Via: Het Zakmes (capture)

Het zakmes is misschien wel één van de meest bekeken kinderfilms uit de jaren 90. De hoofdrol werd gespeeld door Olivier Tuinier. De toen nog jonge acteur is nu een dertiger. Hoe gaat het vandaag met Olivier Tuinier?

Het zakmes

In Het zakmes leende Mees een zakmes van zijn vriendje Tim, maar hij krijgt de kans niet meer om hem terug te geven. Tim verhuist en Mees blijft achter met het zakmes. Hij wil het heel graag teruggeven en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Via: Het Zakmes (cover)

Olivier Tuinier vroeger

“Ik ben pas zes, Tom ik heb je mes… sla op mijn trom. Ik roep mijn vriend Tom”. Deze tekst kan jij waarschijnlijk nu nog steeds herinneringen en meezingen!

Olivier in andere films

Olivier Tuinier speelde ook nog in andere films. Bijvoorbeeld Mus (1993), De kleine blonde dood (1993) en De Tasjesdief (1995). Zijn meest recente rol was in de film Afblijven, waar hij DJ Donnie Don speelde.

Na lang denken, proberen lukt het hem uiteindelijk om het mes terug te geven aan Tim, eind goed al goed zou je zeggen? Maar hoe is het nu met de toen zesjarige Mees?

Wie is Olivier Tuinier?

Mees werd in 1992 gespeeld door Olivier Tuinier, die geboren is op 19 juni 1982. Hij was toen tien jaar. Vandaag is de acteur inmiddels 38 jaar oud. Zijn acteercarrière heeft niet bijzonder lang stand gehouden. Op zijn 14de of 15de speelde hij in zijn laatste film.

Hij praat ook niet meer graag over vroeger, zo vertelt hij in een interview met Linda. Hij heeft het verhaal inmiddels al 35 keer verteld. Het gaat daarnaast over zijn kindertijd, zo’n 20 jaar geleden.

Olivier tuinier tasjesdief film vroeger
Via: De Tasjesdief (capture)

Hoe gaat het vandaag met Olivier Tuinier?

Olivier Tuinier noemt zich tegenwoordig ook wel O(livier) Boogie en is actief als DJ. Hij draait op feestjes, maar heeft ook een tijdje door het buitenland gereisd om daar mensen van muziek te voorzien. Naast het draaien van plaatjes, maakt hij ze ook zelf. Hij heeft al de nodige singles uitgebracht.

Geplaatst door Olivier Tuinier op Zondag 12 maart 2017

Restaurant en bar in De Pijp

Daarnaast werkt hij in de horeca, eigenlijk al heel lang. Eerst als kok om vervolgens door te schuiven naar de bar. Nu is hij mede-eigenaar de bar ‘GS Bar’ en een brunchboot. Beide te vinden in De Pijp in Amsterdam!

Hoe ziet Olivier Tuinier er nu uit?

Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig hoe hij er nu uitziet? Onderstaand een foto van Olivier Tuinier twee jaar geleden.

En in deze video zie je Olivier achter de draaitafel!

Single van Olivier Boogie

Jouw herinnering aan Het Zakmes en Mees

Wat is jouw leukste herinnering aan Het Zakmes? En wat vind je van de muziek van Olivier Boogie? Laat het weten in een reactie hieronder! Genoten van dit artikel, vergeet het dan ook niet delen!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Hoe is het nu met Mees (Olivier Tuinier) uit Het Zakmes?”

  1. De grootste ster uit de jaren ’90 is toch wel Olivier Tuinier. Olivier wie? We hebben het hier over legende Mees uit Het Zakmes. Hoe vergaat het deze grootheid nu?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer