9 redenen waarom de Pocketline Swing zo geweldig was

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Ruud Caris

Laatste update:

1

De Pocketline Swing was voor velen de eerste aanraken met een mobiele telefoon. Het was dan ook het eerste model dat enorme populariteit genoot en was aanwezig in de handen van vele jongeren (en ouderen).

Een perfecte reden om herinneringen op te halen natuurlijk.

De Pocketline Swing

De Pocketline Swing is gemaakt door Alcatel, een telefoonmaker die nog steeds actief is. De initiële versie werd via PTT Telecom (nu KPN) uitgebracht en dat zorgde er dan ook meteen voor dat bijna iedereen dit met KPN gebruikte.

Op dat momenten waren er ook weinig andere mogelijkheden qua netwerk natuurlijk..

Pocketline Swing
Via: KPN / Primafoon (reclame)

Neemt niet weg dat ik bijzonder warme herinneringen heb aan deze telefoon. Het was ook mijn eerste kennismaking met mobiele telefoons en ik was apetrots dat ik het toestel had.

Natuurlijk door de iconische beltonen, maar ook de herkenbare vormfactor.

1. De Antenne

De Pocketline Swing was uitgerust met een antenne die uitgeschoven kon worden. Nu weet ik niet hoe het met jou zit, maar ik heb daar veel mee gespeeld. De antenne uit en weer in.

Als hierover terug denkt is het natuurlijk ook fascinerend dat je de antenne altijd moest uittrekken voor een beter bereik tijdens het gesprek.

Pocketline Swing
Via: Marktplaats

2. Onverwoestbaar..

Oké, de Nokia 3310 spant misschien de kroon, maar de Pocketline Swing kon er ook wat van. Deze kast van een mobiele telefoon was praktisch onverwoestbaar.

Of je hem nu liet vallen of stuiteren, ook deze telefoon overleefde het gewoon. Maar eerlijk is eerlijk: het was ook echt een bakbeest!

Pocketline Swing telefoon vroeger accu
Via: youtube.com (capture) | Harms Telefoonlijst

3. Nog steeds te koop

Wist je dat de Pocketline Swing nog steeds te koop is! Weliswaar moet je het doen met een tweedehandsje, maar op Marktplaats worden ze nog steeds aangeboden. Voor ongeveer 20 euro koop je nu een nostalgische telefoon.

Pocketline Swing
Via: Marktplaats.nl

4. Beltoon

Herken je die iconische beltonen nog? We hebben een video gevonden van een aantal beltonen van de Pocketline Swing, wat een herinneringen… Zit jouw ‘favoriete’ ringtone van toen er ook bij?

5. Coole oplader…

Eigenlijk zijn we er (met uitzondering van draadloos opladen) wel op achteruit gegaan qua opladers. Moet je dan kijken hoe classy je Pocketline Swing daar een beetje cool stond op te laden…

6. Tijdelijk Gratis SMS’en

In de begintijd van de mobiele telefoon en de introductie van het toen revolutionaire SMS ging nog niet alles goed. Zodra je een telefoon had waarmee je kon SMS’en, dan kwam het vaak voor dat je simpelweg niet belast werd voor het sturen van een SMS.

De kosten voor SMS waren toentertijd natuurlijk nog een stuk hoger dan tegenwoordig, dus dat was altijd bijzonder mooi meegenomen.

7. PTT Telecom

Tegenwoordig kennen we PTT Telecom als KPN, maar met de lancering van de Swing, veroverde PTT een groot deel van de toen nog kleine mobiele telefoonmarkt.

Pocketline Swing PTT Telecom
Via: Marktplaats.nl

8. Opvolger: Swing 200

Na het succes van de Pocketline Swing heeft Alcatel, de maker, de Swing lijn nog flink proberen uit te melken. Maar het succes van de eerste mobiele telefoon in deze serie werd niet mee geëvenaard.

Meer en meer merken gingen mobiele telefoons maken en je kreeg ze zelfs cadeau als je een bankrekening opende.

Pocketline Swing 200 telefoon vroeger
Via: tweedehands.net

9. Beltegoed opvragen..

De Pocketline Swing met beltegoed was de ultieme combi. Maar hoe wist je nu hoeveel je nog over had? Yes, je belde de beltegoedlijn, soms wel 20 keer per dag om gewoon te checken wat dat ene gesprek gekost had. Of dat die sms wel was ‘afgeschreven’.

Uiteindelijk kon je dit via sms doen waarna het saldo op je scherm verscheen. Maar de beltegoedlijn heeft het ultieme nostalgische gevoel, toch?

Jouw Pocketline Swing herinneringen?

Hopelijk hebben we dat nostalgische gevoel aan die geweldig Swing weer boven gehaald. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen! Laat het dus weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “9 redenen waarom de Pocketline Swing zo geweldig was”

Plaats een reactie

Share to...