Hoe is het nu 24 jaar later met Abeltje?

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Het is alweer bijna 24 jaar geleden dat de film Abeltje uitkwam met in de hoofdrol Rick van Gastel. Wij zochten uit hoe het nu met hem gaat.

De film Abeltje

Kunnen jullie je de film Abeltje uit 1998 nog herinneren? Deze schattige ‘liftboy’ veroverde de harten van vele tienermeisjes. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekende Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt, was een groot succes! Weten jullie weer welke film het is?

Abeltje film
Via: Abeltje (cover)

De verboden knop

Kwartje nog niet gevallen? Deze film gaat over het jongetje Abel, die een nieuw baantje krijgt als liftjongen in een groot warenhuis. Het werk is vrij gemakkelijk er is alleen één ding wat hij beslist niet mag doen – op het groene knopje drukken…

Abeltje lift
Via: Abeltje (capture)

Lift vliegt uit het gebouw

Je raadt het al… Abeltje doet het toch! Vervolgens vliegt Abeltje met gevulde lift het gebouw uit. Samen met het prachtige meisje Laura, juffrouw Klaterhoen en meneer Tump beleeft Abeltje de spannendste avonturen. Hieronder de trailer van deze klassieke Nederlandse film.

Wie speelde de rol van Abeltje?

De rol van Abeltje is vertolkt door Rick van Gastel. In eerste instantie zou de hoofdrol nog worden toebedeeld aan Olivier Tuinier (bekend van het Zakmes), maar deze hij was inmiddels te oud bevonden. Toentertijd was Abeltje (of ja… Rick dus) natuurlijk verschrikkelijk populair en kon hij bijna niet rustig over straat lopen.

Abeltje film vroeger lift
Via: Abeltje (capture)

Televisiefragment

Hieronder een televisiefragment uit 2007 waarin de toen al een stuk oudere Rick te zien is. Hij geeft aan naar de toneelschool te gaan en zich volop op een acteer carrière te richten!

Hoe gaat het nu met Abeltje?

De hoofdrolspeler in Abeltje, Rick van Gastel, acteert voor zover wij weten momenteel niet meer. Na Abeltje speelde hij nog in een paar televisieseries en films, waaronder in de bekende verfilming van Kruistocht in Spijkerbroek (hij speelde de voetballer).

Abeltje film vroeger cast
Via: Abeltje (capture)

Rick aan het woord

De twee hoofdpersonen van Abeltje werden een paar jaar terug geïnterviewd door Qmusic. Naast Rick was ook Soraya Smith, die Laura speelde in de film, te horen. Aan beide werd gevraagd hoe zij hoe zij over Abeltje terugdenken en wat ze nu doen. Rick vertelt erg positief te zijn en vrolijk in het leven staat! Helaas is het fragment niet meer beschikbaar.

Abeltje film
Via: Abeltje (cover)

Tapas!

De inmiddels 34-jarige Rick acteert niet meer, maar hij werkt fulltime in de tapasbar van zijn vader in Breda. Hieronder een foto van hoe de positieve Rick er tegenwoordig uitziet. Wat vinden jullie? Herken je nog steeds het jongetje Abeltje in hem?

Helaas is deze foto inmiddels ook al oud. Rick van Gastel lijkt daarmee een leven te hebben opgebouwd zonder in de spotlights te staan.

Geplaatst door Rick van Gastel op Vrijdag 25 oktober 2013

En hier nog een vakantiefoto met zijn vrienden!

Geplaatst door Rick van Gastel op Woensdag 16 juli 2014

Wat vond jij van de film Abeltje?

Het is waarschijnlijk al heel wat jaren geleden dat jij de film hebt gezien. Was jij een fan van deze film? Of vond je er niets aan? Laat het ons weten in een reactie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...