De nerd: 17 bekende nerds die je helemaal vergeten was

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

bekende nerds cool

Nerds worden gezien als mensen die niet cool zijn, een bril dragen, veel lezen, van alles weten over de meest saaie onderwerpen, ze sparen postzegels en modeltreintjes en ga zo maar door. Maar kun jij je deze coole nerds van televisie nog heugen?

Wat is een nerd?

Nerds komen en gaan en zullen altijd bestaan. Zou Da Vinci in zijn tijd niet een beetje als nerd werden beschouwd? En dat is achteraf gezien toch best een coole dude die heel wat slimme dingen bedacht heeft.

De Nederlandse Van Dale heeft de volgende betekenis voor het woord nerd:

Iemand die graag leert, computert e.d. maar achterblijft op het sociale, emotionele en motorische vlak en daardoor vaak enigszins wereldvreemd overkomt

Van Dale
bekende serie nerds in film
Via: flickr.com | David Sittig, CC-NC

17 nerds in film en serie

Deze nerds zijn geen Da Vinci, maar hebben zeker wel impact gehad op ons leven. Wij imiteerden hen, lachten om hen en ze zitten eigenlijk nog steeds een beetje in ons hartje.

Hier komen ze dan, 17 bekende nerds in film of serie nerds die je vast nog wel herkent.

Bekende nerds vroeger televisie
Via: flickr.com | Aaron Goodwin, CC

Jouw favoriete nerd? Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw favoriete (of misschien wel meest irritante) nerd. Hebben we nog iemand over het hoofd gezien?

Laat het weten in reactie onderin!

1. Steve Urkel, Family Matters

We trappen af met een wel heel bekende nerd, de knapste van de 12 wellicht. Wat een hip gekleed typetje was hij toch.

De nerd: 17 bekende nerds die je helemaal vergeten was
Via: Family Matters (capture)

En die stem! Hij was ook een enorme kluns. Weet je nog wat Steve Urkel zei als weer eens iets doms had gedaan?

2. Paul, The Wonder Years

Paul was een lieve nerd. Hij was, zoals hij zelf zei, een third wheel. Winnie vond Kevin wel wat, Kevin was smoor op Winnie, maar wie had Paul in de tussentijd in The Wonder Years?

The Wonder years Paul Pfeiffer nerd
Via: youtube.com (capture) | The Wonder Years

Meer dan een enorme hoeveelheid aan kennis, boeken en allergieën leek hij niet te hebben. Oh ja, Paul had ook een heel groot hart. Zo stond hij ook klaar voor Kevin toen hij moeite had met wiskunde.

3. Eugene Felnic, Grease

Heb jij Grease nog vers in je geheugen? Wie heeft deze klassieker nou niet gezien?!

De nerd: 17 bekende nerds die je helemaal vergeten was
Via: Grease (capture)

Eugene was dé ultieme nerd maar ondanks dat een aantal jongens van T-Birds hem plaagden en hij er niet bij hoorde, was hij onmisbaar voor de groep. Van alle Grease rollen, was hij één van de meest memorabele. Wist je dat hij best goed kon gooien?

4. Carlton, The Fresh Prince of Bel Air

Carlton is en blijft hip, ook voor de jeugd van nu. Kijk maar naar Fortnite. Maar wij zijn ermee opgegroeid. Wij zaten smachtend voor de televisie om een glimps op te vangen van deze tot het bot verwende nerd en zijn grappige neef in The Fresh Prince of Bel Air

Fresh Prince of Bel Air Carlton Banks nerd
Via: youtube.com (capture) | Fresh Prince of Bel-Air

Of je nou kunt dansen of niet, deze kun je echt wel meedoen. Kom op, zullen we samen even een keertje de Carlton dance doen? Pak je kaars maar uit de kast!

5. Ross, Friends

Ross uit Friends is paleontoloog, BORING! Hij kan alleen over dinosauriërs praten en hoe ze onderzoeken hoe ze leefden en wie het waren, oef wij haken alweer af.

De nerd: 17 bekende nerds die je helemaal vergeten was
Via: Friends (capture)

Ross kon in tegenstelling tot de andere nerds echter wél altijd de mooiste vrouwen krijgen. Maar hij doet ook wel echt moeite voor je als hij gek op je is. Nog zo een lieve nerd.

6. Potsie, Happy Days

Hoewel de serie Happy Days een tijd bestond voor wij in de jaren ’80 en ’90 ernaar keken, was het nog steeds herkenbaar en grappig. Vooral de ietwat trage Potsie maakte de serie leuk. Hij was af en toe wel oliedom. Meestal zijn nerds toch juist heel slim?

De nerd: 17 bekende nerds die je helemaal vergeten was
Via: Happy Days (capture)

7. Brian Ralph Johnson, The Breakfast Club

Waar de meeste nerds juist ijverig zijn of juist erg gefocused zijn op bepaalde zaken (verzamelingen of simpelweg computeren) en niet uiten hoe ze voelen of welke druk er op hun ligt, doet Brain uit The Breakfast Club dat wel…

Hoeveel nerds zouden dit herkennen?

The Breakfast Club film vroeger Brian Johnson cast
Via: The Breakfast Club (capture)

8. Sherman uit American Pie

Nerds hebben vaak niet het grootste zelfvertrouwen, Sherman uit America Pie is daar geen voorbeeld van. De Shermanator zit vol self esteem!

9. Dennis Nedry uit Jurassic Park

Waar de meeste serie nerds of nerds in films vaak de goeie zijn, geldt dat niet meteen voor deze egoïstische hacker.

Internet etiquette 90's vroeger jaren 90 computer
Via: Jurassic Park (capture)

10. Napoleon Dynamite

Nog zo’n opper nerd in alles wat hij doet: Napoleon Dynamite. Erger dan dit kan het toch niet?

We hebben nog 6 bekende nerds voor je hieronder. Wat dacht je van die jonge vrolijke dame met haar gekke hoed? (zie 12.)

11. De hele cast van Revenge of the Nerds

Een film vol nerds, een soort ode aan. Wat zullen alle nerds blij zijn geweest met deze reclame voor nerds! Vond jij de films ook zo grappig? Welke van deze nerds was jouw favoriet en waarom?

12. Blossom

Niet alleen jongens waren nerds. Er zaten ook een aantal meiden tussen die in dit rijtje thuishoren. Blossom was daar eentje van. Ze ging niet uit, maar studeerde liever. Haar beste vriendin probeerde haar wel altijd over te halen om wat te relaxen maar tevergeefs.

Blossom televisie serie nerd
Via: youtube.com (capture) | Blossom

13. Minkus, Boy meets world

High school is geen pretje als je een nerd bent. Soms wordt je gepest maar genegeerd worden en nooit ergens aan mee mogen doen, is ook niet fijn.

De nerd: 17 bekende nerds die je helemaal vergeten was
Via: Boy Meets World (capture)

Dat is wel wat Minkus uit Boy Meets World overkomt. Maar ja, wie wil er nou vriendjes zijn met leraren?

14. Screech, Saved by the bell

De nerd met het mooiste kapsel was Screech uit Saved by the Bell. Die krullen! Het gekke was dat hij wél echt bij de groep hoorde, ondanks dat hij het pispaaltje was.

De nerd: 17 bekende nerds die je helemaal vergeten was
Via: Saved by the Bell (capture)

Met coole Zack als beste vriend is het soms wel wat veel voor arme Screech. Hij bleef wel altijd zichzelf en dat maakte hem zo mooi. Helaas is deze nerd niet meer onder ons, hij overleed onlangs veel te vroeg…

15. Lisa, The Simpsons

Nog een meid die wel wat nerdy trekjes had, was Lisa Simpson. Studeren en saxofoon spelen, meer wilde deze nerd uit The Simpsons niet. Puberen deed ze niet aan en Bart vond ze maar raar.

Hoe zou jij het vinden om zo een broertje te hebben? Of was jouw broertje echt een kleine Bart? En dan werd ze op school ook nog eens gepest door Francine the Bully. Ze had het zwaar, die Lisa, maar sloeg zich overal doorheen…

16. Willow, Buffy the Vampire Slayer

De hekkensluiter is ook een nerdy maar coole chick. Willow was de beste vriendin van Buffy en ze was ook nog eens een gigantische nerd.

Buffy the vampire slayer willow nerd
Via: youtube.com (capture) | Buffy The vampire Slayer

Ze deed de research en zat alleen met haar neus in de boeken. Oh ja, ze bleek wel een heks te zijn. Dit zorgde wel voor wat druk op de relatie omdat ze ook een evil side had. Buffy kon daar natuurlijk minder goed mee omgaan.

Buffy the vampire slayer willow kwaad
Via: youtube.com (capture) | Buffy The vampire Slayer

17. Peter Parker, Spidernerd

Hij kan zich wat moeilijk uiten en zich nog minder goed verdedigen. Uiteraard niet als Spiderman, daar is hij juist een anti-nerd, maar als Peter Parker is hij sociaal niet helemaal vaardig…

Echt handig is hij ook niet altijd als Peter; slim is hij wel!

Welke nerds ken jij nog?

Hebben we alle bekende nerds gehad of ontbreekt er iemand? Laat het ons weten in een reactie hieronder. En nog een klein vraagje aan jou, was jij ook een nerd vroeger, of nog steeds? Nerds rule!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “De nerd: 17 bekende nerds die je helemaal vergeten was”

Plaats een reactie

Share to...