American Beauty wordt door velen gezien als een van de mooiste films ooit gemaakt. Deze film uit 1999 won onder andere 5 oscars. We zijn nu bijna 20 jaar verder en deze film kan oprecht een ‘klassieker’ genoemd worden. Wist jij onderstaande feitjes al?

1. Kirsten Dunst

Niemand minder dan Kirsten Dunst werd als eerst gevraagd voor de rol van Angela Hayes. Kirsten wilde alleen geen intieme scene spelen met de veel oudere Kevin Spacey… Niet zo gek als je het ons vraagt, Kirsten was toen namelijk pas 15 jaar en dit zei ze in een interview tegenover BBC:

“I was only 15 then and I didn’t want to kiss Kevin Spacey or be seen lying naked in those rose petals,”

2. American Woman

De scene waarin Kevin Spacey het nummer ‘American Woman’ zingt en vervolgens zo high als een garnaal solliciteert bij een fastfood restaurant is compleet geïmproviseerd door Kevin zelf. Petje af!

3. Andere vrouw…

De buik en de hand die te zien zijn op de filmposter zijn niet van Mena Suvari. Voor deze foto werd het lichaam van topmodel Chloe Hunter gebruikt.

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

4. Minderjarig

Thora Burch (Jane Burnham) was tijdens het filmen pas 17 jaar oud. Omdat zij minderjarig was, moest zij toestemming krijgen van haar ouders voor het opnemen van de ‘Topless scene’.

.

5. James Bond

In de film klaagt Lester tegen zijn vrouw dat er geen James Bond film op televisie is. Dit is een grappig feitje, aangezien de regisseur Sam Mendés later in zijn carrière twee James Bond films regisseerde. Skyfall en Spectre.

6. Vliegende Asperges

Tijdens de film gooit Lester een handvol asperges tegen de muur. In het script stond echter dat hij de asperges op de grond gooide. De verbaasde reacties van Anette Bening en Thora Birch zijn dus ‘echt’ en niet geacteerd!

Wist je eigenlijk waar de titel voor staat? Lees snel verder!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer