Deze 18 vriendelijke feitjes over Friends wist je vast nog niet

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

In de jaren ’90 kwam een nieuwe serie op de televisie die meteen ook een nieuwe standaard neerzette voor de meeste komedies die daarna kwamen. In plaats van de gebruikelijke verhalen over families (denk Cosby, Roseanne en zelfs The Fresh Prince of Bel-Air) werd er nu ruimte gemaakt voor hippe vrijgezellen en vrienden en dat leverde meteen een gigantische hit op.

Friends-feitjes die je nog niet wist

Zelfs de grootste fan kan niet alles weten. Of toch wel? Personages als Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Joey en Chandler ken jij natuurlijk allemaal uit je hoofd.

De serie keek jij meerdere keren per week, maar grote kans dat jij onderstaande feitjes nog niet weet. Welke van deze 18 vriendelijke feitjes wist jij al?

Friends levenslessen serie vroeger
Via: Friends (capture)

1. I’ll be there for you

Het aanstekelijke liedje aan het begin van serie werd ingezongen door The Rembrandts. Twee van de geniale breinen achter Friends, Marta Kauffman en David Crane hebben ook het “I’ll be there for you” geschreven.

2. Ik hou van jou

Oorspronkelijk zouden Joey en Monica verliefd op elkaar worden. Dat is toch iets anders gelopen.

3. Bijrollen?

En Phoebe en Chandler zouden niet eens bij het vriendenclubje horen. Hun rollen waren oorspronkelijk bedoeld als bijrol. Dat kan toch echt niet?

Via: giphy.com

4. Geen auditie

David Schwimmer hoefde geen auditie te doen voor zijn rol als Ross, omdat hij al eens eerder auditie had gedaan voor een andere serie. Op de een of andere manier is hij toch blijven hangen.

Via: Friends (capture)

5. Regisseur

Later regisseerde ‘Ross’ (David Schwimmer) ook nog eens tien afleveringen van Friends.

Via: flickr.com | Jason Broersma, CC

6. Lange draaidagen

Het lijkt zo makkelijk om een serie te maken, maar de gemiddelde draaidag voor één aflevering liep al gauw op tot vijf (!) uur voor LIVE publiek. Daarbij moet opgemerkt worden, dat de acteurs vele repetities hadden, waardoor hun gezamenlijke acteertijd ruim vijf DAGEN (of meer) betrof…

Via: giphy.com

7. Gunther

Gunther was echt een barista. Hij stopte pas met zijn baan toen zijn rol in Friends groter werd.

Gunther Friends
Via: Friends (capture)

Hij begon zijn koffiecarrière in Hollywood bij The Bourgeois Pig (bijna net zo beroemd als Central Perk).

Wist jij het van Phoebe en haar gitaar (zie #10)? Bekijk meer feitjes op de volgende pagina!

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...