Via: Mijn Franse tante Gazeuse / youtube.com (capture) | Missie: Televisie

Een wit konijn, een keurige wijk en de woorden “rust, reinheid, regelmaat”. We hebben het kort samengevat over de jeugdfilm “mijn Franse tante Gazeuse. De film werd in 1997 door VPRO uitgezonden. Hoe gaat het nu met de cast?

Mijn Franse tante Gazeuse

Mijn Franse tante Gazeuse gaat over een meisje genaamd Katootje. Zij woont in een keurig dorp genaamd Droogbaak, dat uitgeroepen is tot het netste dorp van Nederland. Dit is uiteraard een bezoek van de koningin waard. De burgemeester van Droogbaak nodigt de koningin uit om ook het netste huis van het dorp te bezoeken. Katootje en haar buurman van Zanten komen hiervoor in aanmerking, want zij zijn de netste bewoners van het dorp.

Via: marktplaats.nl

De vader van Katootje wil kosten wat kost de prijs winnen en is met niets anders meer bezig, dit tot ergernis van Katootje en haar moeder. Alles lijkt goed te gaan totdat tante Gazeuse op bezoek komt en Katootje vervolgens aankondigt graag een konijn te willen voor haar verjaardag. Dit gaat natuurlijk tegen de wil van haar vader in, waarop Katootje besluit het konijn stiekem te houden en te verstoppen in het standbeeld van het dorpsplein.

De intro

“rust, reinheid, regelmaat”

Leuk om te weten over Mijn Franse tante Gazeuse

Alle opnames vonden plaats in Studio 150 in Amsterdam. De galm van de studio is tijdens de film duidelijk te horen en er zijn beschilderde panelen gebruikt om de verder liggende straten af te beelden.

Naast leuke beelden werden we ook verwend met vrolijke liedjes.

Hoe gaat het vandaag met de cast?

Zijn jullie ook weer terug in 1996 na het zien en horen van fragmenten uit Mijn Franse tante Gazeuse? Dan maken we nu weer een sprong naar het heden om te zien hoe het nu met onze acteurs gaat! Lees mee op de volgende pagina.

.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer