otje cover

Via: Otje (capture)

Kennen jullie Otje nog? De serie over de stoere Otje die met dieren kon praten! We zochten uit hoe het nu, ruim 23 jaar later, met Otje gaat!

Gebaseerd op een boek

Otje is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmid, dat in 1980 voor het eerst verscheen. Het beschrijft de avonturen van Otje, een klein meisje dat bij haar vader Tos woont. Tos is kok en kan daadwerkelijk goed koken, maar mist de nodige geldige papieren. Rode draad door het verhaal is dan ook de bureaucreatie, maar ook werkeloosheid en uitbuiting.

Otje boek cover
Via: bol.com
Het Otje boek
Herbeleef Otje met het prachtige boek van Annie M.G. Schmidt

Otje de televisieserie

De eerste aflevering werd in 1998 uitgezonden en helaas kende deze prachtige kinderserie van de AVRO maar 13 afleveringen in totaal. Otje werd gespeeld door Anne Rats en de rol van Tos werd vertolkt door Nico de Vries.

Otje was een heerlijk programma dat werd uitgezonden door AVRO van 1998 tot en met 1999, niet bepaald lang dus! Toch heeft het programma een onuitwisbare indruk nagelaten.

Via: AVRO | Otje (capture)

Intro van Otje

Zoals de intro die iedereen nog kan meezingen.

Het verhaal van Otje

Samen met haar vader Tos woont Otje in hotel de Koperwiek. Tos is daar werkzaam als kok, maar dan wordt Tos plots ontslagen… Tos en Otje besluiten samen in de auto te stappen om op avontuur te gaan. Otje’s dierenvrienden zijn natuurlijk ook van de partij. Haar grootste geheim was immers dat ze met dieren kon praten.

Otje serie
Via: Otje (capture)
Otje serie (DVD)
Bekijk de serie terug en zie Otje en haar vader Tos in actie…

Wist je dat…

  • Landgoed Vierhouten in Vierhouten werd gebruikt als decor voor Hotel de Koperwiek
  • De opnames voor het gemeentehuis / het computergebouw vonden plaats in het Proviciehuis te ‘s-Hertogenbosch
  • Nelly Frijda (ma Flodder) ook een rol had in de serie, namelijk die van Tante Melia

Hoe gaat het nu met Otje?

Anne Rats oftewel ‘Otje’ is inmiddels bijna 35 jaar oud. Na haar succes in Otje was zij onder andere nog te zien als de paardenpiet in het Sinterklaas journaal en speelde zij een kleine bijrol in de serie Lijn 32. Wat doet Anne nu en hoe ziet zij er nu uit?

Je ontdekt het op de volgende pagina.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer