12 stuks oud-Hollands snoepgoed dat je bij oma en opa kreeg

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

Snoepgoed grootouders vroeger

7. Boterbabbelaars

Lekker misselijkmakend en toch blijven dooreten. Hierna kwamen snoepjes als Wherter’s maar dit blijft toch wel authentiek. Zo kennen wij ze echt.

Via: Wikimedia Commons | Catherine08, CC

8. Kandijstokjes

Geen suiker maar kandijstokjes om je thee mee te roeren. Dat zag er chique uit, denk ik. Omdat het op lolly’s leken, at ik ze het liefst ook zo op. En daarna was mijn thee afgekoeld en smaakte die ook mierzoet 😉

Afbeelding wordt geladen…

9. Rang Fruitzuurtjes

Lekker zonnig fruit. Vrolijke ronde snoepjes die per stuk verpakt waren en zo werden uitgedeeld. Wij namen ze voor Fruittella mee naar dagtripjes naar bijvoorbeeld de Efteling. Heerlijke tijden en zo een rolletje Rang leek oneindig veel snoepjes te bevatten!

10. Duimdrop/ metertje drop

Duimen is niet goed voor je en drop ook niet maar vroeger kon dat allebei gewoon. Het was toch ook briljant?! En behoorlijk lekker. Was je zo uren zoet mee. Ik zeg duim omhoog en Like. Wij zogen er zo een metertje van weg.

.

11. Wilhelmina Pepermunt

Alle oma’s hadden Wilhelmina pepermunt in huis. Je was geen echte lieve oma als deze niet in de snoeppot lagen. Koop jij ze soms ook nog en denk je dan terug aan die heerlijke tijden bij oma op schoot, slurpend op een pepermuntje?

Wilhelmina Pepermunt
Via: museumrotterdam.nl | Collectie Meijer, Rotterdam, CC

12. En dan kwam de doos…

Mocht je bovenstaande zaken niet herkennen van vroeger, is er grote kans dat je oma & opa onderstaande doos opeens tevoorschijn toverde… een machtig mooi moment!

Snoeptrommel opa en oma vroeger
Via: ebay.com

Jouw snoepgoed herinneringen

Lag dit oud Hollands snoepgoed ook standaard bij jouw oma in de voorraadkast? Laat het ons dan weten in een reactie onderin. Vergeet het vooral niet dit artikel te delen met je oma en opa! Vraag hun trouwens waar zij haar boodschappen deed. Alle snoep uit haar kast leek van de kermis te komen. 😉

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “12 stuks oud-Hollands snoepgoed dat je bij oma en opa kreeg”

  1. Ik mis de snoepjes waar drank in zat, bijv. Whiskey. Ze zaten in een rolletje, het waren vierkante harde snoepjes met daarin drank. Ze hadden een Engelse naam, maar die ben ik vergeten.

    Beantwoorden
  2. waar ik vroeger verzot op was, waren een specifiek soort lollies die ze bij de jamin verkochten: ze zaten in een sliert, per stuk verpakte lollies. ovaal van vorm, maar dan wel plat. zwart, met daarin 3 kleurvlakjes: geel, roze en … ik geloof blauw. ze smaakten naar drop met nog iets waar ik nooit exact mijn vinger op heb kunnen leggen. ik kan er nergens meer iets over vinden. geen plaatje op google of zo.

    Beantwoorden
  3. jodenvet zoals wij het vroeger kenden is niet meer verkrijgbaar. maar niet, omdat ‘het recept’ zo geheim gehouden werd. jodenvet was namelijk een ongepland restproduct bij de (vroegere) productie van aardappelzetmeel. een of andere rare witte substantie zette zich af aan de rand van de machines, en dat ‘spul’ werd er na een paar dagen afgebikt, als het hard geworden was. iemand was nieuwsgierig en proefde eraan, en zo kwam met tot de ontdekking dat dat ‘afval’ aardig lekker smaakte. helaas is de productie veranderd. hygienischer. er is nu geen mogelijkheid meer dat een ‘restproduct’ zich kan afzetten. en daarom is het echte jodenvet nergens meer verkrijgbaar. soms verkopen ze nog iets dat ze ‘jodenvet’ noemen, maar het is alleen geprepareerde suiker, en het is ook veel harder/scherper. niet de zachte substantie die wij nog kennen als je er met je tanden over schraapte.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...