De 15 grappigste komedie films van de jaren 90

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Dumb dumber komedie films vroeger bloempotkapsel

Ben jij geboren in de jaren 80 of 90? Dan heb je je ooit wellicht een kriek gelachen met deze komedie films. Dit zijn de beste komedies van de jaren negentig!

Naar de videotheek met heel het gezin…

Op vrijdag- en zaterdagavond mocht je als kind al eens wat langer opblijven. Met het hele gezin ging je naar de videotheek om films uit te kiezen. Dit eindigde iedere keer in gekibbel tussen jou en je broers en zusjes. Uiteindelijk werd er vaak gekozen voor een gezinsfilm of een komedie.

Heerlijk waren die avonden. Met wat chips en frisdrank was het feest helemaal compleet! Ze zijn steengoed en brengen vast heel wat herinneringen naar boven: de beste komedies van de jaren negentig!

Videotheek banden video huren vroeger
Via: depositphotos.com | [email protected]

1. Sister Act

Sister Act was absoluut een van je favoriete films. Het verhaal ging over Deloris, een nachtclubzangeres die moet onderduiken. Ze was getuige van een moordpartij en daardoor zelf in gevaar. Maar Sister Act is vooral een leuke film omwille van de grappige situaties en leuke liedjes. Zoals dit liedje!

2. Home Alone

Wie het heeft over de beste komedies van de jaren negentig, kan niet om Home Alone heen. De avonturen van Kevin waren zo spannend! De eerste kwam uit in 1990.

Goede fans weten dat er ook een Home Alone 2,3 en 4 bestaan.

home alone geheimen
Via: Home Alone (capture)

3. Dumb & Dumber

In 1994 leerde jij als kind voor het eerst Jim Carrey kennen. De film Dumb & Dumber is een nineties klassieker. De Amerikaanse komedie gaat over Lloyd en Harry, twee beste vrienden die allebei niet zo snugger zijn. En net dat maakt het zo grappig.

4. Bean

Tja, die typisch Britse humor. Je bent er fan van of niet. Als kind van de jaren negentig was hij onvermijdelijk. Mister Bean en zijn gekke avonturen deden heel het gezin gieren van het lachen. De film Bean: The Ultimate Disaster Movie kwam uit in 1997. Voel je je nu oud?

Bean paspoort film
Via: flickr.com | Ben Deck, CC

5. The Parent Trap

Ultieme favoriet van veel meisjes van de jaren ’80 en ’90: The Parent Trap (ofwel ‘Dubbel en Dwars’). In deze fantastische film ontdekken Annie en Hallie dat ze een identieke tweeling zijn, maar uit elkaar werden gehaald bij hun geboorte.

Een echte nineties film is het. Met Lindsey Lohan maar liefst twee maal als hoofdrol!

De 15 grappigste komedie films van de jaren 90
Via: The Parent Trap (capture)

6. The Big Lebowski

“The Dude” is vandaag nog steeds een legende. Je herkent hem meteen aan zijn stoere uiterlijk en foute vrienden. The Big Lebowski kwam uit in 1998.

7. American Pie

Een echte tienerfilm die je in je vroege puberjaren werkelijk hilarisch vond. De eerste is van 1999 en was meteen een schot in de roos. Erna volgden nog heel wat American Pie films, waarvan de laatste in 2012 verscheen. Deze is trouwens een reünie met de acteurs van de allereerste films. Heb je dus zin in een ongegeneerd avondje komedie van de jaren negentig? Dan moet je American Pie: Reunion zeker bekijken!

American Pie 1999
Via: American Pie 1999 (capture)

8. Dennis The Menace

Dennis was een nogal vervelend jongetje. Zijn buurman George Wilson werd letterlijk gek van hem. Op een bepaald moment ontdekt Dennis echter dat er een inbraak is gepleegd in zijn huis. Hij wilt George waarschuwen, maar die wordt woedend. En de rest van het verhaal ken je zeker nog wel?

Dennis de menace komedie films
Via: Dennis the Menace (capture)

9. Beethoven

Vandaag smelt je nog steeds wanneer je een slijmerige Sint-Bernardhond ziet. Je wil hem knuffelen, aaien en Beethoven noemen. De film Beethoven was een feelgood film uit 1992. Zeker als puppy was hij echt om op te eten.

De 15 grappigste komedie films van de jaren 90
Via: Beethoven (capture)

10. Matilda

Ken je Matilda nog? Deze film is een verfilming van het populaire boek van Road Dahl. Misschien ben jij hem in 1996 als kind wel in de bioscoop gaan bekijken? Dat is alweer 23 jaar geleden!

De 15 grappigste komedie films van de jaren 90
Via: Matilda (capture)

11. Air Bud

Films over honden waren zo leuk. Naast Beethoven was er ook Air Bud. Deze komedie verscheen in 1998. Het gaat over Josh Framm, een 11-jarig jongetje die graag basketbal speelt. Wanneer hij naar een nieuwe stad verhuist, ontmoet hij Buddy, een hond. En wat blijkt: Buddy kan zeer goed basketbal spelen. Oh, wat een goede film!

12. Richie Rich

Macaulay Culkin schitterde in meerdere populaire komedies van de jaren negentig. Zo speelde hij het jongetje Kevin in Home Alone, en vervolgens de verwende Richie Rich in de gelijknamige film. Deze film deed je echt wegdromen, want Richie had een eigen achtbaan en eigen McDonald’s! Wat zag je groen van jaloezie.

De 15 grappigste komedie films van de jaren 90
Via: Richie Rich (capture)

13. Ace Ventura: Pet Detective

Ace Ventura is een privédetective die vermiste dieren opspoort. Dit leek jou natuurlijk dé droomjob. In het verhaal moet hij op zoek naar de mascotte van een Amerikaans footballteam. En dat was bovendien heel erg grappig.

Ace Venture komedie films vroeger
Via: Ace Venture (poster)

14. Dr. Dolittle

Dr. Dolittle is nog zo’n typische komedie van de jaren 90. Welk moment is jouw voor altijd bijgebleven? Wanneer ze de tijger uit het circus halen?

15. Bad Boys

Ten laatste: Bad Boys. Deze succesvolle komedie van de jaren negentig verscheen in 1995. Het was de eerste langspeelfilm waarin Will Smith meespeelde. Daarvoor was hij enkel bekend van tv-series, zoals The Fresh Prince of Bel-Air. Het liedje ‘Bad Boys’ brengt je meteen weer in de sfeer. Bad boys watcha gonna do ….

Jouw favoriete komedie?

Heb jij bovenstaande 15 films ook gekeken vroeger of staat jouw favoriet er zelfs tussen? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “De 15 grappigste komedie films van de jaren 90”

Plaats een reactie

Share to...