The Breakfast Club: zo gaat het nu met de 80’s cast

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

The Breakfast Club typetjes school klas

The Breakfast Club is een echte cultfilm uit de jaren ’80. De film gaat over vijf jongeren die hun zaterdag op school moeten doorbrengen bij wijze van strafstudie. Was jij ook fan? Benieuwd hoe de cast van The Breakfast Club er vandaag uitziet?

Herinneringen aan The Breakfast Club

Heel de film speelt zich af op één dag: 24 maart 1984. Op die dag moeten vijf jongeren verplicht naar school om daar negen uur lang hun straf uit te zitten. Ze moeten zich maar liefst om 7.00u ’s ochtends melden en mogen pas om 16.00u weer naar huis.

Het verhaal is dus erg simpel, maar het werkt. Vooral omdat elk personage een typetje vertegenwoordigde, met een totaal verschillende achtergrond.

The Breakfast club DVD
Via: The Breakfast Club (cover)

Geweldige karakters

De film staat natuurlijk bij haar typerende karakters. Al deze verschillende karakters samen zorgden uiteraard voor vonken! Hier een korte opsomming van de belangrijke personages van The Breakfast Club:

  • Andrew Cark: de atleet, gespeeld door Emilio Estevez
  • Brian Johsnson: de typische nerd, gespeeld door Anthony Michael Hall
  • John Bender: de stoere herrieschopper, gespeeld door Judd Nelson
  • Claire Standish: het prinsesje, gespeeld door Molly Ringwald
  • Allison Reynolds: het vreemde buitenbeentje, gespeeld door Ally Sheedy

Een gefrustreerde leerkracht

Leraar Richard Vernon is ondertussen verantwoordelijke supervisor. Eigenlijk komt hij vooral over als een gefrustreerde leerkracht, zo een typisch geval. Hij geeft de jongeren een opdracht en zorgt hiermee, maar ook dankzij de confrontaties tussen hem en de groep, dat de leerlingen steeds meer nader tot elkaar komt en over zichzelf gaan nadenken…

Ze moeten allemaal een opstel schrijven over wie ze zijn. En net dat komen ze in de loop van de namiddag te weten. Ze dansen, pesten elkaar, vertellen verhalen, vechten, roken een joint enzovoort.

The breakfast club school film cast
Via: The Breakfast Club (capture)

Een wereldwijde hit

Herinner je je nog het nummer Don’t You (Forget About Me) van Simple Minds? Het werd gebruikt voor de film, en werd daarna een wereldwijde hit!

Wist je dat?

The Breakfast Club film vroeger cast
Via: The Breakfast Club (capture)

Nog meer herinneringen…

Even wat herinneringen ophalen met een geweldige scène uit The Breakfast Club. Bender maakt de lunch van de anderen belachelijk, maar hijzelf niet eens een lunch heeft. Tja…

The Breakfast Club vandaag

In 2015 vierde de film zijn 30-jarige jubileum. De meeste acteurs waren tijdens de opnames ongeveer 18 jaar oud. Dat betekent dat ze vandaag bijna 60 jaar zijn. Eens kijken wat de tand des tijds gedaan met ze heeft gedaan.

Bekijk op de volgende pagina, hoe het vandaag met de cast van The Breakfast Club gaat!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...