Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

Bubbles meidenband zweden hoe is het nu

In de begin jaren van 2000 leerde de wereld de Zweedse band Bubbles kennen. Ze scoorden hitjes zoals My Boyfriend, I’ll Be There en Somwehere. De vijf vrouwelijke bandleden trokken er in 2010 de stekker uit.

Benieuwd wat er van hen geworden is?

Bubbles: de Zweedse meidenband

Bubbles deed een beetje denken aan The Spice Girls. Maar in plaats van Victoria, Melanie, Emma en Geri, bestond de groep uit enkele (toenmalige) tieners uit het Zweedse Göteborg.

De meidengroep werd in 2000 opgericht en was zo’n 10 jaar actief, tot 2010.

Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden
Via: Wikimedia Commons | Wikipedia, CC

Leden van de Bubbles band

Bij de oprichting van Bubbles band waren de 5 meiden van Zweedse band nog jong, ongeveer 12-13 jaar. Met het nummer I’ll Be There werden ze al snel bekend in Frankrijk, Nederland en België. Bubbles bestond uit de volgende bandleden:

Caroline Ljungström – 2000 t/m 2008
Patricia Joxelius – 2000 t/m 2010
Sandra Joxelius – 2000 t/m 2010
Jenny Andersén – 2000 t/m 2010
Hannah Steffenburg – 2000 t/m 2010

De meiden droegen kleurrijke kleding en zorgden in iedere clip voor leuke danspasjes die je vanuit je woonkamer kon instuderen. De volgende singles waarmee Bubbles scoorde bij ons waren My Boyfriend en Happy Girl.

Bubbles meidenband zweden rock the world
Via: Bubbles – Rock the World (cover)

In 2001 traden ze naast Juan Wells op tijdens de Tina-dag, je weet wel, van dat magazine dat je vroeger altijd las. Hun meest memorabele single Somewhere verscheen in 2002. Deze werd geschreven voor de animatiefilm Ice Age.

Wedden dat je het liedje bij de eerste noten meteen herkent? Echt pure nostalgie.

In totaal bracht de meidenband drie albums uit: Rock the world, Inbetween en Bless. Het laatste album verscheen in 2003, maar toch bleven ze doorgaan tot 2010. Er werd lang gewacht op nieuw materiaal, dat steeds meer weer werd uitgesteld.

Uiteindelijk is dat er nooit gekomen. Jammer, maar we hebben toch een paar leuke jaren kunnen genieten van hun vrolijke melodietjes!

Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden
Via: Wikimedia Commons | Wikipedia, CC

Dit wist je nog niet over Bubbles

Toen Bubbles populaire meezingers maakte, was jij wellicht nog een kind. Daardoor is er je misschien wel heel wat ontgaan. Om dat recht te trekken, hier enkele weetjes over de Zweedse meidenband die je sowieso nog niet wist.

Het was hun danslerares van de balletacademie in Göteborg die de meiden opmerkte. Zij was een bekende presentatrice en stelde de meiden voor aan een producer.
In Parijs in 2001 deelde Bubbles het podium met niemand minder dan Janet Jackson en Lenny Kravitz!
Bubbles nam deel aan het Melodifestivalen, een voorronde voor het Eurovisiesongfestival, met hun single T.K.O (Knock You Out). Ze werden negende.
In 2008 stapte Caroline uit de band. Er werd gewerkt aan een nieuw album, maar er kwam geen schot in de zaak. Dit werd Caroline beu, en daarop besloot ze aan een solocarrière te timmeren.
Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden
Via: gifs.com

Ok, nog eentje voor de nostalgische oud-Bubbles-fans:

Bubbles meidengroep: hoe gaat het nu?

De muziek van de meidengroep Bubbles is absolute nostalgie. Maar ondertussen zijn we toch heel wat jaren verder. Nu we er weer helemaal inzitten, is de vraag hoe het nu gaat met de dames van Bubbles.

Hoe gaat het inmiddels met de bandleden?

Van Caroline naar Yaya

Met haar blonde haren is Caroline Ljungström voor ons een typisch Zweeds meisje. Ze was een geliefd lid van de band Bubbles, maar vertrok er als eerste in 2008. Ze begon een solocarrière met haar eigen bandje, genaamd The Obs.

Deze zijn echter nooit echt doorgebroken. Indertijd was Caroline piepjong, maar vandaag is ze een vrouw van 35 jaar. Wat is er van haar geworden?

Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden
Via: Blow the spot / youtube.com (capture) | Swedish Pop

Wie Caroline vandaag opzoekt, ontdekt één ding: er is maar weinig van haar bekend. Ze is verhuisd naar Londen en leeft een schijnbaar rustig leven. Dat wil niet zeggen dat ze niet meer bezig is met muziek, het is en blijft haar passie.

Onder de artiestennaam Yaya maakte Caroline een tijdje geleden nog muziek. Ze blijft bij haar leest en zingt vooral popmuziek. Daarnaast maakt ze ook remixen van techno en pop. Het is meer alternatief, maar toch herkenbaar!

Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden
Via: Bad Girls / youtube.com (capture) | theyayamusic

Tweeling Patricia en Sandra Joxelius

Twee belangrijke stemmen in Bubbles kwamen van de tweeling Patricia en Sandra. De muzikale tweeling werd geboren op 7 april 1987. Ze lijken wel erg op elkaar, dus misschien zag jij ze als kind aan voor één persoon?

Lees hieronder wat de meiden vandaag doen.

Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden
Via: youtube.com (capture) | Bumbaland

Misschien zingen de dames nog in hun douche deze dagen, maar muziek hebben ze niet meer uitgebracht. Geen van de twee zijn ze nog actief in de muziekwereld. Ze hebben na het uit elkaar vallen van de band in 2010 een andere weg ingeslagen.

Zo werkt Sandra vandaag voor een Zweeds farmabedrijf en heeft ook Patricia een dagdagelijkse job gevonden. De meiden hebben de fame dan wel ingeruild voor een gewoon leven, ze blijven er verbazend goed uitzien!

Geplaatst door Sandra Joxelius op Zondag 21 februari 2016

Jenny Andersen

Jenny Andersen maakte ook deel uit van de Zweedse meidengroep Bubbles, al bleef ze wat meer op de achtergrond. Ze was de jongste van de band. Vandaag is ze 32 jaar.

Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden
Via: Rock the world / youtube.com (capture) | okinon

Jenny als illustratrice en is grafisch ontwerpster. Ze is dus nog steeds heel creatief. Haar leuke illustraties deelt ze via haar instagrampagina die hier onder staat. Net zoals Caroline is ook Jenny nog actief in de muziekwereld.

Ze heeft een bandje genaamd Klubb Ohme waarmee ze indie pop maakt. Toch lijkt het vooral een hobby. Yenny concentreert zich vooral op haar werk als illustratrice.

Hannah Steffenburg

Hannah is het vijfde lid van de band Bubbles. Ze is geboren op 14 april 1988. Net zoals de andere meiden werd ze door haar balletlerares ontdekt als zang- en danstalent.

Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden
Via: Rock the world / youtube.com (capture) | okinon

Vandaag beschermt Hannah haar privéleven erg. Wat ze precies doet, is onduidelijk. Het is wel zeker dat ze de muziekwereld heeft verlaten toen de band in 2010 uiteen viel.

Geplaatst door Pontus Båth op Maandag 19 augustus 2019

Jouw Bubbles herinneringen

Was jij vroeger ook fan van deze Zweedse meidenband en zo ja, wie van de dames was jouw favoriet of heb je nog een leuke anektdote / ervaring?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden”

Plaats een reactie

Share to...