Via: Turks Fruit (capture)

Het is nog steeds de meest succesvolle bioscoopfilm van Nederland: Turks Fruit. Een leuke bijkomstigheid: het toon Nederland van de Jaren ’70!

Waar velen Turks Fruit in boekvorm kennen als één van de toppers van Jan Wolkers, zullen er wellicht evenveel mensen zijn die zich de film nog kunnen herinneren. Een puur Hollandse film in de tijd, gebaseerd op het boek van een Nederlandse schrijver! Met geweldige hoofdrollen voor Monique van de Ven en Rutger Hauer en Paul Verhoeven als regisseur, was het regelrecht succes (al moesten sommigen nog wat wennen aan de seks-scenes)! Niet voor niets is Turk Fruit nog steeds houder van het bioscoop-record!

Even terugblikken met Toots Thielemans

Net zo herkenbaar als de scènes, zijn de verschillende bekende deuntjes in de film. Natuurlijk is daar de intro met het bekende fluiten, maar ook Toots Thielemans komt gedurende de hele film terug. Wat een nostalgie:

https://www.youtube.com/watch?v=_j1yXDIuqNg

Nederland in de jaren ’70!

Een geweldig element aan de film is, het Nederlandse stadsleven en landschap uit de jaren ’70. Deze scènes nemen je terug naar Amsterdam, maar ook de Nederlandse wegen uit de 70’s! Heerlijk om weer te zien!

https://www.youtube.com/watch?v=a8Pzkb9JbRk

Leuk om weer terug te zien he? Laat anderen hier ook van meegenieten en deel dit bericht!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer