Lengte van de pielemans: laat lekker hangen voor de één, een heikel puntje voor de ander… Maar wie heeft nu eigenlijk de langste van Europa?!

We krijgen om de zoveel uur weer een bericht over Europa om te oren. Rusland krijgt de zak en Oekraïne staat stijf van angst… We pikken het niet meer van Griekenland, ze kunnen naar extra steun fluiten… Brussel geeft de bal niet meer uit handen, aldus een groots EU-lid… Maar de vraag is natuurlijk immer: hoe liggen de verhoudingen in Europa daadwerkelijk!

Tja, wat moeten we ervan zeggen… het staat als een paal boven water dat het aantrekkelijke materie is!

Duidelijk is te zien dat Nederland en België relatief goed scoren! Er moet natuurlijk een winnaar zijn en dat zijn dan ook de Hoogstaande Hongaren! De Flinke Franse F*llus staat echter ook als een huis! Tevens toont dit overzicht aan, dat de Italianen recht hebben om trots te zijn…

Het moet voor het Duits-sprekend deel van Europa frustrerend zijn, dat alle omringende landen – m.u.v. het Poolse werkpaard(je) – toch wat meer in de broek heeft zitten. Misschien is dit de reden dat de mensen in deze landen zo beleefd zijn… Tja en dan komen we toch bij de ‘Big Ben’ van onze UK’jes terrecht, gevolgd door Miezerig Madrid!

We zien duidelijk dat het in Finland vaak koud is, maar dat het zeewater in Portugal blijkbaar nòg frisser is! Drankliefhebbers zouden van de Russische vodka af moeten blijven; het zijn blijkbaar niet alleen de hersenen die afsterven! Tot slot hebben we het bewijs dat Guiness niet bepaald leidt tot ‘World Records’, want alleen in Europa hebben we nog Ridicuul Roemenië!

Fantastisch in kaart gebracht door Alphadesigner, maar er is ook een wereldkaart! Daar zien we eindelijk waarom er zoveel ruzie wordt gemaakt in het Midden-Oosten, namelijk: “grote bek, klein piemeltje!”

Zo, weer genoeg geleuterd…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer