Via: Nickelodeon (capture)

11. Jimmy Neutron

Was je IQ maar zo hoog als dat van Jimmy! En ook al kon ie niet goed dansen of zingen, daar verzon hij wel wat op…

12. Kenan & Kel

Deze serie was na Nickelodeon ook te zien op The Box. Natuurlijk kon je hier wachten op “Who loves Orange soda?” of deze: “Oh, here it goes!“.

13. The Secret World of Alex Mack

Het zal je maar gebeuren: loop je van school naar huis, krijg je chemische meuk over je heen en bezit je opeens bijzondere krachten. Het gebeurde de ‘gewone’ Alex, waardoor ze niet meer zo gewoon was…

14. Het Huis Anubis

Een geweldige en succesvolle jeugdserie in Nederland en België. Het Huis Anubis was afkomstig van dezelfde makers als Samson en Gert: Studio 100. Een simpel internaat, waarbij de bewoners de bijzondere geschiedenis van het huis ontdekken en op onderzoek uitgaan. Dit kon toch niet anders dan succesvol zijn?!

Het Huis Anubis
Via: Het Huis Anubis (cover)

Hier de intro:

15. Wayside

Een school met 30 verdiepingen op elkaar… Wayside had het, Nickelodeon liet het zien en Todd beleefde alles!

16. Winx Club

Maar liefst 182 afleveringen zijn er gemaakt! De Serie speelt zich af in Magix, een magische wereld, waarin alle bewoners beschikken over magische krachten. Zes feeën spelen de hoofdrol in deze nostalgische serie!

17. Sabrina, the Teenage Witch

Deze geweldige serie liep van 1996 tot 2003. Natuurlijk herken je Sabrina, the Teenage Witch zelf nog wel. Ze woonde bij haar tantes, maar je had natuurlijk ook die hilarische kat Salem.

Hieronder zie je zeven intro’s van de serie, die in de loop der tijd gebruikt zijn…

18. Animaniacs

“T’is tijd voor Animiacs…” Wat een geweldige serie was dit! Er kwamen zelfs parodieën op echte personen en situatie in terug en de humor was stiekem al voor het iets ouder publiek. Yakko, Wakko en Dot haalden wat dingen uit…

19. The Ren & Stimpy Show

BIZAR, dat is wat deze serie was. Nagenoeg compleet ongeschikt voor de kinderen, maar dat maakte The Ren & Stimpy Show natuurlijk alleen maar toffer! Een domme kat (Stimpy) en een gestoorde psychotische chihuahua (Ren) zorgde voor de dosis ongelooflijk avonturen en gebeurtenissen.

Hier een voorbeeld van Rens vreemde karakter (en de bizarre serie):

20. CatDog

Een Siamese tweeling is al bijzonder, maar dit was er een tussen een hond en kat! Cat is de slimme en rustige kant, terwijl Dog de naïeve en speelse kant is. CatDog dus… logisch!

21. SpongeBob SquarePants

OK, deze serie draait zelfs nog op Nickelodeon en is daarmee al vanaf 1999 (in de VS) of 2002 (in Nederland) te zien op de buis! Waarschijnlijk kent iedereen deze gekke zeespons inmiddels wel. Maar wist je ook de minder bekende zaken over SpongeBob SquarePants?

Jouw favoriete Nickelodeon-serie?

We hebben natuurlijk maar een greep uit alle series opgenoemd. Wat was jouw favoriete serie hierboven of hebben we er nog eentje over het hoofd gezien? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

7 gedachten over “Deze 21 series maakten Nickelodeon vroeger zoveel leuker”

  1. Ren en stimpy, keenan and kel, de boze bevers, catdog, rockos modern life, en nog een paar anderen waren nog te zien in 2019? Tot begin 2022 om middernacht op nicelodeon. Nu niet meer helaas.

    In de nacht had je ook vaak montana, argai, en calimero.
    Kuifje was ook geweldig, en bassie en adriaan had je wel op nickelodeon.

    De laatste echt goede serie was avatar vond ik.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer