Deze 12 populaire jaren 90 snacks mochten niet ontbreken

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Tegenwoordig viert ieder kind zijn ‘fissa’. In de 90’s noemden wij ons verjaardagsfeestje nog gewoon een kinderfeestje of partijtje, maar ook toen had je natuurlijk verjaardag hapjes. We halen herinneringen op wat je hier toen aan jaren 90 snacks voorgeschoteld kreeg…

Jaren 90? Zorgeloos snacken

“Kom je op mijn partijtje?” Die vraag stond centraal rond verjaardagen. En wat een partijtje was het! Aan snacks ontbrak het niet want toen letten we nog niet zo op onze voeding.

Kleurstoffen, E-stoffen and what not? Geen probleem! ADHD? Nee, gewoon drukke kids, want het is feest, dus genieten en vreten maar! Kanen zoals wij dat vroeger noemden…

Kinderfeestje verjaardag tafel
Via: depositphotos.com

12 feestelijke hapjes: jaren 90 snacks

Welke van onderstaande 12 jaren 90 snacks herinner jij je nog van jouw partijtje? Of zijn we er wellicht nog een leuke vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!

Hartige snacks van vroeger op je feestje

We beginnen even met de hartige snacks. Gedomineerd door chips natuurlijk, want wat was er vroeger lekkerder! Toch waren er zeker nog wat andere (ongezonde) varianten. Geniet mee van deze hartige herinneringen… daarna volgen de zoete jaren 90 snacks (SNOEP!!) nog!

1. Pretletters van Duyvis

Voor als er een fuif is. Een leerzame snack, dus je kon je ouders iets gemakkelijker overtuigen. “Hij’s fijn!” ?

2. Mini wini worstjesketting

Is voor elk feest een happening. Niet één van de snacks die meteen in je opkomt hè? Maar wel reuzelekker en genoeg voor iedereen. De worstjes zaten nog aan elkaar vast en kon je dus losknippen en uitdelen.

3. Zakjes Croky chips

De grote doos Croky chips met kleine verpakkingen erin mochten op geen enkel partijtje ontbreken. Paprika en naturel, meer smaken had je vroeger gewoon niet. Bolognese (groen) kwam pas veel later en er waren altijd minder dan blauw en rood.

Altijd discussies over wie de groene kreeg… “Croky, let’s chip together!” Wist je dat Croky al ruim 50 jaar bestaat!

Natuurlijk had je ook de Smiths chips van vroeger. De kleine ouderwetse Smiths zakjes waren natuurlijk ideaal. Perfect voor feestje of traktatie op school

Smiths paprika chips jaren 90 snacks

4. Wokkels

Deze chips veranderden vroeger vaak van imago. In de jaren 90 gingen ze met de gabber rage mee. Zie hier de geschiedenis en ontwikkeling van de Wokkel:

5. Mmm, van Mora

Cora van Mora kan me toch lekker kokkerellen! Op ieder partijtje in de jaren 90 was Mora toch wel dé smaakmaker. Cora is even weg geweest, maar gelukkig mogen we weer, inmiddels al 30 jaar overigens, af en toe van haar genieten met een zachte G.

Ze was eerder al eens ‘ontslagen’ vanwege een domme spelfout, maar dat hebben ze ‘door de vingers gezien’:

6. Tijgernootjes van Duyvis

Wie heb jij voor zijn noten geschoten? Ook deze was weer fijn! “Heren, heren…”

Deze snoepjes mochten op jouw partijtje niet ontbreken

Waar we hierboven de hartige jaren 90 snacks onder handen hebben genomen, is het nu de beurt aan onze zoete herinneringen! Voor het gemak laten we de ‘Lange Jan’ even schieten!

Deze 12 populaire jaren 90 snacks mochten niet ontbreken

Welke van onderstaande snoep-snacks herinner jij je nog van jouw partijtje? Of zijn we er wellicht nog een leuke vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!

7. Nuts

Geel en rood met hele hazelnoot. Helaas was het maar 1 hazelnoot (zo leek het) maar toch was dit op alle partijtjes een must have, die Nestlé Nuts. Alles waar noga in zit, is gewoon yummie. De reclames waren alleen niet zo spannend, vond je ook niet?

8. Mega Dust

Poeder snoep in buisjes. Waar die poeder obsessie vandaan kwam, weet ik niet maar na ieder partijtje ging bij ons de kruimeldief over de bank. Het leek wel alsof Pablo Escobar op je partijtje aanwezig was! De gekleurde was bij ons favoriet.

Deze 12 populaire jaren 90 snacks mochten niet ontbreken

9. Chupa Chups

Hoe fout was deze slogan dan? “Ik ben een Chupa Chups lolly, pak me en lik me. “. Geen wonder dat deze reclame van de pratende lolly onvindbaar lijkt op Youtube ?. Maar even serieus, de longest lick on a stick klinkt ook niet fraai. En wij maar likken ?. Beetje ranzig als je erover nadenkt haha.

10. Fruittella

Kumbaya en we delen alles samen, nou mooi niet. Dat was de bedoeling denk ik wel want de medley bevat een stukje over “share the taste TOGETHER”.

En toch ontbraken er altijd een paar waarvan ik vermoed dat er dus geen sprake meer was van eerlijk delen. Welk kind kan nou eerlijk delen?! En er zaten altijd minder roze en paarse in, why???

11. Donald Duck kauwgum

Vieze smaakloze kauwgom waar je binnen een minuut niets meer mee kunt, dus maar weggooit. En zo eet je binnen een uur de verpakking leeg en gaan je melktandjes eraan.

Maar het ging natuurlijk om wat je erbij kreeg. Een oh zo coole sticker, soms had je ook kauwgum met een tijdelijke tattoo, maar het kon ook een deel van strip zijn. Wow, wat waren die “gaaf”!

Donald Duck kauwgom
Via: youtube.com (capture) | Master Heniek

12. Cola flesjes en Kikkertjes van Haribo

Één van de lekkerste versnaperingen waren cola flesjes van Haribo. Cola mochten wij thuis niet vaak dus die flesjes waren een soort vervanging. De kikkertjes hoorden er gewoon bij. Cola en kikkertjes, dat kon toch niet anders?

Haribo is nog steeds “onbegrijpelijk lekker”! En Meneer Kaktus (of ja, Rens) ook in dat pakje…

Jouw favoriete snack op je partijtje?

Heb je een beetje kunnen genieten van deze geweldige hartige en zoete herinneringen? Welke van deze 12 was jouw favoriet? Zijn we er misschien nog een SUPER belangrijke vergeten? Laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit artikel met je vrienden van vroeger!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Deze 12 populaire jaren 90 snacks mochten niet ontbreken”

Plaats een reactie

Share to...