Deze titelmuziek van Toots Thielemans ken jij ook ZEKER nog!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

22 augustus 2016 gaat als de trieste dag in de boeken, dat Jazz- en harmonica-legende Toots Thielemans is overleden… Één werk in het bijzonder zullen velen kennen!

De Belgische Jean Baptiste Frédéric Isidor ‘Toots’ Thielemans is op 94-jarige leeftijd overleden. De jazz-legende uit Brussel is wereldberoemd geworden met zijn harmonica, die hij in gebruik had genomen om zijn longen te trainen (hij had astma). Naast harmonica speelde hij uitstekend gitaar, waarbij hij zelfs een inspiratie is geweest voor de Beatles.

Toots Thielemans & Baantjer

De meesten mensen in Nederland kennen Toots Thielemans waarschijnlijk van de intro van de nostalgische misdaadserie Baantjer. Of velen ook wisten dat hij de titelmuziek (Circle of Smiles) voor de Cock (met C O C K) heeft gecomponeerd, is maar de vraag. Daarom hier een ode aan een geweldig muzikant, waarde lage landen trots op mogen zijn!

Hier nog een live-versie van de bekende Baantjer-intro:

Toots Thielemans & Turks Fruit

Maar er is nog een bekend deuntje uit de Nederlandse filmgeschiedenis, die stevig verbonden is met de bekende klanken van Toots Thielemans… Luister en huiver!

RIP Toots Thielemans…

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...