Atomic Kitten: zo gaat het vandaag met alle dames

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Atomic Kitten right now cover

Whole Again, Tide is High en Eternal Flame, het zijn enkele van de onvergetelijke hitjes van Atomic Kitten. De Britse meidenband was ooit erg populair, maar waar zijn ze gebleven?

Meidengroep Atomic Kitten

De meidenband ontstond in 1998 en noemde oorspronkelijk Honeyhead, maar dat werd al snel gewijzigd in Automatic Kittens en vervolgens verkleind naar Atomic Kitten. Er waren drie zangeressen: Elizabeth McClarnon, Kerry Katona (later vervangen door Jenny Frost) en Heidi Range.

Heidi verliet op een bepaald moment de band en werd lid van de Sugababes. Ze werd toen vervangen door Natasha Hamilton.

Atomic Kitten: zo gaat het vandaag met alle dames
Via: Atomic Kitten – RIght now (cover)

Wie waren Atomic Kitten?

De band Atomic Kitten was bijna altijd driekoppig, maar meerdere bandleden hebben plaatsen afgewisseld. De band bestond uit de volgende leden (inclusief jaartallen):

Heidi Range – 1998 – 1999 (vervangen door Natasha)
Kerry Katona – 1998 – 2001 en daarna 2012 – 2017
Liz McClarnon – Vanaf 1998 tot heden
Natasha Hamilton – Vanaf 1999 tot heden
Jenny Frost – 2001 – 2008 en daarna vanaf 2021
Atomic Kitten: zo gaat het vandaag met alle dames
Via: Atomic Kitten – Ladies Night (cover)

Het grote publiek kwam snel

Eigenlijk was de meidenband uit de jaren 90 opgericht met als doel, liedjes te kunnen uitvoeren, die door oprichter en muzikant Andy McCluskey geschreven werden. Samen met Stuart Kerschaw zouden zij de songwriters zijn voor de eerste liedjes.

Een jaar na hun oprichting scoorde de groep al een hit. In december 1999 kwam hun album Right Now uit. Dit was onderdeel van hun eerste album met gelijke naam.

Bijna gedropt, maar…

In 2000 volgenden o.a. de singles See ya en I want your love. Helaas ging de albumverkoop niet helemaal super (of ja, zoals gehoopt) en overwoog hun record label Innocent Records de band te laten varen. Ze besloten echter nog voor één single te gaan…

Die single, Whole Again, werd Atomic Kittens eerste nummer 1-hit. Opvallend is dat enkele dagen voordat de single uitkwam, zangeres Kerry Katona de band verliet vanwege zwangerschap. Ze werd hier vervangen door Jenny Frost. De video was al af, maar werd opnieuw gemaakt…

Laten we nog eens luisteren naar hun doorbraakhit Whole Again!

Wereldwijd succes

Hierna werd Atomic Kitten ook populair in de rest van Europa, zoals Nederland en België. Later scoorde ze met nog meer songs, zoals Eternal Flame, een cover van The Bangles, en Tide is High (Get The Feeling), een cover van Blondie.

Tide is High (Get The Feeling) heeft het naast Whole Again en Eternal Flame erg goed gedaan in Nederlandse en Belgische hitlijsten.

Tijd voor een pauze

In 2004 besloot Natasha Hamilton dat ze liever een leven buiten de schijnwerpers wilde. Hoewel dit niet gecommuniceerd werd, zorgde dat eigenlijk voor de informele break-up van de meidenband. Atomic Kitten maakte geen nieuwe platen meer, maar bracht echter wel nog singles uit!

Deze werden vooral beluisterd in Groot-Brittannië, minder bij ons. Liedjes die volgden waren: Cradle, All Together Now, Anyone Who Had A Heart, dat ook prachtig is gecovered door Twarres.

Atomic Kitten: zo gaat het vandaag met alle dames
Via: Wikimedia Commons | Martin.o, CC

De comeback van Atomic Kitten

Een comeback? Jazeker! Al sinds 2007 was er sprake van en er waren plannen voor een nieuw album, maar in feite volgde een complete (media)stilte vanaf 2008. Een comeback bleef pas uit tot 2012. Er werd toen gezegd dat ze zouden terugkomen met nieuwe muziek én een realityshow.

Dit kwam er uiteindelijk niet omdat er ruzies waren tussen Kerry Katona en Jenny Frost, de vervangers van ELKAAR. Omdat Jenny Frost zwanger was, werd zij op haar beurt namelijk weer vervangen door… jawel: Kerry Katona.

