Forrest Gump vaak gezien? Deze 18 zaken wist je niet

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

5

Laatste update:

5

Forrest Gump

Forrest Gump hebben we natuurlijk allemaal gezien. Deze prachtige film met Tom Hanks in de hoofdrol wordt door velen gezien als een van de beste films ooit gemaakt. Hoe vaak heb jij deze film gezien?

Wist jij deze 18 dingen al over Forrest Gump?

Forrest Gump: een wereldwijd succes

In 1994 verscheen de film Forrest Gump. Het was direct een groot succes. De film haalde maar liefst 13 Oscarnominaties binnen en won er daarvan zes.

De opbrengst van de film? Een bedrag van 677 miljoen dollar. Wat genoot jij van deze film over een man met een laag IQ en onhandig gedrag. Maar wist jij deze 18 zaken al?

1. John Travolta

John Travolta was de eerste keus om Forrest te spelen, maar de sterspeler van Grease weigerde beleefd. Ook Bill Murray werd gevraagd, maar hij gaf hetzelfde antwoord.

Men kwam uit bij Tom Hanks en hij deed dit werkelijk waar geweldig!

John Travolta
Via: Wikimedia Commons | Georges Biard, CC

2. De bank

We kennen allemaal het beroemde bankje waar Forrest op zit terwijl hij zijn levensverhaal vertelt aan voorbijgangers. Dit bankje is in 2013 verkocht voor maar liefst 25,000 dollar!

Forrest Gump bankje
Via: Forrest Gump (capture)

3. Lekker!

De ‘Bubba Gump Shrimp Co.’ was in eerste instantie speciaal bedacht voor de film. Inmiddels is dit een echte restaurantketen met maar liefst 39 vestigingen wereldwijd!

Afbeelding wordt geladen…

4. Ice Cube

Niemand minder dan rapper Ice Cube werd in eerste instantie gevraagd om Bubba te spelen in Forrest Gump. Hij weigerde echter! Ook Dave Chapelle weigerde wat ertoe leidde dat de rol naar Mykelti Williamson ging.

Ice Cube artiest
Via: flickr.com | Eva Rinaldi, CC

5. Norman Rockwell

Verschillende momenten uit de film zijn gebaseerd op schilderijen van de schilder Norman Rockwell. Zo ook het moment dat de jonge Forrest op het bankje in school zit.

forrest gump schilderij
Via: Paramount Pictures (capture)

6. Familie Hanks

Ook de dochter van Tom Hanks heeft een klein rolletje in de film. Zij is het roodharige meisje dat met Forrest in de schoolbus zit.

7. Sally Field

Sally Field speelt Forrest’s moeder in de film. Grappig weetje: zij is slechts 10 jaar ouder dan Tom Hanks!

Via: Forrest Gump (capture)

8. Oogjes dicht

Elke keer dat Forrest op een foto te zien is in de film heeft hij zijn ogen dicht. Knullig, maar tegelijkertijd ook wel erg schattig!

Via: Paramount Pictures (capture)

En nog eentje!

Via: Paramount Pictures (capture)

9. Kleine Forrest

Acteur Haley Joel Osment speelt de rol van Forrest Junior. Dit was zijn aller-eerste rol ooit! Dat noemen we nog eens debuteren!

Via: Forrest Gump (capture)

10. Ping Pong

Bij het filmen van de ping pong scene kwam er geen één pingpongbal aan te pas. Deze werden er later met behulp van Special effects ingeplakt!

11. Wat zegt Forrest?

Tijdens de speech van Forrest staat zijn microfoon niet aan. Een aantal woorden zijn dus niet hoorbaar. Altijd al willen weten wat hij hier zegt? Hier komt het:

“Sometimes when people go to Vietnam, they go home to their mommas without any legs. Sometimes they don’t go home at all. That’s a bad thing. That’s all I have to say about that.”

En hier de scene:

12. Blauw geruit

In de film zien we Forrest in verschillende fases van zijn leven. Elke keer dat we een ‘nieuwe’ Forrest voor het eerst in beeld zien draagt hij een blauw geruit shirt!

Forrest Gump blauw geruit shirt
Via: Forrest Gump (capture)

13. Jim Hanks

Naast de dochter van Tom Hanks komt ook zijn broer Jim Hanks in de film voor. Jim speelde als Tom’s dubbelganger. Zo was hij onder andere te zien in de beroemde ren scene. Van afstand is het verschil niet te zien!

Via: Paramount Pictures (capture)

14. Demi Moore

Voor de rol van Forrest zijn vriendin werden in eerste instantie Demi Moore en Nicole Kidman benaderd. Zij weigerden beiden. Robin Wright speelde geweldig en won zelfs een Golden Globe voor haar prestatie!

Demi Moore Forrest Gump
Via: flickr.com | David Shankbone, CC

15. Improvisatie

My name’s Forrest Gump. People call me Forrest Gump

Deze zin is inmiddels wereldberoemd, maar stond helemaal niet in het script. Tom Hanks improviseerde dit. De regisseur keurde het goed en sindsdien is deze zin legendarisch!

16. Blauwe benen

In de film zien we Gary Sinise zonder benen. In het echt heeft de acteur natuurlijk wel benen. Deze werden afgeplakt met een speciaal blauw folie. Dit hielp het special effects team om het er zo geloofwaardig mogelijk uit te laten zien.

Via imgur.com

17. FNG

Op het moment dat Forrest en Bubba voor het eerst kennismaken met Luitenant Dan Taylor worden ze aangesproken als FNG’s. De luitenant zegt: ‘You must be my FNGs’. Heb je je ooit afgevraagd wat FNG is? Bij deze: FNG staat voor ‘Fucking New Guys’!  

Hieronder de scene:

18. The Patriot

Het huis van Forrest Gump werd speciaal voor de film gemaakt. Later werd ditzelfde huis in 2000 gebruikt in de film The Patriots. Wel werd natuurlijk het een en ander veranderd.

Via: Forrest Gump (capture)

Jouw favoriete Forrest Gump scène?

Zijn er zaken die jij al wist, of hebben we zelfs een leuk weetje over het hoofd gezien? Laat het ons weten in een reactie onderin. Ook zijn we natuurlijk geïnteresseerd wat jij de leukste scène van Forrest Gump vond!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

5 gedachten over “Forrest Gump vaak gezien? Deze 18 zaken wist je niet”

  1. Heb bij drie van de bubba-gump restaurants gegeten, maar het moment dat ik er voorbij liep in Monterey en zei tegen mijn vriend, hè dat lijkt wel, oh wacht dat is echt en ik erheen vloog en zijn verbaasde gezicht daarbij was echt te grappig. Super lekker gegeten trouwens.

    Beantwoorden
  2. Grappig. Zou toch zweren dat het originele bankje in het lokale museum staat in Savannah Ga.
    Lijkt er dus op dat iemand voor de genoemde 23.000 is opgelicht haha
    Overigens enorm lachen om al die toeristen die gek worden en schreeuwen dat TH hierop heeft gezeten als ze op het replica-bankje gaan zitten waar de originele stond

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...