Het doel heiligt de middelen: als ouders het niet meer doen, dan moet een populaire website het opvoeden maar (deels) overnemen… en het werkt!

Hopelijk is het gewoon een teken van ouder worden:

  • Het steeds vaker denken dat het vroeger wel echt beter was
  • Het afvragen of kinderen thuis überhaupt nog een opvoeding genieten
  • Het idee krijgen dat kinderen op school geen taalles meer krijgen

Vooralsnog houden we het er nog even (voor het gemak) op, dat het ontwikkelingsniveau van de Nederlandse bevolking de daling heeft ingezet. Natuurlijk krijgen we een toenemende shitload aan domme foto’s en filmpjes, die bovendien gretig gedeeld worden, maar zo dom, brutaal en agressief zou het toch nooit geweest zijn?!

Alle vechtpartijen, kk-discussies, vandaaldaden en pesterijen duiden op het nalaten van goede opvoeding. Ouders hebben het veel te druk met òf werk, òf achter de Playstation 4 uitkeringsgeld te tellen (incl. boos zijn op de overheid, omdat deze te weinig voor hun doet), dat ze gewoon geen tijd hebben, om een beetje in de gaten te houden wat hun kroost doet en deze eventueel een keer te corrigeren. Straffen zijn niet meer van deze tijd (aldus de overheid) en dus hebben onderopvoede jongeren totaal geen incentive om zich gewoon te gedragen. Duidelijk een probleem van de maatschappij… dan moet de maatschappij ook maar een oplossing vinden!

Geenstijl (wie het kent het niet) neemt het heft in eigen hand. Dáár raken waar het pijn doet. Wordt er weer een wandaad gefilmd, verdient het ook getoond te worden (herkenbaar). Het is helemaal mooi, als de dader door alle reacties in zijn/haar directe omgeving opeens beseft, dat zijn/haar actie toch niet zo cool was en baalt van de hoge mate van exposure. Zo zal het plaatsen van content met duidelijke herkenning uiteindelijk een afschrikkende werking hebben. Een blog is helemaal goed bezig als het de boze reacties kan omzetten in een goede daad. Een goed voorbeeld daarvan is onderstaande correspondentie tussen een voormalig bejaardenpester en Geenstijl:

Eind goed, al goed?! op geenstijl.nl

OK, eerlijk is eerlijk: we weten niet of bovenstaande foto genomen is vóór of na de exposure, maar we hebben een vermoeden…

Kortom, het is jammer dat het moet… maar dan op deze manier! Geenstijl heeft overigens netjes, zoals beloofd, het filmpje verwijderd… Volgende stap in het opvoedproces is foto’s van ouders op internet te plaatsen. Zij zijn immers verantwoordelijk en wellicht dat dit ook een afschrikkende werking gaat hebben, zodat het ouders ineens interesseert wat hun kind uithaalt!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer