6. Dokter David Ratcliffe (Brett Climo)

David was een jonge, ambitieuze arts uit de stad aan wiens nieuwe kennis iedereen erg moest wennen. Maar Coopers Crossing kwam er al gauw achter dat David voor zijn patiënten (soms letterlijk) door het vuur ging. De aflevering ‘Deceptions’ waarin David bij een reddingsoperatie op gruwelijke wijze verongelukt staat bij vele fans in het geheugen gegrift.


7. Dokter Guy Reed (David Reyne)

Guy Reed was ongetwijfeld de beste dokter die Coopers Crossing ooit gehad heeft. Althans, dat vond hij zelf. Met zijn zelfverzekerde en arrogante houding maakte hij geen vrienden. Maar toen hij smoorverliefd werd op zuster Jackie Crane bleek hij ook een zachte kant te hebben. Uiteindelijk zorgde zijn gedrag er toch voor dat de romance geen goed einde kende.


8. Piloot Johnno Johnson (Christopher Stollery)

De charmante Johnno, die er geen moeite mee had hier en daar wat regels te breken, veroverde al snel het hart van dokter Rosie Lang. Hij wilde graag met haar trouwen, maar op de huwelijksdag blies Rosie alles af.


9. Dokter Chris Randall

Chris was lange tijd de enige vrouwelijke arts in Coopers Crossing. En zij hoort ook in dit rijtje thuis want laten we eerlijk zijn: wilden we niet allemaal zo sterk en onafhankelijk worden als zij? Bovendien kreeg zij toch maar mooi dokter Tom te pakken!

10. En verder…

In Coopers Crossing wemelde het van de opvallende karakters zoals Vic en Nancy Buckly die de pub runden, Violet Carnegie die haar winkel en het hele dorp runde en George Baxter die het liefst heel Australië had gerund.  En dan had je nog Hurtle, die niet eens zijn eigen garage kon leiden en samen met compagnon Ron Miller de plaatselijke sergeant Jack Carruthers veel hoofdpijn bezorgde.

Maar welke piloot had jou wel rond mogen vliegen? Of welke arts had jij het liefst aan je bed gehad? Laat het ons weten wie jij je nog het meest herinnerd, in de comments op Facebook!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer