Via: flickr.com | Serynastar, CC

Kauwgom is altijd een fascinerende soort snoep geweest en zit boordevol met nostalgie! Wij hebben de 14 meest typerende kauwgom van vroeger op een rijtje gezet!

Nostalgische kauwgom van vroeger

Wat een geweldig spul eigenlijk: kauwgom! Gebruikte je het typerende snoepgoed niet om een frisse adem te krijgen, dan was het wel om bellen te blazen of er gewoon verdomd stoer uit te zien! Veel van dit snoep van vroeger had iets speciaals en geeft een bel aan nostalgie en jeugdsentiment!

Kauwgom bubbel bel blazen vroeger
Via: flickr.com | Jim McCluskey, CC

We hebben daarom de 14 meest typerende kauwgom van toen verzameld! Welke van deze kneedbare snoepjes vond jij het lekkerst? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Deze Amerikaanse plakjes vond je cool!

Via giphy.com

2. Chicklets: mini kauwgom, MAXI zoet!

Via: pixabay.com | 272447, CC

3. Nog zo’n mierzoete variant: Bubblicious

kauwgom-vroeger-Bubblicious
Via Bol.com

4. De kauwgombeker met verrassing onderin…

kauwgom-vroeger-kauwgombeker-ijs
Via vrouwenpower.nl

5. Uiteraard de klassieke Stimorol

Via pinterest.com

6. Echte ‘klassieker’: De automaat met kauwgomballen!

Kauwgom ballen automaat
Via: flickr.com | COLORED PENCIL Magazine, CC

Je had ze soms zelfs gewoon buiten hangen:

Kauwgom kauwgomballen automaat vroeger
Via: Wikimedia Commons | Zinnmann, CC

7. Je had altijd één favoriet…

8. De Tubble Tube ging in één keer!

Via pinterest.com

Méér kauwgom van vroeger…

Lees verder op volgende pagina! We hebben nog genoeg te kauwen… Sommige soorten kauwgom kwamen ook met een leuk extra’tje (zie 9. en 10.)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

21 gedachten over “Deze 14 nostalgische soorten kauwgom hielden jou vroeger zoet”

 1. Ik zoek plaatjes van Tops kauwgom. Rob de Nijs was daar destijds de promotor van, ook niets van te vinden. Was mint-kauwgom, na 5 minuten niet meer te kauwen, kwam overeen met een naar mint smakende fietsband…..

  Beantwoorden
  • Ik ken ze nog. En de smaak van de Bazooka kauwgom vond ik ZO lekker. En t was beetje ruwig als ik t in mijn mond deed. 5 cent was t geloof ik.

   Beantwoorden
  • Ik ken deze ook nog, stiekem een paar dubbeltjes uit de spaarpot van mijn broertje pikken en Bazooka kopen. Mjammie!
   Bestaat het nog wel dit merk?

   Beantwoorden
 2. Jeetje, wat veel herkenbare reacties. Ik was op zoek naar Belga-kauwgom uit mijn jeugd (ben zelf 60+) maar de meeste van de andere soorten herken ik ook! Iemand nog herinneringen aan bananenkauwgom?

  Beantwoorden
 3. Ik zoek Spirol-kauwgum (afbeelding) uit eind jaren 60, begin jaren 70. Langwerpige plakjes (net als Wrigleys) en de verpakking had volgens mij rode en blauwe kleur maar dat weet ik niet zeker. De smaak zal ik nooit vergeten! Nu nog graag een afbeelding.

  Beantwoorden
  • je had ook zoiets in jaren 70 en 80 groene plakjes net al wrigleys er ston een tekening van een ski er op. en rode letters,beetje puntig.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer