Krezip: zo gaat het vandaag met de Nederlandse band

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Krezip Jacqueline

De Nederlandse band Krezip was populair in zowel België als Nederland. De liedjes All My Life en I Would Stay kent iedereen. Wij zochten uit hoe het vandaag met de bandleden gaat.

Krezip de band

Krezip is een pop/rockband. De frontvrouw is Jacqueline Govaert. Zij zingt en is de pianiste van de groep. Haar zus Anne Govaert speelt de gitaar. De band werd in 1997 opgericht.

Jouw Krezip herinneringen. Wat was jouw favoriete nummer? Welke song kun jij helemaal meeblèren?

Laat het ons weten in een reactie!

Krezip: zo gaat het vandaag met de Nederlandse band
Via: Wikimedia Commons | Gidi, CC

1999 eerste CD

In 1998 bracht Krezip in eigen beheer twee demo’s uit op cassettebandjes. In 1999 verschijnt dan de eerste cd Run Around, die ze ook in eigen beheer produceren. Onder andere de liedjes In Her Sun (Stupid) en Run Around the World staan hierop.

Ze maakten al muziek, maar waren nog niet erg bekend. Een optreden op het festival Pinkpop 2000 gaf de band het nodige duwtje in de rug om bekend te worden bij het grote publiek.

Krezip: zo gaat het vandaag met de Nederlandse band
Via: marktplaats.nl

“And if I could, I would staayaayyy…”

In 2000 verschijnt vervolgens hun album Nothing Less, met het breekbare hitje I Would Stay. Het is nog steeds een echte klassieker.

De nieuwe start

In 2004 wordt de band opeens op straat gezet bij hun platenmaatschappij Warner Music. Ze sluiten een nieuw contract af elders. Het album Play This Game With Me komt uit in 2007, maar er is wat onenigheid.

Krezip is niet tevreden met het resultaat van de clip van het nummer All My Life. Ze maken een nieuwe clip met een meer persoonlijk karakter. All My Life was een hit en zelfs een lange tijd de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio.

Wil je de clip nog eens zien?

Krezip: the end… (2009)

In 2009 werd het einde van de band uitgeroepen. Ze speelden nog wat afscheidsconcerten, en dat was dat voor Krezip.

Krezip: zo gaat het vandaag met de Nederlandse band
Via: Wikimedia Commons | Gidi, CC

Dit wist je nog niet over Krezip

  • De naam Krezip is een anagram is van ‘perzik’. De bandnaam is dus heel lukraak gekozen.
  • Ze inspireerden zich op de Belgische band K’s Choice.
  • Frontvrouw Jacqueline Govaert was amper 16 toen ze de eerste demo’s opnamen!
  • De allerlaatste single van Krezip heette Sweet Goodbyes, toepasselijk.

De comeback van Krezip

Krezip is niet dood! In 2019 werd bekend gemaakt dat de band een comeback ging maken. En deze kwam er. Naast de oude bandleden kwamen er twee toevoegingen bij: Jan-Peter Hoekstra als gitarist en Bram van den Berg als drummer.

Op 29 januari 2019 speelde de band tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door voor de allereerste keer hun nieuwe single Lost Without You. Het is een erg mooi nummer. Luister zelf maar!

Uitverkochte concerten (2019)

Fans waren op de hoogte van deze plotse comeback, want op de sociale media van de band waren enkele voortekenen merkbaar. Zo stond er plots een grote aftelklok.

Ze kondigden aan te spelen op Pinkpop in 2019. Het concert was binnen enkele minuten tijd volledig uitverkocht, waardoor er twee extra concertdagen werden ingevoerd. Allemaal uitverkocht.

Pinkpop festival vroeger
Via: Wikimedia Commons | Hoebele, CC

2023: nieuw album én theatertour

De band is helemaal overweldigd door het succes van hun reünie. Ze zijn sindsdien dan ook hartstikke actief, inclusief nieuwe albums die maar blijven komen. In 2023 komt het album Any Day Now uit. En voor 2024 staat er een geweldige Krezip theatertour gepland… Een succesvollere comeback kun je niet bedenken!

Hoe gaat het nu met de bandleden?

We kunnen ons voorstellen dat je ontzettend benieuwd bent hoe het nu met de originele bandleden van Krezip gaat. We houden je niet langer in spanning…

Jacqueline, vroeger en nu

Jacqueline Govaert is de frontvrouw van Krezip. Ze startte ermee toen ze amper 16 jaar was. Je herkende haar meteen aan haar blonde wilde coupe.

Krezip: zo gaat het vandaag met de Nederlandse band
Via: I Would Stay / youtube.com (capture) | Krezip

Vandaag is de frontvrouw 41 jaar. Nadat Krezip stopte in 2009, bouwde ze eventjes aan een solocarrière. Ze lanceerde het album Good Life. Daarvoor werkte samen met onder andere Joost Zweegers van Novastar en Alex Callier van Hooverphonic. Het album verscheen in 2010 en bereikte de derde plaats in de Album Top 100, niet slecht dus!

Verder schreef ze ook nog het nummer Wherever I Go dat te horen was in een reclamespot van Senseo. Ze lanceerde nog twee solo-albums: Songs to soothe en Lighthearted Years. De laatste verscheen in 2017 en werd opgenomen in Los Angeles.

Krezip: zo gaat het vandaag met de Nederlandse band
Via: marktplaats.nl

Ondertussen heeft ze een man en twee kinderen, een zoon en een dochter. En ze is opnieuw de frontlady van Krezip. Als je haar ziet, is ze nog steeds helemaal dezelfde.

Anne Govaert

Krezip bestaat niet enkel uit Jacqueline als frontvrouw. Haar zus Anne zit achter de gitaar en zingt ook regelmatig mee.

Anne (Popwerk, 1999)

Geplaatst door Krezip op Zondag 3 juni 2018

In tegenstelling tot haar zus is Anne niet altijd in de muziekwereld actief gebleven. Na het einde van de band, richtte ze zich op haar studies. Maar goed. Nu de band weer samen is, doet ze niets liever dat gitaar spelen met Krezip…

Joost van Haaren

De bassist van de groep is Joost van Haaren. Hij was er vanaf het begin bij en nog steeds.

Krezip: zo gaat het vandaag met de Nederlandse band
Via: Sweet Goodbyes / youtube.com (capture) | Krezip

Na het einde van Krezip bleef Joost in de muziek werken. Samen met Jan Peter Hoekstra en Bram van den Berg richtte hij Guild of Stags op. Dat was in 2009. De zanger was de Engelsman Michael Devlin.

Ze speelden klassiekers zoals Queen en Led Zeppelin, en werken samen in Londen aan eigen materiaal. Guild of Stags bracht een single uit en tourde een tijdje langs podia en festivals.

Zoals je ziet is hij niet erg veranderd.

Annelies Kuijsters

Annelies behoort bij de harde kern van de band, ze staat al sinds het begin achter de toetsen. Wat ging zij doen na het einde van de band in 2009?

Krezip: zo gaat het vandaag met de Nederlandse band
Via: youtube.com (capture) | Krezip

Na Krezip richtte Annelies zich op haar studies, hoewel het muziek maken nooit ver weg was. Ze sloot zich aan bij de band Agua de Annique van Anneke van Giersbergen, samen met Rob Snijders, Jacques de Haard en Joris Dirks.

De laatste werd later vervangen door Ruud Jolie van Within Temptation. Ze traden vooral in Nederland op en kwamen in 2009 met twee albums: Pure Air en In Your Room.

In 2013 werd bij Annelies lymfeklierkanker ontdekt. Ondanks haar succesvolle strijd, moet ze nog wel voorzichtig omgaan met haar energie Toch is ze strijdig, blijft ze muziek maken en is ze nog altijd onderdeel van Krezip.

Hieronder een filmpje van Krezip voor haar verjaardag!

Annelies Kuijsters is jarig!

Geplaatst door Krezip op Donderdag 11 augustus 2022

Fan van Krezip?

Was jij al op de hoogte van de comeback van Krezip? Is hun nieuwe muziek net zo goed als de oude? Laat ons je mening weten in een reactie onderaan!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Krezip: zo gaat het vandaag met de Nederlandse band”

Plaats een reactie

Share to...