Dumb dumber komedie films vroeger

Via: Dumb & Dumber (capture)

Ben jij geboren in de jaren ‘80 of ‘90? Dan heb je je ooit wellicht een kriek gelachen met deze films. Dit zijn de beste komedies van de jaren negentig!

Naar de videotheek met heel het gezin…

Op vrijdag- en zaterdagavond mocht je als kind al eens wat langer opblijven. Met het hele gezin ging je naar de videotheek om films uit te kiezen. Dit eindigde iedere keer in gekibbel tussen jou en je broers en zusjes. Uiteindelijk werd er vaak gekozen voor een gezinsfilm of een komedie. Heerlijk waren die avonden. Met wat chips en frisdrank was het feest helemaal compleet! Ze zijn steengoed en brengen vast heel wat herinneringen naar boven: de beste komedies van de jaren negentig!

Videotheek banden video huren vroeger
Via: depositphotos.com | [email protected]

1. Sister Act

Sister Act was absoluut een van je favoriete films. Het verhaal ging over Deloris, een nachtclubzangeres die moet onderduiken. Ze was getuige van een moordpartij en daardoor zelf in gevaar. Maar Sister Act is vooral een leuke film omwille van de grappige situaties en leuke liedjes. Zoals dit liedje!

2. Home Alone

Wie het heeft over de beste komedies van de jaren negentig, kan niet om Home Alone heen. De avonturen van Kevin waren zo spannend! De eerste kwam uit in 1990. Goede fans weten dat er ook een Home Alone 2,3 en 4 bestaan.

home alone geheimen
Via: Home Alone (capture)

3. Dumb & Dumber

In 1994 leerde jij als kind voor het eerst Jim Carrey kennen. De film Dumb & Dumber is een nineties klassieker. De Amerikaanse komedie gaat over Lloyd en Harry, twee beste vrienden die allebei niet zo snugger zijn. En net dat maakt het zo grappig.

4. Bean

Tja, die typisch Britse humor. Je bent er fan van of niet. Als kind van de jaren negentig was hij onvermijdelijk. Mister Bean en zijn gekke avonturen deden heel het gezin gieren van het lachen. De film Bean: The Ultimate Disaster Movie kwam uit in 1997. Voel je je nu oud?

Bean paspoort film
Via: flickr.com | Ben Deck, CC

5. The Parent Trap

Ultieme favoriet van veel meisjes van de jaren ’80 en ’90: The Parent Trap (ofwel ‘Dubbel en Dwars’). In deze fantastische film ontdekken Annie en Hallie dat ze een identieke tweeling zijn, maar uit elkaar werden gehaald bij hun geboorte. Een echte nineties film is het. Met Lindsey Lohan maar liefst twee maal als hoofdrol!

Via: The Parent Trap (capture)

6. The Big Lebowski

“The Dude” is vandaag nog steeds een legende. Je herkent hem meteen aan zijn stoere uiterlijk en foute vrienden. The Big Lebowski kwam uit in 1998.

7. American Pie

Een echte tienerfilm die je in je vroege puberjaren werkelijk hilarisch vond. De eerste is van 1999 en was meteen een schot in de roos. Erna volgden nog heel wat American Pie films, waarvan de laatste in 2012 verscheen. Deze is trouwens een reünie met de acteurs van de allereerste films. Heb je dus zin in een ongegeneerd avondje komedie van de jaren negentig? Dan moet je American Pie: Reunion zeker bekijken!

American Pie 1999
Via: American Pie 1999 (capture)

8. Dennis The Menace

Dennis was een nogal vervelend jongetje. Zijn buurman George Wilson werd letterlijk gek van hem. Op een bepaald moment ontdekt Dennis echter dat er een inbraak is gepleegd in zijn huis. Hij wilt George waarschuwen, maar die wordt woedend. En de rest van het verhaal ken je zeker nog wel?

Dennis de menace komedie films
Via: Dennis the Menace (capture)

We hebben nog meer komedie films uit de 90’s voor je op de volgende pagina. Herinner jij je die kenmerkende hond nog? (zie 9.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “De 15 grappigste komedie films van de jaren 90”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer