Tegenwoordig bestaan er bijna geen videotheken meer. Films kijken op Netflix is natuurlijk veel gemakkelijker. Toch missen we de videotheek! Hieronder 17 prachtige herinneringen aan de videotheek!

1. Je bracht er uren door

In de videotheek kon je gerust uren doorbrengen. Dat allemaal om uiteindelijk 1 en soms een keer 2 films te huren.

Via: giphy.com

2. Zacht tapijt

Dat heerlijke rode (of blauwe) tapijt voelde ook zo warm aan. Je kon er wel in slaap vallen!

3. Adult films

De 18+ hoek was een mysterieus gedeelte van de videotheek. Hier zag je af en toe stiekeme mannen naar binnen gaan. Jij samen met je vrienden stiekem om het hoekje gluren om te kijken welke films er achter die kralenketting stonden…

Simpsons videotheek
Via: The Simpsons (capture)

4. Op = Op

Je verheugde je zo op het huren van ‘Dumb and Dumber‘, maar helaas pindakaas! Hij was al verhuurd. Dan maar een andere uitzoeken…

Via: giphy.com

5. Nieuwe films!

Maar gelukkig was de film die je graag wou zien vaak wel beschikbaar. Je keek dan ook erg uit naar het moment dat die leuke film eindelijk te huur was!

Videotheek vroeger video's DVD's
Via: flickr.com | Jos @ FPS-Groningen, CC

6. Oeps, boete binnen!

Gelukkig werd je af en toe gematst!

Via: giphy.com

We hebben meer leuke videotheek-herinneringen op de volgende pagina! Wat dacht je van al die zoetigheid? (zie #10)

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

9 gedachten over “Herken je deze 17 prachtige herinneringen aan de videotheek nog?”

 1. We klopten al het kleingeld uit onze zakken, de bank en de keukenla en huurden dan een videospeler en 4 films. Bak popcorn maken twee flessen cola en het weekend was top!

  Beantwoorden
 2. Ik weet nog dat mijn ouders een tv huurde met een vhs er in. Iemand die nog weet hoe dat heette en wellicht nog een plaatje van?

  Beantwoorden
 3. Hi.
  Wat leuk die oude herinneringen. Mis het ook enorm. Hollywood factory kwam ik wekelijks! Gave videotheek was dat!! En videoland ook…in mijn jeugd dan. Er is één videotheek in de oude zwartjanstraat in noord. In de jaren 90. Herinnert iemand die? Heette die video vision of zo? En ter hoogte van welke winkels zat ie.
  Hoor het graag van iemand…

  Beantwoorden
 4. 15 jaar lang met heel veel plezier in Hollywood Factory gewerkt, nu nog steeds een dvd verzamelaar en zit inmiddels op 13.000 titels. Videotheek was gewoon veel leuker dan een film uitzoeken met je afstandsbediening.

  Beantwoorden
 5. Ik was zo iemand met de droombaan! Jarenlang bij videoland gewerkt. Altijd erg naar mn zin gehad vaste filmfanaten kwamen elke week kijken wat er uit kwam en een gezellig praatje maken

  Beantwoorden
 6. Op een gegeven moment kon je zelfs een video recorder en of een camera huren. Dat eerste deed ik wel eens om videobanden over te zetten naar een zgn bewaar videoband om de andere te hergebruiken. Camera huren deed ik vóór we er zelf één kochten. Ja op zo’n vhs tape opnemen met zo’n grote camera!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer