Via: pixabay.com

8. De kabelbaan…

Als het had geregend, was het een drukke bedoeling bij de kabelbaan. Wie kreeg die avond op zijn donder omdat ze in het midden waren blijven hangen en zo in de modder waren gesprongen? Wij waren allemaal bereid het risico te nemen.

Via: flickr.com | Mark Michaelis, CC

9. Ouderwets klimrek

Met voetje van de vloer was je bovenaan het klimrek het veiligst. Daar zat je dan toe te kijken terwijl iedereen werd afgetikt. Uiteindelijk moest je wel naar beneden als je de laatste was. Dan werd het pas echt spannend!

Via: Wikimedia Commons | Philip Bosma, CC

10. Klimhoepel

Als het had geregend was het niet alleen leuk om van de kabelbaan te gaan. De klimhoepel werd extra glibberig en dat was nog leuker om ondersteboven aan te hangen. Ik meen mij te herinneren dat hier de meeste ongelukjes gebeurden.

Via: Wikimedia Commons | Bundesarchiv / Koch, Heinz, CC

11. Rebel op glijbaan

De glijbaan was het tofst als het had geregend. Omhoog de glijbaan op, als dit lukte. Eraf was geen goed idee want dan was je helemaal nat. Er werd mij wat om en over elkaar heen geklauterd!

12. In de touwen

Omhoog klimmen aan een touw met knopen lijkt misschien niet spannend. Maar ook dit was een goede plek om te wachten tijdens tikkertje en voetje van de vloer ;). Als je stil bleef, vergaten ze je soms en was je de winnaar.

Via: pxhere.com

13. Speeltafels… Why?!

Hier werd nooit om gevochten omdat er altijd wat ontbrak. Zo kon je geen ballen vinden voor tafelvoetbal en de batjes voor tafeltennis waren stuk of zoek. Waarom stonden deze er eigenlijk?

Via: Wikimedia Commons | Havang(nl), CC

Het lijkt allemaal heel onschuldig waar wij vroeger mee speelden maar dat bleek niet helemaal het geval. Een aantal toestellen zie je ook niet meer in de moderne speeltuin. Al die geschaafde knietjes en bultjes ontstonden misschien doordat er te ruw om de toestellen werd gevochten ;), denk jij ook niet?!

Jouw favoriete speeltuin-herinnering?

Is het allemaal onzin dat het gevaarlijke(re) toestellen waren? Wij hebben het toch ook overleefd? Of heb jij nog een geweldige speeltuin herinnering van vroeger? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer