Via: YouTube (capture)

Vroeger waren spelletjes op TV heel populair. Niemand kon lang wachten om zijn/haar favoriete spelshow na een hele week weer te kunnen kijken. Herinner jij je deze spelletjesshows op televisie nog? Wij hebben 13 nostalgische tv-spelshows van vroeger voor je verzameld!

TV-spelshows van toen…

Sommige programma’s doen je meteen weer denken aan vroeger en halen je zelfs in gedachte even terug. We hebben ons best gedaan om enkele leuke tv-spelshows terug te halen.

Benieuwd welke je nog herkent, dus laat het vooral weten in een reactie onderin! Mochten we juist een belangrijke televisie spelshow over het hoofd hebben gezien, kun je dat natuurlijk ook melden… 😉

tv-spelshows Wie ben ik Andre van Duin televisie vroeger
Via: RTL4 (capture)

1. De Blufshow

Bluffen, wie houdt daar nou niet van? De blufshow was een hilarische spelletjesshow voor de jeugd!

2. Boggle

Je hersenen pijnigen, daar ging Boggle om. Herinner jij je dit programma nog?

3. Tien voor Taal

België nam het ook tegen Nederland in taal! Toen kwam men er achter dat Vlamingen hier over het algemeen beter in waren…

4. Ren je rot

In het programma ren je rot streden twee teams van kinderen tegen elkaar. Na elke vraag zei de presentator: ren je ROT!

5. Wie-kent-kwis

De Wie-kent-kwis was een hele afwisselende spelletjesshow. Waarschijnlijk ken je dit spel nog wel van de cavia’s die in een doolhof moesten lopen.

6. Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet

De doet-ie ’t of doet-ie ’t niet quiz was heel origineel. Som werden er filmpjes gemaakt van voorbijgangers aan wie gevraagd werd of ze iets wilden doen. De gast moest raden: doet de voorbijganger dit wel of doet hij het niet?

7. KRO Hints

Het spel Hints ken je vast wel. Zo ging het gelijknamige spel van de KRO ook. Gesproken werd er niet!

Lees verder op de volgende pagina! Ook de romantische show op #11 was niet weg te denken!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

4 gedachten over “13 nostalgische en leuke TV-spelshows uit jouw jeugd”

    • Ik keek vroeger ook naar Dinges, kinderen gingen het woord omschrijven en vervolgens moesten volwassenen (volgens mij waren dat BNrs) het woord raden.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer