Liever een stevige kont, dan een topper met doorlopende rug… Nu blijkt het ook nog eens dat deze bezittende vrouwen gezonder èn intelligenter zijn!

Er zijn genoeg mannen, die bij het ‘spotten’ van vrouwen letten op haar derrière. Sommigen vallen op types, die amper rondingen vertonen en noemen het dan een ‘strak kontje’. Andere houden weer meer van de gezonde rondingen, indien in goed perspectief met het lichaam (en niet simpelweg onder het motto: alles is vet).

Nu blijkt dat dat vrouwen, die een relatief groot deel van het lichaamsvet in de kont, dijbenen en heupen dragen, gezonder zijn, aldus University of Oxford en het Churchill Hospital. Als je vet hebt, kun je het beter daar hebben! Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Vrouwen met een relatief dikkere kont hebben een lager cholesterolgehalte
  • Ze produceren meer hormonen om bepaalde suikers te verwerken en hebben zo minder kans op diabetes en hartkwalen
  • Een relatief vol achterwerk zorgt ook voor meer Omega-3 vetten, die van nut zijn in de ontwikkelingen van de hersenen!

Hier een video met wat uitleg:

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer