Dit was de man achter Bulletje van de Mini-playbackshow

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Bulletje Mini-playbackshow Aad Peters

Bulletje van de Mini-playbackshow: sommigen vonden hem fantastisch, sommigen hebben er een jeugdtrauma een overgehouden. Maar wie was de man die Bulletje speelde en hoe gaat het nu met hem?

Wij hebben het voor je uitgezocht!

Mini-playbackshow

De Mini-playbackshow is het alom bekende programma met presentator Henny Huisman. Hierin konden kinderen liedjes playbacken om vervolgens beoordeeld te worden door de jury.

Het programma had een aantal vaste momenten, zoals het liedje aan het einde (Met z’n allen…) en natuurlijk de mini-moppentrommel.

📺 Bekijk ook: we hebben een lijstje met alle herkenbare en leuke momenten van de Mini-playbackshow.

De eerste uitzending van de Mini-playbackshow was al in 1985, waarna het programma doorliep tot 1998. In de tussentijd was er wel nog een verhuizing en eindigde het programma bij RTL4, terwijl het begon bij de publieke omroep.

Keek jij naar de Mini-Playbackshow? Volgde jij Henny Huisman en ken je Bulletje nog? Wat vond jij het leukste aan deze (vaak verliefde) stier?

Deel je herinneringen aan Bulletje in een reactie onderin.

Juryleden

Er waren altijd een aantal vaste juryleden, waaronder Sien Diels, Tonny Eyk en Carlo Boszhard. Deze vakkundige jury beoordeelde de kleine kandidaten, maar vaak waren het vooral complimenten die uitgedeeld werden.

Later werden er een aantal andere ‘figuren’ toegevoegd aan de jury. Zoals bijvoorbeeld een persiflage van Jacques d’Ancona en de acteur Jaap Stobbe die vermomd was als clown. Ook het paar Snuitje kwam uiteindelijk de jury te zitten en werd gespeeld door Michel Rahn.

Snuitje paard mini-playbackshow
Via: Mini-Playbackshow / RTL (capture)

Bulletje

Maar de grote publiekslieveling was toch Bulletje de stier. Dit opvallende jurylid werd gespeeld door Aad Peters en had ook een aantal opvallende kenmerken. Zo kwam het met grote regelmaat voor dat Bulletje verliefd werd op een kandidaat en dat stak hij dan ook niet onder stoelen of banken.

Bulletje stier Mini Playbackshow
Via: Mini-Playbackshow / RTL

Veel mensen waren dol op Bulletje, maar er was ook een groep mensen die minder liefde voor de stier voelde. Er zijn zelfs mensen die Bulletje hun grootste jeugdtrauma noemen.

Los daarvan is het wel een iconisch figuur in de geschiedenis van de Nederlandse tv-wereld, kijk maar:

Bulletje = Aad Peters

Wij zijn daarom voor je op zoek gegaan hoe het nu gaat met Aad Peters. de man achter Bulletje, en wat heeft deze meneer allemaal gedaan naast het ‘beoordelen’ van de grappige acts van kinderen?

Dat blijkt een hele hoop te zijn en ook recent was hij ooit nog groot in het nieuws met een heel ander project. Ook was hij begin 2018 in het nieuws, maar je had geen idee dat dit ‘Bulletje’ was.

Hoe is het nu met Aad Peters

Aad Peters is de poppenspeler die Bulletje speelde, maar hij heeft veel meer gedaan dan dat alleen. Ook voor zijn bekende pop Bulletje, kwam hij al in de media met zijn bekende poppen.

Zo interviewde hij in het programma ‘Bunkeren‘ vooraanstaande politici met zijn pop en dan ook nog eens om hun serieuze vragen te stellen op het heetst van de strijd. Hier zie je hem met Hans van Mierlo en Wim Kok, rond het vallen van het toenmalige kabinet…

Het begon voor Aad Peters allemaal met theatervoorstellingen die hij gaf aan kinderen van prostituees, waarna hij de wereld rond reisde om voorstellingen te geven voor kinderen en volwassenen in oorlogsgebieden.

Koninklijke onderscheiding

Vanaf 1980 stond hij aan het begin van programma’s als D’r kan nog meer bij, Koninging Kunstgebit, Bunkeren en De Ark van Stekeltje bij de Evangelische Omroep. Door alle werk dat hij al die jaren heeft gedaan, heeft hij onder andere een koninklijke onderscheiding gekregen.

Daarnaast speelde hij natuurlijk Bulletje in de Mini-Playbackshow, waarbij hij juryvoorzitter was. Hieronder alvast een foto van hoe Aad Peters er nu uitziet.

Dit was de man achter Bulletje van de Mini-playbackshow
Via: Uitgelicht! / youtube.com (capture) | Family7

Aad peters in het nieuws

In 2010 kocht Aad de Ark van Johan, gebaseerd op het Bijbelverhaal de Ark van Noach.

Met deze Ark is het zijn doel om mensen bekend te maken met verhalen uit de Bijbel, waarmee hij rondtrekt. In 2016 was hij in het nieuws omdat de Ark een aanvaring had met een ander schip in Noorwegen.

Maar ook begin 2018 ging het weer mis. De VerhalenArk van Aad Peters ramde een aantal jachten in de haven van Urk. Achteraf bleek dat hij daar niets aan had kunnen doen en erg geschrokken te zijn voor met name de andere boten, maar vervelend is het wel.

Hieronder het interview met Aad. Het nieuws kun je hier teruglezen.

Met zijn VerhalenArk trekt hij dus de wereld over, meer info over het project van ‘Bulletje’, kun je vinden op de site van de VerhalenArk.

Zandverhalen

Sinds 2018 heeft hij ook een aantal zandsculpturen laten realiseren. Met zijn ‘Zandverhalen‘ worden, door middel van 5000m2 zandsculpturen, in totaal 300 verhalen verteld. Dit zijn met name historische en Bijbelse verhalen, maar dan dus volledig in zandfiguren

Hier vertelt Peters over Staphorst, als Christelijke stad.

Jouw Bulletje herinneringen?

Nu je eindelijk weet, wie er achter Bulletje zat, zijn we natuurlijk benieuwd naar je herinneringen aan deze bekende stier van de Mini-playbackshow. Wat vond jij het leukste (of juist engste) aan dit jurylid?

Deel je herinneringen en momenten in een reactie onderin.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...