Via: Nickelodeon (capture)

Nickelodeon is niet meer wat het was, althans voor de kenners van vroeger. We laten je aan de hand van 21 geweldige oude Nickelodeon series zien, waarom de zender vroeger zoveel leuker was…

Nickelodeon, wat doe je?

Er is veel veranderd in de afgelopen tientallen jaren. De televisiezender van Nickelodeon is daar één voorbeeld van. Heb je ooit wel eens de tijd genomen om de zender weer eens op te zetten?

Wij zijn van mening dat de zender redelijk afgezakt is…

De huidige komedieseries zijn nu zo overdreven, zoetsappig of komen zelfs fake over en in de tekenfilms ontbreken echt hilarische karakters of gebeurt zo weinig (maar iedere speelgoedwinkel ligt er wel vol mee). Het zijn een aantal van onze bevindingen, over het huidige Nickelodeon…

Het was ZOVEEL leuker!

Dat was vroeger wel anders… zoveel geweldige oude Nickelodeon series en cartoons met nòg meer hilarische karakters. Technisch was alles misschien nog minder ontwikkeld, maar misschien was dat ook een onderdeel van het succes.

Nog geen onpersoonlijke 3D-figuren of science-fiction series dus…

Via: flickr.com | zen Sutherland, CC-NC

21 geweldige oude Nickelodeon series

Kortom, de zender was vroeger veel leuker en daarom halen we nog even wat oude herinneringen op aan de aan tv-zender. Hieronder vindt je 21 voorbeelden van de geweldige Nickelodeon programma’s en tekenfilms (Nicktoons) van vroeger.

Wat was jouw favoriete oude Nickelodeon serie? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Doug

Heerlijke serie met als hoofdrolspeler Doug, die bijna ALTIJD hetzelfde droeg! Altijd weer benieuwd wat pestkop Roger nu weer zou uithalen…

2. Bassie en Adriaan

Tja, dit duo behoeft geen verdere uitleg. Adriaan is acrobaat en Bassie zit vol kattenkwaad… We hebben nog wat leuke feitjes over Bassie en Adriaan! Hier de Chinese intro:

3. Rugrats (Ratjetoe)

Hilarische tekenfilm, waarbij je er echt achter kwam, wat baby’s dachten. Deze baby’s konden namelijk praten…

4. Hey Arnold!

De kleine Arnold met z’n rugbybalhoofd, maar ook Helga. Ze pest hem wel, maar stiekem… We hebben nog wat leuke herinneringen van Hey Arnold op een rijtje gezet!

5. The Angry Beavers

Geniale serie met en over de twee bevers; Boris en Benno. De ruzies van de twee broers waren kostelijk!

6. ZOOP

Werken in een dierentuin was veelzijdiger dan je voorheen dacht. Benieuwd hoe het NU met de cast van ZOOP gaat?

Via Sander 198 , CC BY-SA 3.0

Hier de intro:

7. The Wild Thornberrys

Expeditie Berenklauw heette het ook wel. Je weet wel: van die familie, die met hun camper de wereld over reizen! Vooral het ‘wilde kind’ Donnie is hilarisch!

8. Rocket Power

“Wij zijn skaters, met een missie! Onwijs coole kids, in start-positie… Rocket Power!” Een sportieve serie zullen we dan maar zeggen!

9. As Told by Ginger

Nog zo’n leuke middelbare scholierenserie van vroeger! Dit keer een beeld volgens Ginger Houtslag! Heb je je ooit afgevraagd, hoe ze bij As Told by Ginger eigenlijk hun kleding over hun (grote) hoofden kregen?!

10. Fairly Odd Parents

Je zal het maar hebben: feeënpeetouders. Timmy had het en ze vervulden al z’n wensen! Toch komt ie er altijd weer achter, dat die wensen niet alle oplossen en wel ze dan vaak weer ongedaan maken…

Wat een wijze lessen!

Méér oude Nickelodeon series…

We zijn pas net begonnen, dus lees snel verder op de volgende pagina! Zeggen Jimmy Neutron of die gekke hond/kat je nog iets? (zie #11 en #20)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

7 gedachten over “Deze 21 series maakten Nickelodeon vroeger zoveel leuker”

  1. Ren en stimpy, keenan and kel, de boze bevers, catdog, rockos modern life, en nog een paar anderen waren nog te zien in 2019? Tot begin 2022 om middernacht op nicelodeon. Nu niet meer helaas.

    In de nacht had je ook vaak montana, argai, en calimero.
    Kuifje was ook geweldig, en bassie en adriaan had je wel op nickelodeon.

    De laatste echt goede serie was avatar vond ik.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer