Uncle Joey uit Full House: zo gaat het Dave Coulier nu

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Uncle Joey uit Full House cast Dave Coulier

Uncle Joey uit Full House was voor velen een geliefd personage in de jaren 90. De komische oom, gespeeld door Dave Coulier, zorgde voor talloze lachsalvo’s. Maar wat heeft Dave Coulier na Full House gedaan en hoe gaat het nu met hem?

In dit artikel duiken we in zijn leven na de iconische serie.

Full House en Uncle Joey

Als ik aan mijn jeugd denk, is Full House een van de eerste series die in me opkomt. Elke avond dat de serie speelde zat ik klaar voor de avonturen van de familie Tanner.

Full House liep van 1987 tot 1995 en telde acht seizoenen met in totaal 192 afleveringen. De serie draaide om weduwnaar Danny Tanner die samen met zijn drie dochters en twee vrienden, Joey en Jesse, een huis in San Francisco deelde.

Je had natuurlijk de ietwat saaie vader, de meisjes met o.a. kindsterretje Michelle, de stoere Uncle Jesse en last but not least: Uncle Joey. Met zijn kenmerkende humor en indrukwekkende stemimpressies, was altijd een van mijn favorieten uit Full House.

Keek jij vroeger naar Uncle Joey en Full House? 🏠

Zegt de familie Tanner jou ook nog iets en veel die gekke Uncle Joey jou ook op? Wat vond je het leukste (of minst leuke) van deze ‘gekke’ oom?

Deel je herinneringen aan Full Hous en Uncle Joey in een reactie onderin!

De intro met San Francisco

De intro van Full House is legendarisch, met het vrolijke liedje “Everywhere You Look” dat iedere aflevering nog lang in mijn hoofd bleef hangen. Wie herinnert zich niet de beelden van de Golden Gate Bridge en de familie die door San Francisco rijdt in hun iconische rode auto?

De herkenbare verhaallijn

De verhaallijn van Full House was eenvoudig maar effectief. Danny Tanner, een weduwnaar, riep de hulp in van zijn beste vriend (Joey Gladstone) en zijn zwager (Jesse Katsopolis) om zijn drie dochters op te voeden.

Samen vormen ze een ongebruikelijk maar liefdevol gezin dat alle ups en downs van het leven met humor en warmte doormaakt.

Joey bracht steeds die luchtige, humoristische noot in het huishouden met zijn clowneske gedrag en stemimpressies. Elke aflevering eindigde vaak met een moraal, iets wat de serie extra charme gaf.

Uncle Joey Full house serie vroeger
Via Full House (cover)

De cast van Full House

De karakters in Full House waren stuk voor stuk memorabel en werden vertolkt door een getalenteerde cast:

  • Danny Tanner – Bob Saget
  • Joey Gladstone – Dave Coulier
  • Jesse Katsopolis – John Stamos
  • D.J. Tanner – Candace Cameron Bure
  • Stephanie Tanner – Jodie Sweetin
  • Michelle Tanner – Mary-Kate en Ashley Olsen

Typische herinneringen

Een van de meest kenmerkende elementen van Full House was Joey’s voorliefde voor imitaties en zijn onuitputtelijke voorraad aan flauwe grappen. Zijn catchphrase “Cut. It. Out.” werd een geliefd onderdeel van de show.

Een van mijn andere favoriete herinneringen aan Uncle Joey is zijn alter ego, ‘Mr. Woodchuck’, een handpop die vaak voor hilarische momenten zorgde.

Ook zijn talloze stemimpressies van bekende figuren zoals Popeye en Kermit the Frog maakten hem onvergetelijk. De scènes waarin hij de meisjes advies gaf of hen aan het lachen maakte, waren altijd hartverwarmend.

Leuke Uncle Joey

  • Dave Coulier ontmoette zijn Full House collega Bob Saget al voordat de serie begon. Ze waren al vrienden en dit hielp zeker bij hun chemie op het scherm.
  • De show werd gefilmd in de Warner Bros. Studios in Burbank, Californië, hoewel de iconische buitenopnames in San Francisco werden gemaakt.
  • Wist je dat Dave Coulier zijn komische carrière begon door te werken als stand-upcomedian? Hij was bekend om zijn imitaties en geluidseffecten, wat perfect aansloot bij zijn rol als Joey.
  • Dave Coulier en de andere castleden van Full House bleven goede vrienden na het einde van de serie, en ze hebben zelfs een reünie gehad voor de spin-off Fuller House.
Uncle Joey uit Full House Dave Coulier
Via: Full House (capture)

Dave Coulier na Full House

Nu we terug hebben gekeken naar de gloriejaren van Full House en de rol van Uncle Joey, is het tijd om te ontdekken wat Dave Coulier na de serie heeft gedaan. Hoe heeft zijn carrière zich ontwikkeld en wat zijn de hoogtepunten na Full House?

De overgang na 1995

Na het einde van Full House in 1995 moest Dave Coulier op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hoewel hij altijd herinnerd zal worden als Uncle Joey, heeft hij sindsdien een veelzijdige carrière opgebouwd met veel rollen in series en films.

Direct na Full House bleef Coulier actief in de entertainmentindustrie, vooral als stemacteur, komiek en televisiepresentator. Zo presenteerde hij o.a. America’s Funniest People, de show die ook zijn Full House-collega Bob Saget presenteerde.

Stand-up comedy en stemacteerwerk

Coulier keerde terug naar zijn roots in de stand-up comedy, waar hij oorspronkelijk bekendheid mee had verworven. Zijn komische timing en talent voor stemimpressies maakten hem een favoriet op comedy podia.

Daarnaast bleef hij actief in de wereld van de stemacteurs. Hij leende zijn stem aan diverse animatieseries zoals The Real Ghostbusters en Robot Chicken.

Fuller House

In 2016 keerde Dave Coulier terug naar zijn rol als Joey Gladstone in de Netflix-spin-off Fuller House. De serie bracht veel van de originele cast terug en introduceerde nieuwe personages. Het was een hartverwarmende terugkeer naar het huis dat we allemaal zo goed kennen.

Toch gold, wat bij vele revival series geldt: Fuller House gaf niet helemaal datzelfde gevoel als de originele serie. Misschien dat nostalgie de verwachtingen iets te hoog maakt…

Dave Coulier heeft nog een podcast over Full House, waarin hij leuke interviews heeft met vele bekenden van de show. De podcast heeft Full House Rewind. Hier hoor je Dave over de podcast:

Persoonlijk leven en andere projecten

Naast zijn werk in de entertainmentindustrie heeft Dave Coulier zich ook ingezet voor liefdadigheidswerk en verschillende projecten buiten de televisie. Hij is een fervent liefhebber van hockey en heeft deelgenomen aan celebrity hockeywedstrijden om geld in te zamelen voor goede doelen.

Dave Coulier was kort getrouwd in 1990 en heeft een zoon uit dit huwelijk, had daarna nog even een relatie met niemand minder dan Alanis Morissette. Er wordt zelfs gezegd dat You Oughta Know over hem gaat…

In 2005 kreeg onze ‘Uncle Joey’ een relatie met zijn huidige vrouw Melissa Bring. Zij trouwden pas in 2014. Je kunt haar hieronder links zien, al zul je de dame rechts ook vast wel herkennen van vroeger…

Jouw herinneringen aan Uncle JOey?

Het is duidelijk dat Dave Coulier een blijvende indruk heeft achtergelaten met zijn rol als Uncle Joey. Zijn humor en talent hebben vele harten veroverd, zowel tijdens als na Full House. Heb jij nog bijzondere herinneringen aan Uncle Joey of andere favoriete momenten uit Full House?

Deel je eigen herinneringen aan Uncle Joey uit Full House in de comments onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...