bekende nerds cool

Via: Saved by the Bell (capture) (L) / Friends (capture) (R)

Nerds worden gezien als mensen die niet cool zijn, een bril dragen, veel lezen, van alles weten over de meest saaie onderwerpen, ze sparen postzegels en modeltreintjes en ga zo maar door. Maar kun jij je deze coole nerds van televisie nog heugen?

De nerd…

Nerds komen en gaan en zullen altijd bestaan. Zou Da Vinci in zijn tijd niet een beetje als nerd werden beschouwd? En dat is achteraf gezien toch best een coole dude die heel wat slimme dingen bedacht heeft.

De Nederlandse Van Dale heeft de volgende betekenis voor het woord nerd:

Iemand die graag leert, computert e.d. maar achterblijft op het sociale, emotionele en motorische vlak en daardoor vaak enigszins wereldvreemd overkomt

Van Dale
bekende serie nerds in film
Via: flickr.com | David Sittig, CC-NC

17 nerds in film en serie

Deze nerds zijn geen Da Vinci, maar hebben zeker wel impact gehad op ons leven. Wij imiteerden hen, lachten om hen en ze zitten eigenlijk nog steeds een beetje in ons hartje.

Hier komen ze dan, 17 bekende nerds in film of serie nerds die je vast nog wel herkent. Hebben we iemand over het hoofd gezien? Laat het weten in reactie onderin!

Bekende nerds vroeger televisie
Via: flickr.com | Aaron Goodwin, CC

1. Steve Urkel, Family Matters

We trappen af met een wel heel bekende nerd, de knapste van de 12 wellicht. Wat een hip gekleed typetje was hij toch.

Via: Family Matters (capture)

En die stem! Hij was ook een enorme kluns. Weet je nog wat Steve Urkel zei als weer eens iets doms had gedaan?

2. Paul, The Wonder Years

Paul was een lieve nerd. Hij was, zoals hij zelf zei, een third wheel. Winnie vond Kevin wel wat, Kevin was smoor op Winnie, maar wie had Paul in de tussentijd in The Wonder Years?

The Wonder years Paul Pfeiffer nerd
Via: youtube.com (capture) | The Wonder Years

Meer dan een enorme hoeveelheid aan kennis, boeken en allergieën leek hij niet te hebben. Oh ja, Paul had ook een heel groot hart. Zo stond hij ook klaar voor Kevin toen hij moeite had met wiskunde.

3. Eugene Felnic, Grease

Heb jij Grease nog vers in je geheugen? Wie heeft deze klassieker nou niet gezien?!

Via: Grease (capture)

Eugene was dé ultieme nerd maar ondanks dat een aantal jongens van T-Birds hem plaagden en hij er niet bij hoorde, was hij onmisbaar voor de groep. Van alle Grease rollen, was hij één van de meest memorabele. Wist je dat hij best goed kon gooien?

4. Carlton, The Fresh Prince of Bel Air

Carlton is en blijft hip, ook voor de jeugd van nu. Kijk maar naar Fortnite. Maar wij zijn ermee opgegroeid. Wij zaten smachtend voor de televisie om een glimps op te vangen van deze tot het bot verwende nerd en zijn grappige neef in The Fresh Prince of Bel Air

Fresh Prince of Bel Air Carlton Banks nerd
Via: youtube.com (capture) | Fresh Prince of Bel-Air

Of je nou kunt dansen of niet, deze kun je echt wel meedoen. Kom op, zullen we samen even een keertje de Carlton dance doen? Pak je kaars maar uit de kast!

5. Ross, Friends

Ross uit Friends is paleontoloog, BORING! Hij kan alleen over dinosauriërs praten en hoe ze onderzoeken hoe ze leefden en wie het waren, oef wij haken alweer af.

Via: Friends (capture)

Ross kon in tegenstelling tot de andere nerds echter wél altijd de mooiste vrouwen krijgen. Maar hij doet ook wel echt moeite voor je als hij gek op je is. Nog zo een lieve nerd.

6. Potsie, Happy Days

Hoewel de serie Happy Days een tijd bestond voor wij in de jaren ’80 en ’90 ernaar keken, was het nog steeds herkenbaar en grappig. Vooral de ietwat trage Potsie maakte de serie leuk. Hij was af en toe wel oliedom. Meestal zijn nerds toch juist heel slim?

Via: Happy Days (capture)

7. Brian Ralph Johnson, The Breakfast Club

Waar de meeste nerds juist ijverig zijn of juist erg gefocused zijn op bepaalde zaken (verzamelingen of simpelweg computeren) en niet uiten hoe ze voelen of welke druk er op hun ligt, doet Brain uit The Breakfast Club dat wel…

Hoeveel nerds zouden dit herkennen?

The Breakfast Club film vroeger Brian Johnson cast
Via: The Breakfast Club (capture)

8. Sherman uit American Pie

Nerds hebben vaak niet het grootste zelfvertrouwen, Sherman uit America Pie is daar geen voorbeeld van. De Shermanator zit vol self esteem!

9. Dennis Nedry uit Jurassic Park

Waar de meeste serie nerds of nerds in films vaak de goeie zijn, geldt dat niet meteen voor deze egoïstische hacker.

Internet etiquette 90's vroeger jaren 90 computer
Via: Jurassic Park (capture)

10. Napoleon Dynamite

Nog zo’n opper nerd in alles wat hij doet: Napoleon Dynamite. Erger dan dit kan het toch niet?

Nog méér bekende nerds…

We hebben nog 6 bekende nerds voor je op de volgende pagina! Wat dacht je van die jonge vrolijke dame met haar gekke hoed? (zie 8.)

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “17 bekende ‘nerds’ die je alweer helemaal vergeten was”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer