Bubbles meidenband zweden hoe is het nu

Via: Bubbles - Rock the World (cover)

In de begin jaren van 2000 leerde de wereld de Zweedse band Bubbles kennen. Ze scoorden hitjes zoals My Boyfriend, I’ll Be There en Somwehere. De vijf vrouwelijke bandleden trokken er in 2010 de stekker uit. Benieuwd wat er van hen geworden is?

Bubbles: de Zweedse meidenband

Bubbles deed een beetje denken aan The Spice Girls. Maar in plaats van Victoria, Melanie, Emma en Geri, bestond de groep uit enkele (toenmalige) tieners uit het Zweedse Göteborg. De meidengroep werd in 2010 opgericht en was zo’n 10 jaar actief, tot 2010.

Via: Wikimedia Commons | Wikipedia, CC

Leden van de Bubbles band

Bij de oprichting van Bubbles band waren de 5 meiden van Zweedse band nog jong, ongeveer 12-13 jaar. Met het nummer I’ll Be There werden ze al snel bekend in Frankrijk, Nederland en België. Bubbles bestond uit de volgende bandleden:

Caroline Ljungström – 2000 t/m 2008
Patricia Joxelius – 2000 t/m 2010
Sandra Joxelius – 2000 t/m 2010
Jenny Andersén – 2000 t/m 2010
Hannah Steffenburg – 2000 t/m 2010

De meiden droegen kleurrijke kleding en zorgden in iedere clip voor leuke danspasjes die je vanuit je woonkamer kon instuderen. De volgende singles waarmee Bubbles scoorde bij ons waren My Boyfriend en Happy Girl.

Bubbles meidenband zweden rock the world
Via: Bubbles – Rock the World (cover)

In 2001 traden ze naast Juan Wells op tijdens de Tina-dag, je weet wel, van dat magazine dat je vroeger altijd las. Hun meest memorabele single Somewhere verscheen in 2002. Deze werd geschreven voor de animatiefilm Ice Age.

Wedden dat je het liedje bij de eerste noten meteen herkent? Echt pure nostalgie.

In totaal bracht de meidenband drie albums uit: Rock the world, Inbetween en Bless. Het laatste album verscheen in 2003, maar toch bleven ze doorgaan tot 2010. Er werd lang gewacht op nieuw materiaal, dat steeds meer weer werd uitgesteld.

Uiteindelijk is dat er nooit gekomen. Jammer, maar we hebben toch een paar leuke jaren kunnen genieten van hun vrolijke melodietjes!

Via: Wikimedia Commons | Wikipedia, CC

Dit wist je nog niet over Bubbles

Toen Bubbles populaire meezingers maakte, was jij wellicht nog een kind. Daardoor is er je misschien wel heel wat ontgaan. Om dat recht te trekken, hier enkele weetjes over de Zweedse meidenband die je sowieso nog niet wist.

Het was hun danslerares van de balletacademie in Göteborg die de meiden opmerkte. Zij was een bekende presentatrice en stelde de meiden voor aan een producer.
In Parijs in 2001 deelde Bubbles het podium met niemand minder dan Janet Jackson en Lenny Kravitz!
Bubbles nam deel aan het Melodifestivalen, een voorronde voor het Eurovisiesongfestival, met hun single T.K.O (Knock You Out). Ze werden negende.
In 2008 stapte Caroline uit de band. Er werd gewerkt aan een nieuw album, maar er kwam geen schot in de zaak. Dit werd Caroline beu, en daarop besloot ze aan een solocarrière te timmeren.
Via: gifs.com

Ok, nog eentje voor de nostalgische oud-Bubbles-fans:

Bubbles meidengroep: hoe gaat het nu?

Nu we er weer helemaal inzitten, is de vraag hoe het nu gaat met de dames van Bubbles. Bekijk het op de volgende pagina (inclusief recente foto’s)…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

6 gedachten over “Bubbles band: zo gaat het nu met de Zweedse meiden”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer