Crocodile Dundee: zo gaat het nu met Paul Hogan

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Crocodile Dundee Paul Hogan film

Beeld het volgende even in. Een stoere, blonde man met een ruige hoed die werkelijk nergens bang voor is. Hij leeft in de wildernis, vecht met dieren en deinst nergens voor terug. Met zijn Australische accent en gevoel voor humor is hij bovendien in trek bij de vrouwtjes. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Crocodile Dundee!

Crocodile Dundee: Een klassieker

In 1986 kwam de legendarische film uit. Michael ‘Crocodile’ Dundee, gespeeld door Paul Hogan, is een Australische jungle-expert die safari’s organiseert in de woeste natuur van Down Under.

Hij is niet bang voor avontuur en heeft zelfs een krokodillenaanval overleefd. In de film ontmoet Michael de uit New York afkomstige journaliste Sue, gespeeld door Linda Kozlowski.

Avonturen van Michael en Sue

Zij beleven samen de wildste avonturen, waarna Sue Michael overhaalt om mee te gaan naar New York. Dundee heeft geen idee waar hij in godsnaam belandt en komt duidelijk uit de wildernis. Dit leidt tot de meest komische momenten van met de toch al humoristische Dundee. 

Crocodile Dundee Paul Hogan
Via: Crocodile Dundee (capture)

De legendarische krokodillenaanval

In het begin van de film vliegt Sue naar de andere kant van de wereld om op zoek te gaan naar een legende. Er schijnt een man in Australië te wonen die een krokodillenaanval heeft overleefd. Hij is zijn been zelfs kwijtgeraakt volgens de verhalen. Al blijkt dat alleen een groot litteken te zijn, die hij zelf omschrijft als een ‘Love Bite’.

Crocodile Dundee film vroeger
Via: Crocodile Dundee (capture)

Start van een romance

Ze raken aan de praat, maar de chemie is er niet direct. Dundee is vrij klunzig en lomp, iets wat niet bepaald aantrekkelijk wordt gevonden. Totdat hij meedanst met Aboriginals, een slang doodt en een buffel hypnotiseert. Nadat Dundee Sue redt van een krokodillenaanval is ze om. Een romance is in de maak.

Crocodile Dundee film
Via: Crocodile Dundee (capture)

Een reis naar New York

In het begin van de film zie je fantastische beelden van de geweldige natuur van Australië. Na een aantal avonturen in de wildernis besluit Dundee mee te gaan met Sue naar New York. Ze moet immers terugkomen met een geweldig verhaal. Van de woeste natuur naar een drukke stad, waarin allerlei technologieën al langere tijd normaal zijn.

Dundee spreekt met zijn ongekende Australische accent jan en alleman aan, die hem eigenlijk helemaal niet begrijpen. De grote verschillen tussen de wildernis en de stad komen dan ook duidelijk aan bod.

Crocodile Dundee: een ware held

De G’days worden je om de oren gegooid en Dundee is duidelijk zijn trucs vanuit de jungle nog niet verloren. Zo dreigt hij te worden overvallen en blijkt opeens dat hij een gigantisch kapmes in zijn binnenzak heeft. Ook een zakkenroller is hij te slim af met een gigantische worp met een blik vol op het achterhoofd van de dief. 

Dundee wordt al snel een held, terwijl Sue plotseling ten huwelijk wordt gevraagd door Richard, haar partner. Teleurgesteld besluit Dundee een walkabout door Amerika te gaan doen. Tot Sue inziet dat ze veel meer voelt voor Dundee dan voor Richard. Ze volgt hem en vinden elkaar weer. A love story was born. 

Wist je dat…

Crocodile Dundee
Via: flickr.com | Eva Rinaldi, CC

Hoe gaat het nu met Paul Hogan?

Op de volgende pagina lees je hoe het nu gaat met Paul Hogan en Linda Kozlowski!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...