Toen de Koude Oorlog tussen de VS en Sovjet-Unie in volle gang was, overwoog Amerika een wel heel bijzondere vorm van psychologische oorlogvoering…

Na de Tweede Wereldoorlog werkte een man, genaamd Frank Wisner, mee aan de totstandkoming van de ‘Office of Policy Coordination’.  De officiële rol was het helpen van vluchtelingen en het samenwerken met het Internationale Rode Kruis. Echter, de achterliggende bedoeling was psychologische oorlogsvoering tegen de vijand.

Bij het leveren van Amerikaanse toiletartikelen over de grens van het IJzeren Gordijn, dacht Wisner dat het mogelijk zou demoraliseren, om niet alleen hogere comfortstandaarden uit het Westen te tonen, maar ook grotere penis maten. Hij stelde voor om Rusland per parachute met enorm grote condooms te bevoorraden. Deze condooms werden dan gemarkeerd als “medium” formaat, om zo de Sovjets in de waan te laten van de omgang van anatomie van hun Amerikaanse tegenhangers!

Helaas is het plan nooit uitgevoerd. Hebben we er tenminste nog iets van geleerd? Het is wellicht ook een erg goed versiertruc… of toch niet?

 

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer