Deze 21 series maakten Nickelodeon vroeger zoveel leuker

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

7

Laatste update:

7

Nickelodeon is niet meer wat het was, althans voor de kenners van vroeger. We laten je aan de hand van 21 geweldige oude Nickelodeon series zien, waarom de zender vroeger zoveel leuker was…

Welke van deze Nickelodeon series keek jij vroeger?

Nickelodeon, wat doe je?

Er is veel veranderd in de afgelopen tientallen jaren. De televisiezender van Nickelodeon is daar één voorbeeld van. Heb je ooit wel eens de tijd genomen om de zender weer eens op te zetten?

Wij zijn van mening dat de zender redelijk afgezakt is…

De huidige komedieseries zijn nu zo overdreven, zoetsappig of komen zelfs fake over en in de tekenfilms ontbreken echt hilarische karakters of gebeurt zo weinig (maar iedere speelgoedwinkel ligt er wel vol mee).

Het zijn een aantal van onze bevindingen, over het huidige Nickelodeon…

Het was ZOVEEL leuker!

Dat was vroeger wel anders… zoveel geweldige oude Nickelodeon series en cartoons met nòg meer hilarische karakters. Technisch was alles misschien nog minder ontwikkeld, maar misschien was dat ook een onderdeel van het succes.

Nog geen onpersoonlijke 3D-figuren of science-fiction series dus…

Via: flickr.com | zen Sutherland, CC-NC

21 geweldige oude Nickelodeon series

Kortom, de zender was vroeger veel leuker en daarom halen we nog even wat oude herinneringen op aan de aan tv-zender. Even genieten van het Nickelodeon van weleer…

Hieronder vind je 21 voorbeelden van de geweldige Nickelodeon-programma’s en tekenfilms (Nicktoons) van vroeger.

Jouw oude Nickelodeon series? Hopelijk halen we met onderstaande oud tv series weer leuke herinneringen naar boven. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat jij het liefste keek!

Laat het weten in een reactie onderin!

Wat was jouw favoriete oude Nickelodeon serie? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Doug

Heerlijke serie met als hoofdrolspeler Doug, die bijna ALTIJD hetzelfde droeg! Altijd weer benieuwd wat pestkop Roger nu weer zou uithalen…

2. Bassie en Adriaan

Tja, dit duo behoeft geen verdere uitleg. Adriaan is acrobaat en Bassie zit vol kattenkwaad… We hebben nog wat leuke feitjes over Bassie en Adriaan! Hier de Chinese intro:

3. Rugrats (Ratjetoe)

Hilarische tekenfilm, waarbij je er echt achter kwam, wat baby’s dachten. Deze van Ratjetoe baby’s konden namelijk praten…

4. Hey Arnold!

De kleine Arnold met z’n rugbybalhoofd, maar ook Helga. Ze pest hem wel, maar stiekem… We hebben nog wat leuke herinneringen van Hey Arnold op een rijtje gezet!

5. The Angry Beavers

Geniale serie met en over de twee bevers; Boris en Benno. De ruzies van de twee broers waren kostelijk!

6. ZOOP

Werken in een dierentuin was veelzijdiger dan je voorheen dacht. Benieuwd hoe het NU met de cast van ZOOP gaat?

Via Sander 198 , CC BY-SA 3.0

Hier de intro:

7. The Wild Thornberrys

Expeditie Berenklauw heette het ook wel. Je weet wel: van die familie, die met hun camper de wereld over reizen! Vooral het ‘wilde kind’ Donnie is hilarisch!

8. Rocket Power

“Wij zijn skaters, met een missie! Onwijs coole kids, in start-positie… Rocket Power!” Een sportieve serie zullen we dan maar zeggen!

9. As Told by Ginger

Nog zo’n leuke middelbare scholierenserie van vroeger! Dit keer een beeld volgens Ginger Houtslag! Heb je je ooit afgevraagd, hoe ze bij As Told by Ginger eigenlijk hun kleding over hun (grote) hoofden kregen?!

10. Fairly Odd Parents

Je zal het maar hebben: feeënpeetouders. Timmy had het en ze vervulden al z’n wensen! Toch komt ie er altijd weer achter, dat die wensen niet alle oplossen en wel ze dan vaak weer ongedaan maken…

Wat een wijze lessen van Fairly Odd Parents!

