a113 disney tekenfilms

Via: Disney / Pixar (capture)

Wisten jullie dat A113 heel vaak in Disney en Pixar films te zien is? Heb jij het al gespot? En wat betekent het eigenlijk? Wij vertellen je de waarheid achter het mysterieuze ‘A113’ in veel Disney en Pixar films!

A113

Soms zijn er van die Easter Eggs, die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen, totdat je erop wordt gewezen. Zo ook met het karakter A113, maar soms ook alternatieven als A-113 of A1-13. De volgorde is in ieder geval altijd dezelfde.

A113 komt in heel veel Disney- en Pixarfilms, maar ook vele andere teken- en animatiefilms voor. Het zit altijd een beetje verstopt, waardoor het je niet direct opvalt. Hier een paar voorbeelden:

1. Lilo & Stitch

Via: Disney / Pixar (capture)

2. Finding Nemo

Via: Disney / Pixar (capture)

3. Cars

Via: Disney / Pixar (capture)

4. Cars 2

Via: Disney / Pixar (capture)

5. A bug’s life

Via: Disney / Pixar (capture)

6. Inside Out

Via: Disney / Pixar (capture)

7. Wall-E

Via: Disney / Pixar (capture)

8. Vele andere series…

Zoals aangegeven, zie je A113 ook verschijnen in vele andere teken- en animatiefilms. Denk hierbij aan South Park, Family Man en The Simpsons, waar het zelfs meerdere keren voorkomt:

The simpsons a113
Via: The Simpsons (capture)

Maar wat betekent A113 nou eigenlijk?

Is A113 gewoon een willekeurig nummer, of heeft het ook nog een betekenis? We kunnen vertellen dat het wel degelijk een betekenis heeft. A113 was het klaslokaal van het California Institute of Arts. Hier zaten de makers van de eerste animatiefilms om les te krijgen in ‘graphic design’.

A113 wordt daarom gebruikt als een soort eerbetoon aan de studenten daar. Het is een grapje geworden, dat ooit eens is geïntroduceerd en nu meermaals wordt gebruikt in films. Als je er goed op gaat letten, zul je merken dat A113 echt heel vaak voorbij komt…

Deur A113
Via: flickr.com | rubber cat, CC

Succes met zoeken!

Is jou dit getal ooit opgevallen in Disney- of andere animatiefilms? Laat ons in een reactie onderin weten, waar jij het eventueel eerder hebt gezien!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer