Kenan & Kel: zo gaat het de cast 28 jaar later (+ foto’s)

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Kenan & Kel Nickelodeon

Ben je opgegroeid in de jaren 90? Dan kan de hitserie Kenan & Kel je niet ontgaan zijn! Deze twee hilarische tieners konden je op elk moment opvrolijken! Wij zochten uit hoe het nu met de cast van Kenan & Kel gaat!

Kenan & Kel: zo gaat het de cast 28 jaar later (+ foto's)
Via: Kenan & Kel (capture)

Kenan & Kel

Deze Amerikaanse sitcom, die origineel uitgezonden werd van 1996 tot 2000, draaide om de hoofdpersonen Kenan Rockmore en Kel Kimble. Deze high school leerlingen beleefden allerlei perikelen, voornamelijk omdat de slimme Kenan weer eens opportunistisch idee heeft of uit de problemen wil blijven…

Whyyy!

Kenan als Kel weer een plannetje laat mislukken

Kel daarentegen is niet al te snugger en haalt veel domme dingen uit in hun gezamenlijke avonturen. Vaak is het Kel die de snelle ideetjes van Kenan om zeep brengt.

Awww, here it goes!

Kel aan het begin en eind van iedere aflevering

Volgde jij Kenan en Kel op televisie vroeger? 🥤

Keek je ook naar deze hilarische sitcom op Nickelodeon? Wie of wat vond je het leukste aan deze Amerikaanse serie? We zijn benieuwd!

Deel je herinneringen aan Kenan & Kel in een reactie onderin!

Deze hilarische serie was eind jaren 90 op de Nederlandse televisie te zien. Op het kanaal Nickelodeon (en kort op The Box) werden alle 65 afleveringen van de 4 seizoenen uitgezonden.

Ook recent werd de serie nog regelmatig herhaald en wij snappen het wel. Kenan & Kel was de bom! De vrienden Kenan en Kel maakten samen de leukste dingen mee en Kenans familie was er een om niet te vergeten.

Kenan & Kel: zo gaat het de cast 28 jaar later (+ foto's)
Via: Kenan & Kel (capture)

De intro’s

Het woord intro kan bij Kenan & Kel tweedeling worden gezien. Zo is er de openingtune (kom ik zo op) en de opening scene. De Amerikaanse sitcom begint namelijk altijd op een theaterpodium, waarbij Kenan en Kel voor een rood gordijn staan.

In deze theater opening, introduceren ze de aflevering en praten rechtstreeks met het publiek. Erg typerende voor de serie!

Maar dan is er ook nog een openingstune. Bekende rapper Coolio was ook een grote fan van de serie en maakte de intromuziek. Hij sprak tevens de beroemde ‘awww, here it goes’ in. Bekijk hieronder de intro van deze serie.

Cast van Kenan & Kel

Om steeds het gevoel over te brengen van de slimme, maar opportunistische Kenan en dommige Kel, die overigens enige ontwikkeling doormaakt, vergt natuurlijk veel van de acteurs.

De cast van Kenan & Kel bestond uit de volgende acteurs:

  • Kenan Rockmore – Kenan Thompson
  • Kel Kimble – Kel Mitchell
  • Chris Potter – Dan Frischman
  • Roger Rockmore – Ken Foree
  • Sheryl Rockmore – Teal Marchande
  • Kyra Rockmore – Vanessa Baden

Orange soda

Kenan en Kel hadden alles: humor, creativiteit, en niet te vergeten: Kel heeft een zeer aanwezige ‘orange soda’-verslaving! Leuk feitje is dat deze eigenschap van Kel eigenlijk een last minute toevoeging was. Achteraf één van meest iconische aspecten…

“Who loves orange soda?”
“Kel loves orange soda!”
“Is it true? Is it truue”
“Mmmm, I do, I do, I doooo!”

Een uitspraak van Kel in bijna iedere aflevering

Kenan en Kel: de film

Wist je dat er ook een film is gemaakt van de serie? De film Two Heads Are Better Than None verscheen in 2000. Het verhaal gaat als volgt: Kenan en Kel gaan op vakantie.

Eigenlijk is Kel niet uitgenodigd, maar hij verstopt zich op de achterbank van de auto en gaat zo stiekem toch mee. Na een paar dagen stranden ze zonder benzine en moeten ze daarvoor naar de stad. Ze eindigen in Rockville bij Arthur, een man zonder hoofd. Kenan en Kel slaan op de vlucht…

Wat er dan allemaal gebeurd kan je natuurlijk zelf nog ontdekken! Dit is alvast een grappig voorproefje!

Hoe gaat het nu?

Het is inmiddels 28 jaar later en hoewel de afleveringen dus nog steeds uitgezonden worden, zijn we wel benieuwd hoe het nu gaat met de cast van Kenan & Kel en hoe de acteurs eruit zien!

Kenan Rockmore – Kenan Thompson

Kenan Rockmore, de oudste zoon van Roger en Sheryl en Kyra’s oudere broer, is het beste vriend van Kel en gebruikt zijn slimheid vooral om plannen te smeden (en problemen te veroorzaken). Denk hierbij aan het ombouwen van de supermarkt, waar hij werkt, tot een nachtclub.

Ondanks zijn goede natuur, irriteert hij vaak zijn ouders en baas met zijn gedrag en staat hij bekend om zijn fysieke kracht en natuurlijk zijn catchphrase “WHYYYYYY?!” wanneer dingen misgaan.

Kenan Rockmore Kenan & Kel
Via: Kenan & Kel (capture)

Kenan heeft van de hele cast het meeste succes geboekt. Zo speelde hij in films als: Good Burger, Fat Albert, Snakes on a Plane en Space Chimps. Daarnaast werd hij geselecteerd voor de humoristische show: Saturday Night Live. Hij heeft daar al maar liefst 21 seizoenen gewerkt en dat is een record!

Verder is hij lang getrouwd geweest, maar zijn ze in 2022 uit elkaar gegaan. Hieronder een recente foto van Kenan, herken je de andere kerel ook?!

Hier een mooi voorbeeld van Kenan’s werk bij Saturday Night Live, waar hij op geniale manier Steve Harvey nadoet.

Kel Kimble – Kel Mitchell

Kel, de ietwat maffe en onhandige beste vriend van Kenan, staat bekend om zijn impulsiviteit en naïviteit, waardoor hij vaak grote rampen veroorzaakt met alledaagse dingen.

Ondanks zijn schijnbare onoplettendheid, toont een IQ-test aan dat hij eigenlijk hoog intelligent is, al komt dit zelden naar voren in zijn dagelijkse leven.

Kel Kimble Kenan & Kel
Via: Kenan & Kel (capture)

Hoewel Kel Mitchell nog wel acteerde in films als: Good Burger, Cousin Skeeter, Clifford the Big Red Dog, The Adventures of Rocky and Bullwinkle en Mystery Men, werd hij helaas NIET geselecteerd voor Saturday Night Live.

Omdat Kenan (ten koste van Kel) toentertijd wel geselecteerd werd, zijn de twee elkaar een tijdje uit het oog verloren. De afwijzing viel bij Kel in het verkeerde keelgat. Inmiddels hebben ze wel weer contact. Hij acteert nog steeds.

Kel is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Inmiddels is hij ook pastoor geworden…

Chris Potter – Dan Frischman

Chris is de eigenaar en baas van de supermarkt Rigby’s en fungeert als mentor voor Kenan en Kel, hoewel hij vaak geïrriteerd raakt door hun streken. Vooral wanneer Kel grote hoeveelheden orange soda nuttigt zonder te betalen.

Ondanks dat hij soms het slachtoffer is van Kenans plannen en eigenaardige angsten heeft (zoals achtervolgd worden door een reusachtig konijn), is Chris vooral toegewijd aan zijn winkel en zijn vrienden.

Kenan & Kel: zo gaat het de cast 28 jaar later (+ foto's)
Via: Kenan & Kel (capture)

Chris Potter werd gespeeld door Dan Frischman. Dan heeft na zijn rol in Kenan en Kel nog maar enkele rolletjes gehad. Zo was hij onder andere te zien in ‘Lessons for an Assassin’.

Daarnaast zat hij in de jury van ‘I Love the ’80s 3-D’. Vóór zijn rol in Kenan en Kel was dan werkzaam als goochelaar. Zo gaf hij optredens op onder andere kinderfeestjes en bedrijfsborrels.

Hieronder zie je hoe hij er nu uit ziet. Geen snars veranderd, toch?

Sheryl Rockmore – Teal Marchande

Sheryl is de moeder van Kenan en Kyra en staat bekend als vriendelijk en zorgzaam. Net als haar echtgenoot Roger is ze vaak onwetend over de streken, waar Kenan en Kel mee bezig zijn.

Ze is geduldiger met Kel dan haar man en neigt meer naar het bespreken van problemen dan ze te bestraffen…

Kenan & Kel: zo gaat het de cast 28 jaar later (+ foto's)
Via: Kenan & Kel (capture)

Sheryl werd gespeeld door Teal Marchande, die na Kenan & Kel (inclusief de film) niet meer heeft geacteerd. Ze trouwde met American Football speler Ravin Caldwell.

Samen wonen ze in California en hun dochter speelt basketbal op hoog niveau voor haar universiteit!

Hier een leuk podcast-interview over haar rol als Sheryl Rockmore:

Roger Rockmore – Ken Foree

Roger is de vader van Kenan en Kyra; een strenge en intimiderende man met een groot kaal hoofd en een diepe basstem, werkzaam als luchtverkeersleider op O’Hare Airport.

Hij is de enige Rockmore die een hekel heeft aan Kel. Dit is voornamelijk omdat Kel vaak spottende opmerkingen maakt over Rogers kaalheid en natuurlijk regelmatig ongelukken veroorzaakt die zowel Roger als hun huis niet veel goeds doen.

Ondanks dat hij een zorgzame vader is, heeft Roger weinig geduld voor Kenans streken en straft hem vaak voor de problemen die hij veroorzaakt, waarbij Roger meestal eindigt met het betalen voor de schade.

Kenan & Kel: zo gaat het de cast 28 jaar later (+ foto's)
Via: Kenan & Kel (capture)

Ken Foree, de acteur die Roger speelde, heeft iets meer op zijn cv staan. Zo was hij te zien in ‘The Devil’s Rejects’, ‘Halloween’, ‘D.C. Sniper’, Water for Elephants en ‘The Lords of Salem.

Grappig feitje: In 2007 opende Ken zijn eigen ‘horrorfestival’ in het Verenigd Koninkrijk. Hij noemde het ‘Foree Fest’. Helaas liep het iets minder goed dan hij verwacht had en het festival vond dan ook maar enkele keren plaats.

Kyra Rockmore – Vanessa Baden

Kyra, Kenans jongere zus, heeft als voornaamste doel om haar broer Kenan te verraden, maar ze is ook hopeloos verliefd op Kel. Hoewel Kel zich bewust is van Kyra’s verliefdheid, probeert hij zo veel mogelijk bij haar uit de buurt te blijven. Uiteindelijk overtuigt hij haar vaak, om hen met hun plannen te helpen.

Kyra was afwezig in de meeste afleveringen van seizoen drie en vier, maar keerde terug voor de finale tv-film van de serie, waarin ze vaak Kenan onderbrak met de woorden “Ik was met Kel aan het praten!“.

Kyra Rockmore Kenan & Kel
Via: Kenan & Kel (capture)

Kyra’s speelster, Vanessa Baden, speelde als actrice nog in ‘Rosewood’ en ‘Magic City’. Ook werkte ze als scriptschrijver en regisseur aan de serie: Fail.

Daarnaast studeerde ze ook nog eens af in 2007. Ze behaalde haar diploma Sociologie aan de universiteit van Florida, waar ze ook twee keer de lokale missverkiezing won. Hieronder een mooie voor- en nafoto!

Leuke Reünie uitzending

Een paar jaar geleden doken Kenan en Kel nog een keer in hun rol. Tijdens ‘The Tonights Show’ van Jimmy Fallon voerden ze een hilarische sketch op.

Hieronder de grappige beelden! Ze zijn nog steeds even komisch!

Herken jij ze nog?

Wat vind je van Kenan en Kel na al die jaren? Herken jij ze nog als die twee grappige tieners? Laat het ons weten in een reactie onderin.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...