Een vrouw is onmisbaar voor de gemiddelde man, maar tijdens het voetbal kijken geldt dat vaak niet. Hierbij 6 tips om het toch tot een succes te maken!
Vrouw + voetbal kijken = ?
Mannen zijn heel vaak heel blij met het bestaan van de vrouw. Vrouwen kunnen heel schattig of attent zijn en halen vaak het beste in de man naar boven. Buiten al die hele mooie momenten om, is er één bepaalde situatie waarin de man (over het algemeen) het liefst alleen gelaten wordt: het voetbal kijken. Dat moment dat het volkslied of bekende hymne van de Champions League door je speakers klinkt (je weet wel, dat nummer waarvan niemand de tekst echt kent), komt het kippenvel als een ware Pavlov-reactie tevoorschijn.
Momenten delen…
Omdat Valentijnsdag traditiegetrouw de meeste mannen eraan herinnert dat de Champions League weer gaat beginnen, doen ze op die dag extra hun best om zo goed mogelijk onderhandelingsmateriaal te hebben, om het knuffelen op dinsdag en woensdag even uit te stellen tot na het laatste fluitsignaal (of na de laatste samenvatting voor de gevorderde ‘negotiators’). Waar het gros van de vrouwen de man lekker in zijn eentje kippenvel laat hebben op het moment dat hij het CL-hymne probeert mee te zingen, is er een klein percentage dat wil delen in deze ervaring (“ik beloof dat ik stil zal zijn!”). Nadat de man voor rust vriendelijk heeft aangegeven dat het kapsel van Neymar even niet zo belangrijk is en dat Robben inderdaad wat snel gaat liggen, is er vaak onbegrip voor het feit dat de man aangeeft met rust te willen worden gelaten.
Om een beter inzicht te geven in gevoelens die worden opgeroepen bij de voetbal-kijkende man, zijn hier 6 tips om onbegrip te voorkomen:
1. Goedbedoelde interesse
Vrouw bij de opstelling van het Ajax: “Hee waar is Van der Sar?”
Man tijdens de laatste cliffhanger van GTST: “Hee waar is Arnie?”
Probeer de gevoelens van deze situatie eens op te roepen. Stefano is al járen uit de serie, dat weet toch iedereen? Hier wordt een stukje goedbedoelde interesse toch niet altijd op prijs gesteld. Zo is Van der Sar is ook al een tijdje gestopt. Kortom, een kleine voorbereiding is op zijn plaats (en anders gewoon geen vragen stellen)…
2. “Er gebeurt helemaal niks”
Tijdens een wedstrijd met weinig doel- of hoogtepunten: “Wat duurt dit lang en er gebeurt bijna niks! Waar haal je het geduld vandaan?” Wat als een man tijdens een Pretty Little Liars marathon binnen komt lopen en hetzelfde zou zeggen, omdat er nog steeds geen clue is?! Juist… dit is not-done!
3. De analyse achteraf
“Waarom kijk je naar mannen die over voetbal praten? Het is toch al gebeurd?!“, Tijdens de analyse tijdens de rust of na de wedstrijd mag deze vraag absoluut NIET gesteld worden. Deze vraag is voor voetballiefhebbers hetzelfde als je afvragen waarom men kijkt naar mensen die praten over een boer die een vrouw zoekt? De serie is toch al opgenomen?!
4. Praten tegen de TV
Bij het adviseren aan Robben of Dries Mertens om die bal af te geven, krijgt de man onterecht wel eens te horen: “Waarom praat je tegen de tv? Ze horen je toch niet.” Dit hoort gewoon zo en kan vergeleken worden met de situatie van de vrouw die toch besluit om naar buiten te gaan tijdens Scream, om hulp te halen: “Waarom roep je haar om binnen te blijven? Ze hoort je toch niet.”
5. Laat dat troosten
Als zijn favoriete team verliest en de man in tranen uit kan barsten, krijgt hij soms de opmerking: “Ach, misschien winnen ze de volgende keer wel!” Laat dat onmiddellijk!
Op het moment dat de oudere versie van de tegenspeler van Ryan Gosling zich niks meer kan herinneren in The Notebook is het ook ondenkbaar om een huilende vrouwe te troosten met: “Ach, misschien heeft zijn vrouw in een volgende film wel een goed geheugen.”
6. Het is maar een spelletje
Dit zijn misschien wel de minst gehate woorden tijdens het voetbal kijken. Vermijdt ze ten alle tijden! Als een man huilt omdat Iniesta die bal naast Stekelenburg binnen prikt terwijl Nederland met een man minder staat in de WK-finale: “Waarom huil je? Het is maar een spelletje.” NEEE!!!
Vergelijk het met de volgende situatie: als Rose wel lekker warm op een stuk hout ligt en besluit Jack lekker te laten dobberen in het water bij de Titanic: “Waarom huil je? Het is maar een film.” Precies, dat is ruzie…
Met deze inzichten zal er waarschijnlijk een hoop wederzijds begrip ontstaan. De voetbalmomenten zullen hopelijk een stuk vrediger verlopen en hopelijk hebben de mannen ook door dat vrouwen ook hun “voetbalmomentjes” hebben.
Heb jij nog tips voor het voetbal kijken, geef ze door in de comments onderin!