Keek jij als kind graag naar horrorfilms? Welke heeft jou de meeste nachtmerries gegeven? Was dat toevallig één uit onze lijst van all time favorites? Zit er misschien eentje tussen waar je nog steeds slapeloze nachten van krijgt?

Horrorfilms uit de jaren 80: niet voor bangeriken

Toen wij ukkies waren, werden er constant horrorfilms op video uit. De meeste waren geen kaskrakers. Er speelden weinig tot geen bekende acteurs in, budgetten waren klein en dat zag je ook. Eigenlijk best gek dat wij toch bibberend voor de buis zaten. Ondanks de hoeveelheid low budget enge films, kozen wij toch meestal voor de bekende met de ergste slechteriken. Die waren realistischer en dus enger. Dit is onze top 13. Je kent ze vast nog wel.

Kinderen horrorfilms kijken vroeger eng
Via: depositphotos.com

1. Child’s Play

Chucky speelt graag maar zijn manier van samen spelen, samen delen is nét even wat grover en enger dan je van een pop verwacht. Was jij ook altijd bang dat hij onder je bed zat. Met hem hoeven wij geen playdate en het begon allemaal zo onschuldig…

Hij kreeg daarna een heel ander gezicht!

Chucky Child's Play film horrorfilms
Via: Child’s Play (capture)

2. The Return of the Living Dead

Wat als zombies konden praten en rennen? In deze film deden ze dat voor het eerst. En ze aten voor het eerst hersenen en niet mensenvlees, zoals in eerdere zombie films. Het was eigenlijk heel grappig bedoeld maar voor een klein kind kan het angstaanjagend zijn.

Return of the living dead film horrorfilms
Via: The Return of the Living Dead (capture)

3. Halloween

Met Michael Myers, hoofdpersonage uit de slasher films serie, gaat het niet zo goed. Hij heeft wat issues met zichzelf en de wereld. Het engste was dat hij niet sprak.

4. Chidren of the corn

Kinderen zijn niet altijd onschuldig volgens Stephen King. Wat als zij zich tegen volwassenen keren?

5. It

Een heel bekende clown die zelfs nu nog populair is. Maar, wat zweefde er daar beneden nou? Was het een ballon? Waren wij nou zo bang voor een reuzenspin? De horrorfilm It blijft een vaag verhaal. Stephen King heeft een rijke fantasie.

it horrorfilms vroeger
Via: IT (capture)

6. Hellraiser

Als je van het serieuze werk hield, dan keek je naar Pinhead en zijn vrienden uit de hel. Nu zien wij dat het een enge versie van Bob de Bouwer was die altijd spijkers bij zich had. Toen wij klein waren, was dit wel anders. En wat een vreselijk doosje was dat! Doe die maar niet open.

Wat een kop had ie toch…

hellraiser film vroeger horrorfilms
Via: Hellraiser (cover)

7. Alien

In de ruimte kom je van alles tegen. Hoe vet zou het zijn als er echt aliens zijn en jij mag ze ontmoeten! Voor Ripley en haar crew was het niet zo een fijne ontmoeting.

We hebben nog 6 horrorfilms van vroeger op de volgende pagina. Maar alleen als je durft natuurlijk…

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “13 horrorfilms waar wij niet van konden slapen”

  1. Saaie films allemaal eigenlijk…
    Vooral The Shining is saai!
    Behalve IT, die vind ik vandaag de dag nog steeds erg leuk.
    Die remake van een paar jaar geleden vind ik saai.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer