Via: pixabay.com

Dat mensen in vroegere tijden ook behoefte hadden aan andere wetten, is niet zo vreemd. Vreemder is, dat sommige van deze wetten nog steeds bestaan en inmiddels totaal overbodig zijn. Als klap op de vuurpijl zijn sommige wetten zo bizar, dat ze eerder thuishoren in een Wetboek van Lachrecht…

Bizarre wetten (van vroeger)…

Geschreven rechtsregels zijn natuurlijk met de beste bedoeling ontworpen en ingevoerd. Voor verschillende tijden, kunnen verschillende wetten beter van toepassing zijn. Vanzelfsprekend kan het voorkomen dat deze regelgeving op een later tijdstip weer minder relevant is. Mobiliteit en communicatie zijn de afgelopen 100’en jaren immers radicaal veranderd. Zaak is dan ook om ‘verjaarde’ wetgeving op tijd aan te passen of te schrappen.

Dat het aanpassen of schrappen van oude (gekke wetten) niet altijd gebeurt, heeft natuurlijk ook z’n positieve punten: wij kunnen er eens goed om lachen! Welke vind jij het grappigst? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Knorrige generaal

Zo is het in Frankrijk verboden je varken ‘Napoleon’ te noemen!

Over kleden heeft niemand iets gezegd…

2. “Daar AUB niet sterven!”

In Engeland is het voor personen bij wet verboden te overlijden in de Britse parlementsgebouwen…

Nu maar hopen dat de oude Queen Elly niet zelf per ongeluk een keer het verkeerde voorbeeld geeft… | Via: pixabay.com

3. Sorry, ik moet even…

In Groot-Brittannië mag een zwangere vrouw overal waar ze maar wil haar behoefte doen, ook in de helm van een politieman.

Er zit een luchtje aan deze zaak…

4. Schiet hem… oh wacht, zondag!

Het is in York (Groot-Brittannië) wettelijk toegestaan een Schot (met pijl en boog) te beschieten. Echter, NIET op een zondag!

Dit zal in Italië niet al te snel voorkomen, zie volgend item…

5. Lekker modern…

In Italië kan een man officieel worden gearresteerd, als hij een rok draagt.

skirt
Mag dus niet he! | Via: Wikimedia Commons, Beverley M. Sutherland, CC

6. Niet na 22u!

In Zwitserland is het voor mannen verboden om na 22.00u staand te plassen.

’s Avonds is het ook een stuk moeilijker richten.

7. Tot slot…

…zijn hier nog een heleboel wetten op een rijtje gezet:

https://youtu.be/RZv2OeN0MuE?t=24

Welke bizarre wet wint het?

Ok, nu zijn we benieuwd welke van deze wetten jij het gekst vindt. Of zijn we er nog eentje vergeten? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer