Via: American Pie (capture)

Wie heeft American Pie vroeger niet gezien?! Deze klassieker is alweer 23 jaar oud (echt waar). Wij zochten uit hoe de sterren van toen er vandaag uitzien!

American Pie: een klassieke film(serie)

Met recht kan ‘America Pie’ inmiddels tot de filmklassiekers gerekend worden. Velen tieners hebben deze dvd’s (en toen natuurlijk nog VHS) helemaal kapot gespeeld. De herkenbaarheid, humor, maar ook de (seksuele) spanning waren redenen genoeg om de film meermaals te bekijken. De reeks was ontzettend populair!

Via: American Pie (cover)

Pubers en het S-woord…

Het eerste deel van deze 8-delige filmserie verscheen in 1999 en was vrij nieuw in zijn soort. Grove humor, seks en liefde staan centraal in deze film! Hilarisch om te zien, maar niemand kon er genoeg van krijgen. Hieronder de trailer van American Pie om jullie geheugen op te frissen!

Herken jij na al die jaren de gehele cast nog?

Afbeelding wordt geladen…

Wist jij dit al over American Pie?

  • American Pie was Seann William Scotts debuut in Hollywood, die hij grandioos neerzette als Steve Stifler. Hij kreeg (maar) $8.000 voor deze rol.
  • De film had eerst een compleet andere naam. Naast een grappige werktitel die de inhoud op overduidelijke wijze beschreef, werd deze East Great Falls High, daarna Great Falls. Tot slot is de film omgedoopt in ‘American Pie’.
american pie
Via: American Pie (cover)

Weetjes over American Pie

  • Wat een bijzonder toeval! Toen Eugene Levy auditie deed bij East Great Falls High, speelde hij in een andere film genaamd: American Pie. Deze indiefilm is daarna van naam veranderd naar The Secret Life of Girls.
  • Stiffler’s Mom is eigenlijk maar 14 jaar ouder dan haar film-zoon.
American Pie
Via: American Pie (capture)

Hoe is het nu met de cast?

Nu is de grote vraag natuurlijk: Hoe gaat het vandaag met de castleden van American Pie? Wij kunnen alvast verklappen dat twee van de sterren opnieuw samen speelden in een zeer populaire serie!

Wil je weten wie wat doet en hoe ze er allemaal uitzien na 23 jaar? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer