Bulletje van de Mini-playbackshow: dit is de man erachter

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Bulletje van de Mini-playbackshow: sommigen vonden hem fantastisch, sommigen hebben er een jeugdtrauma een overgehouden. Maar wie was de man die Bulletje speelde en hoe gaat het nu met hem? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Mini-playbackshow

De Mini-playbackshow is het alom bekende programma met presentator Henny Huisman. Hierin konden kinderen liedjes playbacken om vervolgens beoordeeld te worden door de jury. Het programma had een aantal vaste momenten, zoals het liedje aan het einde (Met z’n allen…) en natuurlijk de mini-moppentrommel. Meer herkenbare momenten kun je hier vinden.

De eerste uitzending van de Mini-playbackshow was al in 1985, waarna het programma doorliep tot 1998. In de tussentijd was er wel nog een verhuizing en eindigde het programma bij RTL4, terwijl het begon bij de publieke omroep.

Juryleden

Er waren altijd een aantal vaste juryleden, waaronder Sien Diels, Tonny Eyk en Carlo Boszhard. Deze vakkundige jury beoordeelde de kleine kandidaten, maar vaak waren het vooral complimenten die uitgedeeld werden.

Later werden er een aantal andere ‘figuren’ toegevoegd aan de jury. Zoals bijvoorbeeld een persiflage van Jacques d’Ancona en de acteur Jaap Stobbe die vermomd was als clown. Ook het paar Snuitje kwam uiteindelijk de jury te zitten en werd gespeeld door Michel Rahn.

Via: gifs.com

Bulletje

Maar de grote publiekslieveling was toch Bulletje de stier. Dit opvallende jurylid werd gespeeld door Aad Peters en had ook een aantal opvallende kenmerken. Zo kwam het met grote regelmaat voor dat Bulletje verliefd werd op een kandidaat en dat stak hij dan ook niet onder stoelen of banken.

Veel mensen waren dol op Bulletje, maar er was ook een groep mensen die minder liefde voor de stier voelde. Er zijn zelfs mensen die Bulletje hun grootste jeugdtrauma noemen. Los daarvan is het wel een iconisch figuur in de geschiedenis van de Nederlandse tv-wereld, kijk maar:

Hoe is het nu met Aad Peters (Bulletje)?

Wij zijn daarom voor je op zoek gegaan hoe het nu gaat met Aad Peters en wat heeft deze meneer allemaal gedaan naast het ‘beoordelen’ van kinderen? Dat blijkt een hele hoop te zijn en ook recent was hij ooit nog groot in het nieuws met een heel ander project. Op de volgende pagina lees je alles en hebben we wat ook beelden…

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...