11. Jimmy Neutron

Was je IQ maar zo hoog als dat van Jimmy Neutron! En ook al kon ie niet goed dansen of zingen, daar verzon hij wel wat op…

12. Kenan & Kel

Deze serie was na Nickelodeon ook te zien op The Box. Natuurlijk kon je hier wachten op “Who loves Orange soda?” of deze: “Oh, here it goes!“. Kenan & Kel waren geweldig…

13. The Secret World of Alex Mack

Het zal je maar gebeuren: loop je van school naar huis, krijg je chemische meuk over je heen en bezit je opeens bijzondere krachten. Het gebeurde de ‘gewone’ Alex, waardoor ze niet meer zo gewoon was…

14. Het Huis Anubis

Een geweldige en succesvolle jeugdserie in Nederland en België. Het Huis Anubis was afkomstig van dezelfde makers als Samson en Gert: Studio 100. Een simpel internaat, waarbij de bewoners de bijzondere geschiedenis van het huis ontdekken en op onderzoek uitgaan. Dit kon toch niet anders dan succesvol zijn?!

Het Huis Anubis
Via: Het Huis Anubis (cover)

Hier de intro:

15. Wayside

Een school met 30 verdiepingen op elkaar… Wayside had het, Nickelodeon liet het zien en Todd beleefde alles!

16. Winx Club

Maar liefst 182 afleveringen zijn er van Winx Club gemaakt! De Serie speelt zich af in Magix, een magische wereld, waarin alle bewoners beschikken over magische krachten. Zes feeën spelen de hoofdrol in deze nostalgische serie!

17. Sabrina, the Teenage Witch

Deze geweldige serie liep van 1996 tot 2003. Natuurlijk herken je Sabrina, the Teenage Witch zelf nog wel. Ze woonde bij haar tantes, maar je had natuurlijk ook die hilarische kat Salem.

Hieronder zie je zeven intro’s van de serie, die in de loop der tijd gebruikt zijn…

18. Animaniacs

“T’is tijd voor Animiacs…” Wat een geweldige serie was Animaniacs! Er kwamen zelfs parodieën op echte personen en situatie in terug en de humor was stiekem al voor het iets ouder publiek. Yakko, Wakko en Dot haalden wat dingen uit…

19. The Ren & Stimpy Show

BIZAR, dat is wat deze serie was. Nagenoeg compleet ongeschikt voor de kinderen, maar dat maakte The Ren & Stimpy Show natuurlijk alleen maar toffer! Een domme kat (Stimpy) en een gestoorde psychotische chihuahua (Ren) zorgde voor de dosis ongelooflijk avonturen en gebeurtenissen.

Hier een voorbeeld van Rens vreemde karakter (en de bizarre serie):

20. CatDog

Een Siamese tweeling is al bijzonder, maar dit was er een tussen een hond en kat! Cat is de slimme en rustige kant, terwijl Dog de naïeve en speelse kant is. CatDog dus… logisch!

21. SpongeBob SquarePants

OK, deze serie draait zelfs nog op Nickelodeon en is daarmee al vanaf 1999 (in de VS) of 2002 (in Nederland) te zien op de buis! Waarschijnlijk kent iedereen deze gekke zeespons inmiddels wel. Maar wist je ook de minder bekende zaken over SpongeBob SquarePants?

Jouw favoriete Nickelodeon-serie?

We hebben natuurlijk maar een greep uit alle series opgenoemd. Wat was jouw favoriete serie hierboven of hebben we er nog eentje over het hoofd gezien?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

7 gedachten over “Deze 21 series maakten Nickelodeon vroeger zoveel leuker”

  1. Ren en stimpy, keenan and kel, de boze bevers, catdog, rockos modern life, en nog een paar anderen waren nog te zien in 2019? Tot begin 2022 om middernacht op nicelodeon. Nu niet meer helaas.

    In de nacht had je ook vaak montana, argai, en calimero.
    Kuifje was ook geweldig, en bassie en adriaan had je wel op nickelodeon.

    De laatste echt goede serie was avatar vond ik.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...