5 redenen waarom je met haaien zou moeten zwemmen!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Een Nederlander heeft een ongelooflijke primeur beleefd door simpelweg zijn jeugdwens in vervulling te laten gaan: virtueel zwemmen met haaien en geloof ons, realistischer wordt het niet!

De toekomst komt nu wel erg dichtbij. Je grootste wens (of voor de echte thrill-seekers: grootste jeugdtrauma) kan nu echt in vervulling gaan met behulp van de allernieuwste technieken. Dit overkwam ook Melvin uit Wormerveer, die sinds zijn 8ste compleet gek is van haaien. Hij mocht, met VR-bril op, duiken met haaien!

We hebben 5 redenen op een rijtje gezet, waarom iedereen dit zou moeten doen:

1. 360-graden video is net echt!

Natuurlijk kon je het al warm krijgen van een spannende scene op TV of Youtube, maar stel je eens voor dat je overal om je heen kan kijken. Met Virtual Reality kan dat en krijg je vanzelf het gevoel dat je er letterlijk middenin staat, vliegt of… dus zwemt! Je kan tegenwoordig je smartphone al gemakkelijk ombouwen tot simpele VR-bril met dit accessoire en zelf de haaien uit deze video beleven (al zouden we hier dan NIET mee gaan zwemmen):

2. Je ervaart het al in het zwembad

Je hoeft tegenwoordig dus niet meer naar de andere kant van de wereld te reizen om met haaien te zwemmen. Het kan gewoon in het plaatselijke zwembad met een waterdichte VR-bril. Tot dusver bekend is er één waterdichte VR-bril in Europa, namelijk van het gespecialiseerde bedrijf Ballast. Deze wordt getest in de glijbanen van een groot Duits wildwaterpark, waarbij het lijkt alsof je echt door de ruimte zweeft!

3. Onderwater 4G?! Een ‘eitje’…

Ook al werkt 3G of 4G normaal gezien niet onderwater, is het toch mogelijk de 360-beelden van de angstaanjagende haaien te streamen. Vodafone heeft hier namelijk een handige oplossing voor gevonden. Door middel van een ‘eitje’ dat op het water drijft, kan het 4G signaal worden omgezet en via een geleider naar de smartphone in de VR-bril worden gebracht.

4. Zo echt is het dus: kijk Melvin!

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe dat voelt, met haaien zwemmen zonder een verre reis te maken! Gelukkig kunnen we zien hoe haaienfan Melvin dit ervaart in het Amsterdamse Marnixbad. De beelden van de haaien zijn eerder opgenomen in Gansbaai, Zuid-Afrika en voor zijn duik, kreeg Melvin nog een live-instructie van een onderzoeker van een begeleidende onderzoeker van het White Shark Project uit Zuid-Afrika (wat het natuurlijk extra cool en realistisch maakte). Bekijk Melvins ervaring zelf:


5. The Future Is Exciting volgens Vodafone

Natuurlijk is dit maar één voorbeeld van de mogelijkheden van de nieuwe technologie, die Vodafone hier heeft getoond! Moet je voorstellen wat er na het duiken met haaien nog gaat komen! Gaan we binnenkort op pad met Star Trek of duiken met de Snorkels? Dankzij deze technologie van morgen zijn de mogelijkheden in ieder geval grenzeloos!

Wat zou jij het liefst doen? Laat het ons weten in de comments op Facebook!

Dit artikel is een samenwerking met Vodafone.

.

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...