Nederland is bekend om haar snack uit de muur, maar in een Tsjechisch dorp kun je sinds kort bier uit de muur tappen! Geniaal!

Uhrinovice, een dorpje in Tsjechie met 75 inwoners heeft er een attractie bij! Een lokale bierbrouwer (in huis) heeft een truc bedacht om ook in de kleine uurtjes nog wat bier te kunnen verkopen. Omdat het, gezien de lokale marktomvang, niet loont om een café op te zetten, besloot Martin Povysil een tap te plaatsen in de muur van zijn huis.

Het enige wat de bierliefhebber moet doen en is beker nemen uit een dispenser, geld in de machine werpen en tappen maar… De tap is natuurlijk ideaal voor toeristen of fietsers, die snel een verfrissing willen, wetende dat de kroegen in de omgeving overdag gesloten zijn!

Martin de bierkoning heeft de machine laten bouwen voor ca. € 1.800 en verkoopt op een zonnige zomerdag 150 liter bier. Een biertje kost evenveel als een limonade, nl. € 0,73. Povysil zorgt daardoor dat de reputatie van zijn land gered is; als je dorp gedurende de dag gesloten is voor bierdrinkers, haal je die (met stip) gemiddelde 148,8 liter bier p.p. per jaar natuurlijk niet!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer