Dit klinkt wel als een heel goedkoper advertentie, maar is eigenlijk een tof DIY-project waarbij je met minimale middelen een zonnepaneel kan maken. Verwacht niet dat je hier direct je dak mee kunt vol leggen, maar iedereen moet klein beginnen.

Zonnepanelen zijn hot, het opwekken van duurzame energie draagt bij aan een betere toekomst en van de methodes om dit verwezenlijken is het gebruik van natuurlijk energie-opwekkers. Ben je een beetje handig en heb je tijd, dan is het leuk om op een regenachtige (of juist zonnige) zondagmiddag hiermee aan de slag te gaan.

Zonnepanelen maken2

Qua materiaalkosten zul je er ook wel uitkomen, voor ongeveer € 1 maak je een zonnepaneel die 0,5 volt kan leveren met 400-1000mA. Wil jij weten hoe je zelf zonnepanelen kunt maken, dan kun je hier aan de slag en hier staat een nog uitgebreidere uitleg.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer