Elvis Summers, een vriendelijke meneer, maakte vaker een praatje met Smoky, een dakloze vrouw die eigenlijk Irene McGhee heet. Hierdoor ontstond een soort van vriendschap en opeens kreeg Elvis sterk de behoefte iets voor Smoky te doen.

Nadat er in een gesprek naar voren was gekomen waar Smoky moest slapen, vond Elvis dat hij iets moest doen. Ze slaapt namelijk in een stoel naast een appartementencomplex, zonder beschutting. De weldoener ging naar de bouwmarkt, plunderde zijn bankrekening en stelde wat betalingen uit om voor zo’n $ 500 materialen te kopen.

In de vijf daarop volgende dagen bouwde hij een mobiel huis voor zijn nieuwe dakloze vriendin. Hierin kan ze droog en enigszins warm slapen en ook nog eens wat spullen opbergen. Een hartverwarmend verhaal van een speciale vriendschap.

Na dit huis gebouwd te hebben is Elvis een campagne gestart om dit soort kleine, mobiele huisjes op veel meer plaatsen te realiseren. Inmiddels heeft hij al ruim 50.000 dollar opgehaald met zijn liefdadigheidsactie.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer