Breakdancen is een stijl van dansen en vaak indrukwekkend om te zien, maar dit slaat ALLES! Het verklaart ook waar de term ‘Supafly’ vandaan komt!

Breakdance maakt onderdeel uit van hiphop en is ontstaan in de jaren ’70 in New York. Wikipedia zegt het volgende over de dans: “De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses).” In onderstaand filmpje is een battle te zien tussen 3 stoere breakdancers. We mogen gerust verklappen dat de eerste twee homies niet meteen de show stelen, maar de derde ziet ze vliegen… Ongelooflijk!

[mashvideo]

 

Nou willen we natuurlijk niet dat jullie ons in de haren vliegen en dat jullie twee vliegen in één klap slaan… We schotelen jullie daarom vliegensvlug nog een filmpje voor met een compilatie van de allerbeste breakdancers!

 

 

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer