Via: Matilda (cover)

Kennen jullie de film Matilda nog? Deze verfilming van het gelijknamige boek geschreven door de beroemde kinderboekenschrijver Roald Dahl verscheen in 1996. Dat is alweer ruim 26 jaar geleden! Waar is de tijd gebleven?

Matilda, verfilming van Roald Dahl

Het bekende boek van Roald Dahl is voor velen niet weg te denken uit hun kinderjaren, maar ook veel volwassenen hebben het spannende Matilda gelezen. Waarschijnlijk herken je de gele kaft meteen en moet je meteen terugdenken aan vroeger.

matilda boeken Roald Dahl
Via: Matilda (cover)

Zoals bij vele succesvolle boeken, is ook dit boek verfilmd. We moeten eerlijk eraan toevoegen dat we zeer te spreken zijn over de manier waarop. Heb je het boek gelezen dan kun je je snel identificeren met de film, waarbij ook de acteurs goed gecast zijn!

Via: Matilda (cover)

Het verhaal over Matilda

De film gaat over het meisje Matilda dat een nogal droevig leven leidt. Ze is verschrikkelijk intelligent, maar haar – nogal domme – ouders zien dit op een of andere manier niet. Mathilda gaat naar school en maakt kennis met de verschrikkelijke directrice, juf Bulstronk. De enige die Matilda’s intelligentie erkent is de lieve Juf Engel. Ze krijgen een goede band en samen proberen ze juf Bulstronk tegen te werken.

Matilda film vroeger
Via: Matilda (capture)

Trailer van Matilda

Hieronder de trailer van de film!

Hoe gaat het nu?

Hoe gaat het met de sterren die in deze klassieker schitterden? Wij gingen voor jullie op onderzoek uit. Kijk op pagina 2 hoe de acteurs er nu uitzien!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer