 2000

Opa Henry gespeeld door Coen Flink, overleed op 29 juni 2000. Hij was 3 juni 2000 voor laatst te zien in de serie.

Via: Oppassen!!! (capture)

Helaas is in maart 2018 ook Opa Bol overleden… R.I.P Ben Hulsman!

Opa Bol Oppassen Ben Hulsman
Via: Oppassen!!! (capture)

7. De serie was er ook in stripvorm

De serie was niet alleen op TV te zien, maar ook als strip te lezen. Deze verscheen regelmatig in de VARAgids.

Via: Oppassen!!! (cover)

8. Oorsprong in ‘Zeg ‘ns Aaa’

Om de serie aan te kondigen, kwamen opa Henry en Simone op 9 februari 1991 langs in Zeg ‘ns Aaa. Op deze manier kon het publiek alvast kennis maken met de familie!

9. Burgemeester van Veere

Opa Buys had het er altijd over dat hij burgemeester was in Veere. Nu heeft dit plaatsje ook echt een burgemeester gehad met de naam Buys, Martinus Quirinus Buys Ballot om precies te zijn.

Oppassen televisie serie
Via: Oppassen!!! (capture)

10. ‘Opgeruimd staat netjes’

Ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan van de VARA was een speciale aflevering genaamd ‘Opgeruimd staat netjes’. Hierin waren de spelers uit ‘Zeg eens Aaa’ en ‘Oppassen’ samen te zien. Ook wij hebben al eens stilgestaan hoe het nu met de cast van Oppassen gaat (incl. foto’s).

Jouw herinnering aan de serie

Wat zijn jouw leukste herinneringen aan deze serie? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

10 gedachten over “10 dingen die je nog niet wist over de serie Oppassen!!!”

 1. Ik heb deze serie ook vanaf het begin gevolgd,Ik vond de persoon Rick de leukste personaal Kwam altijd leuk over.Ik ben ook verschillende keren ook naar de opnamen wisten kijken,En al een paar keer met Mathijs jansen Gesproken,Ik zou hem nog eens willen ontmoeten. Een leuke vriendelijk Gast,Het is weer zolang geleden Dat ik hem gezien hebt,Dat was bij Wunderbaum,Graag tot weerder ziens Rick.

  Beantwoorden
 2. Ik heb nog een weetje, had eigenlijk wel gedacht die in de lijst terug te vinden:
  Alle school-scenes van Oppassen zijn opgenomen in en rond het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Regelmatig werden scholieren ter plaatse gevraagd om te figureren, zo heb ik zelf ook nog eens een bus mogen uitzwaaien 🙂

  Beantwoorden
  • Ik als klein meisje zat samen met mijn moeder altijd te kijken konden er het niet zien moest het opgenomen worden op een video band wand wij wouden niks missen al vond ik opa bol en Harry het leukste van de serie met zijn opmerkingen Harry tering en de andere opa was altijd zo serieus maar toch is de serie die ik thuis compleet heb op dvd mijn favoriete serie geworden

   Beantwoorden
 3. leuk artikel. Ik vroeg me net af waar dat huis zou kunnen zijn en vond dit. Alleen foutje hier. Voorbeeld van zeg ‘ns aaa aflevering is niet de intro van oppassen.

  Beantwoorden
 4. Ik kijk de serie nog steeds. Ik heb alle dvds en het verveeld nooit. Zelfs mijn kinderen kijken graag mee! Het hoort echt bij hun ‘opvoeding zeg ik altijd. :). Jammer dat de opa’s er niet meer zijn. Ook Harrie is er helaas niet meer! Daarom zijn de dvds nu zo waardevol! Zeker nu het weer uitgezonden wordt op npo 2. Fantastisch! Hoop dat dat nog even door blijft gaan

  Beantwoorden
 5. Zaterdagavond in bad en dan ‘Oppassen’ kijken. Toentertijd vaste prik. Nu ik ouder ben kijk ik terug op een leuke tijd, met een grote rol van de opa’s. Ook Harry vonden wij als gezin, met mijn echt Rotterdamse vader, erg leuk.

  Beantwoorden
 6. Ik keek en kijk nog steeds iedere dag heb alle dvd’s en kan het inmiddels dromen maar het verveeld nooit.
  Ik ben nog steeds ontzettende fan van deze serie!!!

  Beantwoorden
 7. Heel heel mooi, wij hebben deze serie nu al meer dan 100 keer gezien wij zijn er helemaal wegvan, eigenlijk zijn we ook verdrietig.
  Henny en Ben

  Beantwoorden
 8. Ik vond Oppassen!!! een hele leuke serie! Ik ben ook wel is naar een opname geweest van Oppassen!!! maar de serie waar ik vooral erg om gelachen heb was de aflevering “Het Kroketten”.:)

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer