The Vengaboys: hoe gaat het nu met de bandleden?

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

The Vengaboys groep

Waarschijnlijk kun je nog steeds genoeg nummers van The Vengaboys meezingen; ze gaan dan ook al een tijdje mee! Hoe staat het nu met de groep en hoe zien de bandleden er inmiddels uit?

We zochten uit het hoe het NU met ze gaat, ruim 25 jaar na hun debuut…

Weet je nog? The Vengaboys!

Een Nederlandse dance-groep, waarvan het succes ver buiten de landsgrens reikte. Er zijn er niet heel veel van, maar The Vengaboys hoort daar zeker bij.

De band maakte zogenaamde eurodance en eurohouse; een ietwat opgewekte commerciële stroming, die inspeelde op de house- en technorage.

The vengaboys boom boom
Via: The Vengaboys – Boom, Boom, Boom, Boom (cover)

The Vengaboys leden: karakters

De groep bestond uit vier ‘karakters’, namelijk:

  • Armygirl
  • Doll
  • Cowboy
  • Sailorboy.

The Vengaboys braken door in 1997, nadat de Nederlandse producers DJ Delmundo en Danski vier zangeressen en zangers hadden verzameld in Spanje.

Vengaboys Venga Boys optreden Hoe is het nu
Via: flickr.com | Marco Maas, CC

Zanger van The Vengaboys

The Vengaboys bestond bij oprichting uit de volgende zangers: Kim Sasabone, Denise van Rijswijk, Robin Pors en Roy den Burger.

Over de looptijd van de band hebben er wat wissels plaatsgevonden, maar een groot aantal van hun grootste hits hebben ze in deze samenstelling bereikt!

De hits…

We kennen de Vengaboys natuurlijk allemaal van hun grootste hits Up and down, We like to party en Boom, boom, boom, boom!, maar ook hun eerste hits haalden al een hitnotering.

Tot midden 2000 bleef de groep hits produceren. Hierna ging het minder hard en, naast het vertrek van Robin Pors, verlieten begin 2002 ook Denise van Rijswijk en Yorick Bakker de groep.

De groep ging nog even door, maar besloot enkele jaren daarna te stoppen.

Herinneringen ophalen…

Nog zo’n gouwe ouwe…

Wist je dat…

  • DJ Delmundo en Danski, eigenlijk staan voor Wessel van Diepen en Dennis van den Driesschen. Zij reden in een oude schoolbus langs de Spaanse stranden en organiseerden hier illegale feesten.
  • De naam Vengaboys komt van een opnamesessie voor een eerder project van de producers: Nakatomi. Een Spaanse gastzangeres gebruikte hier erg vaak het woord ‘benga’.
  • Voor oprichting van de daadwerkelijke groet, werd frontzangeres Kim Sasabone in eerste instantie gecast voor de videoclips. De dansers van de optredens playbackten dan ook…

Hoe is het nu met de Vengaboys?

In 2007 volgde een comeback, waarbij de drie van de oorspronkelijke vier bandleden weer samen optreden. Hoe het nu met band en bandleden gaat, kun je hieronder lezen!

Robin Pors was de eerste, die de band zou verlaten, maar is ruim na de comeback ook weer teruggekomen!

The Vengaboys groep hoe is het nu
Via: Wikimedia Commons, Sven Mandel, CC

The Vengaboys nu…

Waarschijnlijk dat een enkeling het wel wist en wellicht een optreden heeft meegepikt, maar The Vengaboys bestaan dus nog! In 2010 is er een nieuw album opgenomen met de ‘bijzondere’ naam: “Rocket to Uranus”.

In 2016 volgde een concerttour door Australië en ook in 2017 touren de Venga’s nog rond!

We zijn en blijven een website gericht op jeugdsentiment en nostalgie. Hieronder bespreken we daarom de bandleden, die er bij het begin bij waren:

Kim Sasabone – Armygirl

Sinds 1997 is Kim lead-singer van The Vengaboys. Sinds 2011 is daarnaast ook erg fit druk bezig en is ze eigenaar The Bootcamp Club Rotterdam, naast haar moederschap!

Denise van Rijswijk – Doll/Partygirl

Ook Denise is er vanaf de start bij. In 2002 verliet zij de groep om een solocarrière na te streven. Helaas nam deze geen vaart en keerde ze in 2006 weer terug bij The Vengaboys.

Denise trouwde met GTST-acteur Winston Post en hebben nu twee kinderen.

Robin Pors – Sailor

Net als Denise is Robin wat langer weggeweest uit de band, al was hij er ook vanaf het startpunt bij. Ook hij ging solo, maar is daarbij ook de televisie op gaan zoeken.

Buiten zelf in de schijnwerpers te staan, is hij ook manager en coach van andere artiesten.

Roy Den Burger – Cowboy

Nadat Roy de groep in 2004 verliet, is hij de enige van de vier, die niet meer is teruggekeerd naar de pauze. Hij wilde wat anders en dat is dan ook gebeurd.

We hebben vrij weinig achtergrondinformatie over Roy, buiten dat hij steward is geworden en een wel heel bijzonder alterego. Hier zie je hem enthousiast aan het werk op een wat oudere, maar extreem leuke video:

Naast zijn statige uniform in het vliegtuig, kleedt hij zich vaak totaal anders en wel onder de naam van zijn alterego Chrystal Conners. Hier een prachtig voorbeeld met links Chrystal:

Jouw Venga-memories?

Wat waren jouw leukste herinneringen aan The Vengaboys? Laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit artikel met Venga-fans van toen!

Benieuwd waar ze binnenkort optreden? Op hun website vind je alle laatste nieuwtjes en hun tour-agenda!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...