De band nam wel deel aan een programma The Big Reunion waarin zes bekende popgroepen aan hun comeback werkten (ook B*Witched en Five deden mee!) en hadden veel optreden, maar nieuw materiaal bleef uit…

Uiteindelijk vertrok Kerry Katona, en besloten Natasha Hamilton en Elizabeth McClarnon in de zomer van 2018 weer te gaan optreden. Ondertussen waren ze nog steeds zoeken naar een geschikte opvolger voor Kerry…

Natuurlijk was er historisch gezien maar één goede opvolger… Welkom Jenny!

Dit wist je nog niet…

  • Het liedje Like Other Girls van Mulan II is van Atomic Kitten! Met dit nummer staan ze op de soundtrack van de Disneyfilm.
  • De video voor It’s Ok! werd opgenomen in Zuid-Afrika.
  • Elizabeth McClarnon heeft doorheen de jaren vliegangst ontwikkeld en durft niet meer op het vliegtuig. Problematisch als ze in het buitenland willen optreden, dus is er sinds 2016 een vervanger voor buitenlandse optredens: Michelle Heaton.
  • In 2018 werd Kerry Katona uit de band gezet (na de ‘comeback’) na een pijnlijke en openlijke ruzie tussen haar en Natasha Hamilton.
Atomic Kitten: zo gaat het vandaag met alle dames
Via: Atomic Kitten – Right Now (cover)

Hoe gaat het vandaag met de meiden?

We hebben ooit graag naar Atomic Kitten geluisterd, maar dat is al bijna 20 jaar geleden. Daarom zijn we nieuwsgierig naar wat er van de meiden geworden is. Hoe zien ze er nu uit? We gingen op onderzoek…

Liz McClarnon

Elizabeth ‘Liz’ McClarnon is een vast lid van de band. Ze was erbij van het prille begin en zit nog steeds in de band. Uiteraard heeft Liz ook wel wat soloprojecten gedaan, maar niets waarmee ze echt doorbrak. Zo zag ze er vroeger uit.

Atomic Kitten: zo gaat het vandaag met alle dames
Via: Atomic Kitten – The Tide Is High (Get The Feeling) (capture)

Liz is inmiddels 42 jaar. Ze heeft naast Atomic Kitten ook wat solowerk gedaan en zelfs een hit gescoord, maar dit heeft zich verder niet ontwikkeld. Ze heeft nog een programma gepresenteerd op de BBC en meegedaan een kookprogramma (gewonnen).

Zo ziet Liz McClarnon er vandaag uit!

Natasha Hamilton

Toen Heidi het schip verliet, kwam Natasha Hamilton aan boord. Zingen was haar droom en ze deed het al van kinds af aan. Toen Natasha in 2003 moeder werd, verliet ze het jaar erop de band om meer tijd te besteden aan haar zoon.

Atomic Kitten natasha hamilton whole again
Via: Atomic Kitten – Whole Again (capture)

Ook Natasha onderhoudt een solo-carriere en heeft wat TV-optredens. Zij is, naast haar activiteiten voor Atomic Kitten, ook fitnessgoeroe geworden. Via Instagram deelt ze haar gezonde levensstijl en wil ze anderen inspireren en motiveren.

Kerry Katona

Katona was een oorspronkelijk lid van Atomic Kitten, maar verliet in 2001 de band en keerder daarna kort terug. Wat heeft ze sindsdien gedaan?

Atomic Kitten: zo gaat het vandaag met alle dames
Via: Live & Kicking | Atomic Kitten – Whole Again (capture)

Het antwoord is: veel.

Kerry heeft niet stilgezeten. Ze is televisiepresentatrice, schrijfster, Magazine-columniste, zangeres en fitnessgoeroe. Ze is twee keer getrouwd en heeft vijf kinderen. Herken jij haar nog?

Jenny Frost

In 2001 kwam Jenny erbij ter vervanging van Kerry. Daarvoor zat ze al in een andere band, maar die was geflopt.

Atomic Kitten Jenny Frost Whole Again
Via: Atomic Kitten – Whole Again (capture)

Na de Atomic Kitten ging ze solo. Jenny lanceerde in 2005 haar eerste single, maar echt een succes was die niet. Erna presenteerde ze een tijdje een show voor de BBC. Ze heeft een zoon bij haar eerste man, en een tweeling bij de tweede.

Heidi Range

Heidi’s deelname aan Atomic Kitten was kort. In 2001 vertrok ze om deel te nemen aan Sugababes, die andere meidenband.

Heidi Range Sugababes
Via: Wikimedia Commons | Scottishwoody, CC

Vandaag:

Herken jij ze nog?

Wie vind je dat het meest veranderd is? Laat het ons weten via een reactie onderaan.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...