12 populaire snacks, die NIET mochten ontbreken op je partijtje!

Tegenwoordig viert ieder kind zijn ‘fissa’. In de jaren ’90 noemden wij ons verjaardagsfeestje nog gewoon een kinderfeestje of partijtje. We halen herinneringen op wat je hier toen voorgeschoteld kreeg…

Zorgeloos snacken op een ouderwets partijtje

“Kom je op mijn partijtje?” Die vraag stond centraal rond verjaardagen. En wat een partijtje was het! Aan snacks ontbrak het niet want toen letten we nog niet zo op onze voeding. Kleurstoffen, E-stoffen and what not? Geen probleem! ADHD? Nee, gewoon drukke kids, want het is FEEST dus VRETEN maar ?. Kanen zoals wij dat vroeger noemden…

Welke van onderstaande snacks herinner jij je nog van jouw partijtje? Of zijn we er wellicht nog een leuke vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!

Hartige snacks van vroeger op je feestje

We beginnen even met de hartige snacks. Gedomineerd door chips natuurlijk, want wat was er vroeger lekkerder! Toch waren er zeker nog wat andere (ongezonde) varianten. Geniet mee van deze hartige herinneringen… daarna volgen de zoete (SNOEP!!!!) nog!

1. Pretletters van Duyvis

Voor als er een fuif is. Een leerzame snack, dus je kon je ouders iets gemakkelijker overtuigen. “Hij’s fijn!” ?

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

2. Mini wini worstjesketting

Is voor elk feest een happening. Niet één van de snacks die meteen in je opkomt hè? Maar wel reuzelekker en genoeg voor iedereen. De worstjes zaten nog aan elkaar vast en kon je dus losknippen en uitdelen.

3. Zakjes Croky chips

De grote doos Croky chips met kleine verpakkingen erin mochten op geen enkel partijtje ontbreken. Paprika en naturel, meer smaken had je vroeger gewoon niet. Bolognese (groen) kwam pas veel later en er waren altijd minder dan blauw en rood. Altijd discussies over wie de groene kreeg… “Croky, let’s chip together!” Wist je dat Croky al 50 jaar bestaat!

Natuurlijk had je ook de ouderwetse Smith’s zakjes nog. Perfect voor feestje OF traktatie op school

4. Wokkels

Deze chips veranderden vroeger vaak van imago. In de jaren ’90 gingen ze met de gabber rage mee. Zie hier de geschiedenis en ontwikkeling van de Wokkel:

5. Mmm, van Mora

Cora van Mora kan me toch lekker kokkerellen! Op ieder partijtje in de jaren 90 was Mora toch wel dé smaakmaker. Cora is even weg geweest maar gelukkig mogen we weer, inmiddels al 30 jaar overigens, af en toe van haar genieten met een zachte G. Ze was eerder al eens ‘ontslagen’ vanwege een domme spelfout, maar dat hebben ze ‘door de vingers gezien’:

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

6. Tijgernootjes van Duyvis

Wie heb jij voor zijn noten geschoten? Ook deze was weer fijn! “Heren, heren…”

We hebben natuurlijk ook de zoetigheden (lees: snoep) nog. Kijk dus snel op de volgende pagina! Wat dacht je van die bekende lolly’s? (zie #9)

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

1 Reactie
 1. Wat dacht je van Punica oase. Was altijd erg lekker.

  Laat een reactie achter

   

  Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

   

  Vroegert
  Logo