Cast van Otje: zo gaat het ze 26 jaar later (+ foto’s)

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

otje cover

Kennen jullie Otje nog? De serie over de stoere Otje die met dieren kon praten! We zochten uit hoe het nu, ruim 23 jaar later, met Otje gaat!

Gebaseerd op een boek

Otje is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmid, dat in 1980 voor het eerst verscheen. Het beschrijft de avonturen van Otje, een klein meisje dat bij haar vader Tos woont. Tos is kok en kan daadwerkelijk goed koken, maar mist de nodige geldige papieren.

Rode draad door het verhaal is dan ook de bureaucreatie, maar ook werkeloosheid en uitbuiting.

Otje boek cover
Via: bol.com

Otje de televisieserie

De eerste aflevering werd in 1998 uitgezonden en helaas kende deze prachtige kinderserie van de AVRO maar 13 afleveringen in totaal. Otje werd gespeeld door Anne Rats en de rol van Tos werd vertolkt door Nico de Vries.

Otje was een heerlijk programma dat werd uitgezonden door AVRO van 1998 tot en met 1999, niet bepaald lang dus! Toch heeft het programma een onuitwisbare indruk nagelaten.

Cast van Otje: zo gaat het ze 26 jaar later (+ foto's)
Via: AVRO | Otje (capture)

Intro van Otje

Zoals de intro die iedereen nog kan meezingen.

Het verhaal van Otje

Samen met haar vader Tos woont Otje in hotel de Koperwiek. Tos is daar werkzaam als kok, maar dan wordt Tos plots ontslagen… Tos en Otje besluiten samen in de auto te stappen om op avontuur te gaan. Otje’s dierenvrienden zijn natuurlijk ook van de partij. Haar grootste geheim was immers dat ze met dieren kon praten.

Otje serie
Via: Otje (capture)

Wist je dat…

  • Landgoed Vierhouten in Vierhouten werd gebruikt als decor voor Hotel de Koperwiek
  • De opnames voor het gemeentehuis / het computergebouw vonden plaats in het Proviciehuis te ‘s-Hertogenbosch
  • Nelly Frijda (ma Flodder) ook een rol had in de serie, namelijk die van Tante Melia

Hoe gaat het nu met Otje?

Anne Rats oftewel ‘Otje’ is inmiddels bijna 35 jaar oud. Na haar succes in Otje was zij onder andere nog te zien als de paardenpiet in het Sinterklaas journaal en speelde zij een kleine bijrol in de serie Lijn 32. Wat doet Anne nu en hoe ziet zij er nu uit?

Wat doet Anne nu?

Nu we weer oude herinneringen van Otje hebben opgehaald, is het de vraag hoe het nu met Otje oftewel Anne Rats gaat. Zou je haar nog terug herkennen?

Cast van Otje: zo gaat het ze 26 jaar later (+ foto's)
Via: AVRO | Otje (capture)

Wij gingen op onderzoek uit en kwamen Anne tegen op Facebook en op Wikipedia. Zo kwamen wij erachter dat Anne In 2010 afstudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en zij nog steeds actief is als actrice.

Hier een casting foto uit 2019:

Cast van Otje: zo gaat het ze 26 jaar later (+ foto's)
Via: Wikimedia Commons | Twan de Veer, CC

Hier een recente instagram-afbeelding:

Ze speelde voornamelijk in een aantal Nederlandse televisieseries (Flikken Maastricht, Coach, Lijn 32) en momenteel is zij een fanatiek theatermaker!

Ze heeft inmiddels ook al kinderen. Wat vinden jullie? Ze is flink veranderd he? Vroeger was ze zelf een kind! Maar aan haar prachtige ogen kan je haar blijven herkennen…

BONUS: Hoe gaat het met Tos?

Nu vragen jullie je natuurlijk af wat Nico de Vries, de acteur die de rol van Tos vertolkt, op het moment doet. Wij gingen opnieuw op onderzoek uit en ook Nico is nog steeds actief in de acteerwereld.

Cast van Otje: zo gaat het ze 26 jaar later (+ foto's)
Via: Wikimedia Commons | Jordy van Eijndhoven, CC

Hij was te zien in series als Spangen (2002), Flikken Maastricht (2008) en Van God Los (2011). Zijn laatste wapenfeit was de rol van wijkagent Arie in de televisieserie Kees & Co (2019).

Foto: Chantal Ariens

Geplaatst door Nico de Vries op Zondag 10 januari 2021

Wat vond jij van deze serie?

Beiden zijn dus nog actief in de acteerwereld en beiden hebben de stap van het witte doek naar het theater gemaakt. Wil je nog even opnieuw genieten van Otje en Tos? Alle afleveringen kun je gratis bekijken op de site van de NPO

Veel kijkplezier! Laat ons ook in een reactie weten wat jij van Otje vond!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...