Een autoalarm, fotocamera of juist een kettingzaag… Als deze vogel het in het bos gehoord heeft, kan hij het vaak nadoen. Fantastisch!

Vogel imiteert geluiden

Sommige vogels hebben een uniek talent. Het lijkt alsof hun lieve ‘getjilp’ opeens overgenomen wordt door een bandje dat opgenomen is. Berichtte we eerder al over een ‘hilarische naprater’ die een man nadeed, hebben we weer een fantastische opname. Niet alleen doet deze vogel zijn soortgenoten na (wel 20 soorten), hij kan ook mensen of omgevingsgeluiden imiteren!

Liervogel vogel imiteert geluiden
Via: Wikimedia Commons | Peter Ellis, CC

De liervogel praat na

Deze Liervogel komt voor in de regenwouden en bossen van Australië. Hij kan 86 – 100 centimeter groot worden en eet zelfs schorpioenen.

Je kan het bijna niet voorstellen, maar toch produceert de vogel dit geluid. Om je te overtuigen hebben we nog een filmpje van een ‘bouwvakkundige’ vogel, waar om hem heen vaak wordt gewerkt… Hoor hem timmeren, zagen en boren!

Wat vond jij van deze vogel?

Genoten van de hilarische naprater? Wat vond je zelf het leukste fragment? Ken je nog een dier dat geluiden imiteert? Laat het weten in een reactie onderin!


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer