Forrest Gump

Via: Forrest Gump (capture)

Forrest Gump hebben we natuurlijk allemaal gezien. Deze prachtige film met Tom Hanks in de hoofdrol wordt door velen gezien als een van de beste films ooit gemaakt. Hoe vaak heb jij deze film gezien? Wist jij deze 18 dingen al over Forrest Gump?

Forrest Gump: een wereldwijd succes

In 1994 verscheen de film Forrest Gump. Het was direct een groot succes. De film haalde maar liefst 13 Oscarnominaties binnen en won er daarvan zes.

De opbrengst van de film? Een bedrag van 677 miljoen dollar. Wat genoot jij van deze film over een man met een laag IQ en onhandig gedrag. Maar wist jij deze 18 zaken al?

1. John Travolta

John Travolta was de eerste keus om Forrest te spelen, maar de sterspeler van Grease weigerde beleefd. Ook Bill Murray werd gevraagd, maar hij gaf hetzelfde antwoord. Men kwam uit bij Tom Hanks en hij deed een dit werkelijk waar geweldig!

John Travolta
Via: Wikimedia Commons | Georges Biard, CC

2. De bank

We kennen allemaal het beroemde bankje waar Forrest op zit terwijl hij zijn levensverhaal verteld aan voorbijgangers. Dit bankje is in 2013 verkocht voor maar liefst 25,000 dollar!

Forrest Gump bankje
Via: Forrest Gump (capture)

3. Lekker!

De ‘Bubba Gump Shrimp Co.’ was in eerste instantie speciaal bedacht voor de film. Inmiddels is dit een echte restaurantketen met maar liefst 39 vestigingen wereldwijd!

Afbeelding wordt geladen…

4. Ice Cube

Niemand minder dan rapper Ice Cube werd in eerste instantie gevraagd om Bubba te spelen in Forrest Gump. Hij weigerde echter! Ook Dave Chapelle weigerde wat ertoe leidde dat de rol naar Mykelti Williamson ging.

Ice Cube artiest
Via: flickr.com | Eva Rinaldi, CC

5. Norman Rockwell

Verschillende momenten uit de film zijn gebaseerd op schilderijen van de schilder Norman Rockwell. Zo ook het moment dat de jonge Forrest op het bankje in school zit.

forrest gump schilderij
Via: Paramount Pictures (capture)

6. Familie Hanks

Ook de dochter van Tom Hanks heeft een klein rolletje in de film. Zij is het roodharige meisje dat met Forrest in de schoolbus zit.

Is het jou opgevallen van Forrests ogen? (zie #8). Dát en meer ontdek je op de volgende pagina!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

5 gedachten over “Forrest Gump: vaak gezien, maar deze 18 zaken wist je niet”

  1. Heb bij drie van de bubba-gump restaurants gegeten, maar het moment dat ik er voorbij liep in Monterey en zei tegen mijn vriend, hè dat lijkt wel, oh wacht dat is echt en ik erheen vloog en zijn verbaasde gezicht daarbij was echt te grappig. Super lekker gegeten trouwens.

    Beantwoorden
  2. Grappig. Zou toch zweren dat het originele bankje in het lokale museum staat in Savannah Ga.
    Lijkt er dus op dat iemand voor de genoemde 23.000 is opgelicht haha
    Overigens enorm lachen om al die toeristen die gek worden en schreeuwen dat TH hierop heeft gezeten als ze op het replica-bankje gaan zitten waar de originele stond

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer