We hebben The Shining allemaal wel gezien. Deze spannende horrorfilm uit de jaren 80 wordt door velen zelfs gezien als de beste horrorfilm ooit. Wist jij deze dingen al?

1. Stephen King is geen fan!

Stephen King, de schrijver van het boek, is raar genoeg geen fan van de film. In meerdere interviews geeft King zelfs aan de film te verafschuwen!

2. Huh, is dit een horrorfilm?

Danny Lloyd, het jongetje dat Danny in de film speelt had geen idee dat hij in een horrorfilm speelde. Hem werd verteld dat het een dramafilm was. Pas op 17-jarige leeftijd kwam Danny erachter dat hij in een horrorfilm speelde.

Scene uit The Shining

3. Korte carrière

Tevens was The Shining de enige film waarin Danny Lloyd te zien is. Dat is pas een korte acteer carrière!

4. De meisjes

Hetzelfde geldt voor Lisa and Louise Burns, de twee meisjes in het bloedbad. Ook zij speelden alleen in The Shining.

5. Robert de Niro

Het scheelde niet veel of Jack Nicholson had niet in The Shining gespeeld. Als eerste werden namelijk Robert de Niro en Robin Williams benaderd… Beide acteurs weigerden, met als gevolg: een geweldige Jack Nicholson!

6. 127 keer!

De beroemde scene waarin Wendy Jack achtervolgt met een honkbalknuppel moest maar liefst 127 keer opgenomen worden. Pas na zoveel pogingen keurde Kubrick de scene goed! Pfff!

7. Kamer 237

In het boek gebeurd alle narigheid in kamer 217 en in de film is dit kamer 237. Hoe zit dit precies? De hoteleigenaar was bang dat niemand kamer 217 zou durven boeken na het zien van de film… Daarom gebruikte men op verzoek van het hotel kamer 237. Deze kamer bestaat in het echt namelijk helemaal niet…

8. Kubrick heeft vliegangst

De regisseur, Stanley Kubrick, was zelf niet aanwezig bij het filmen van scenes die buiten Engeland werden opgenomen. De reden? Hij haat vliegen! Zo ontbrak hij onder andere tijdens het filmen van de beginscene…

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer